Kobe 4 Protro “Del Sol” – A legenda újjáéled

A Kobe 4 Protro egy igazi klasszikusnak mondható lépő, amely eredetileg 2009-ben jelent meg. A “Del Sol” az egyik legfontosabb színállás az ötszörös NBA sztár életében, ugyanis ez a lépő kísérte végig a 2009-es rájátszásban és ebben ünnepelhette a Lakers bajnoki címét is abban az évben. Most végre újra elhozza nekünk a Nike és Bryant ezt az ikonikus lépőt. Ha szeretnél többet megtudni a léprőről, akkor kattints a továbbra. 

Lakers menetelés 2009

Talán  az egyik legmeghatározóbb színállás a Bryant életében a Kobe 4 Protro Del Sol volt. Rengeteg érzelem fűződik hozzá, amelynek köszönhetjük most az újjáéledését. Abban az évben, amikor kijött a lépő a Los Angeles-i együttes végigrohant az ellenfeleiken és az alapszakaszon, majd egy 4-1-es söpréssel nyerte meg a bajnokságot. Bryantnek ez volt a negyedik bajnoki címe, a máig utolsót 2010-ben szerezte meg az együttes, szintén Kobe vezetésével. Annak ellenére, hogy rengeteg színállás létezett akkor is a lépőből, ez volt az, amelyet szinte minden egyes alkalommal viselt a 2009-es playoffban. Tehát egy igazi Lakers drukkernek, aki benne van a sneaker világban ez egy “instant get” (azonnal megszerzendő) lépő 🙂

Nike Zoom Kobe 4 Protro Del Sol

Nike Zoom Kobe 4 Protro Del Sol

Amit eddig tudunk a Kobe 4 Protro szériáról

A lépő belsejében egy Air Zoom talp található. Aki használta már a korábban kiadott színállásokat tudja, hogy nem a teljes talpon, csak a sarok résznél található meg a technológia (a híresztelésekkel ellentétben). Azonban elképesztően puha és jó az átmenet – egy kényelmes és halk lépőt húzhatunk a lábunkra.

A megmunkálás során a Nike egyedi, új fröccsöntéses megoldást alkalmazott, így elég műanyag hatása van a lépőnek. Mindezzel együtt nagyon prémium a lépő, csak az árához képest picit spóroltak az anyaghasználaton. Összességében nagyon profi, csak szerintem picit túlárazták, de ezt betudjuk a Hall of Famer árszabásnak. 😀

Megjelenés

Hivatalos megjelenése első körben a SNEAKRS App-on keresztül volt május 24-én, de csakis Észak-Amerikában. Hazánkban picit visszatartották a megjelenéseket, de június elsejétől itthon is elérhető a hivatalos viszonteladóknál. A lépő ára a 175 dolláros árat üti meg, amely itthon 55 000 forint.

Nike Zoom Kobe 4 Protro Del Sol

Nike Zoom Kobe 4 Protro Del Sol

Nike Zoom Kobe 4 Protro POP “Del Sol”

Megjelenés: 2019.06.01.
Szín: White/Black/Del Sol
Stílus #: AV339-101
Ár: $175 (itthon 55 000 forint)

Nike Zoom Kobe 4 Protro Del Sol

Nike Zoom Kobe 4 Protro Del Sol

Vélemény

Számomra ez a színállás, meg a lépő igazi történelmi darab, ugyanis anno Bryant miatt szerettem meg a kosárlabdát, miatta kezdtem el nézni az NBA-t. Az első meccsem az egy Lakers-Celtics bajnoki döntő meccse volt. Mindig is csodáltam Kobe játékát és azóta is a Lakers drukkerek közé tartozom. Számomra elfogultsággal, de egy “must have” lépőről beszélünk, ami elengedhetetlen minden kosárlabda cípőket gyűjtő számára. Mindezek mellett rendkívül jól összepakolták a színeket és természetesen 2009 óta fejlődött annyit a cipőgyártás, hogy a mai kosárpályákon is megállja a helyét. Egyedül az 55 ezres árat picit sokallom, de sajnos Kobe lépői sosem voltak sokkal olcsóbbak, így ne is várjuk azt, hogy majd épp a Kobe 4 Protro-nál lesz így.

Kép-és Hírforrásunk a SoleCollector volt.

aladeen

A kosárcipők az egyik szenvedélyem a dj-zés és a kosárlabdázás mellett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×