Fő a biztonság: KANGHYUK x Reebok Sole Fury

Jó szokásomhoz híven ismét egy különlegességet hoztam el nektek (szívesen 🙂 Jelen esetben a Reebok és a KANGHYUK jóvoltából, ami barátok közt szólva is már-már ledöbbentő. Amennyiben szereted a félig kész lépőket és a kreativitást, itt a helyed, minden infó a TOVÁBB után 😉

Mi is a KANGHYUK?

A KANGHYUK  egy 2016 júniusában alapított koreai brand. Két frissen diplomázott férfiú neve fémjelzi,  ők Kanghyuk Choi és Sanglak Shon. A koncepciójuk alapja a különféle anyagok felhasználása „legtisztább formájukban”. A „puritán” anyaghasználat mellett bevetik minden kreativitásukat és olyan érdekes és laikus szemmel nézve „elrettentő” kollekciókat alkotnak, hogy csak ámulok és bámulok.

Alanyunk

Első ránézésre sem mondhatnánk semmilyen kontextusban, hogy ez a lépő átlagos lenne… Összhatásban egy valóban összevisszaságnak tűnik az egész, főleg „avatatlan” szemekkel. Ezeknek a lépőknek nem a szépségük a mérvadó, hanem anyaghasználatuk és azok kreatív felhasználása. Manapság már sok mindenkinek a könyökén jön ki a dekonstruktív ruha és cipő kollekció, de most ennek van itt az ideje:) Valóban vannak olyan modellek, melyek elkészülte nem feltétlen indokolt, de ez van 😀 Azonban ez az összefércelt koreai Reebok bennem hagyott egy mélyebb nyomot, el is magyarázom gondolatmenetem.

-Details <3-

-Details <3-

Upper

Talán ez az a rész, ahol  megjelenik a tervezés sava-borsa. Kezdeném az anyaghasználattal, ami engem először enyhén szólva is megdöbbentett. Öveket becsatolni, mert ez sokkoló lehet egyes olvasók számára: légzsák… IGEN… az a légzsák, ami az autóban is van. Tehát a koncepció: darabok kerültek kivágásra légzsákokból, melyek három rétegként lettek egymásra varrva a következőképpen: az alsó rész adja magát a formát, a középső rész adja a design egy részét, melyet lézerrel vágtak formára, majd varrtak rá. Végül a felső rész, ahol branding és az egyedi sorszám található, hisz minden egyes pár kap egy saját kódot, mintegy még különlegesebbé téve azt. Nincs két ugyanolyan cipő a kollekcióban, minden darabon más detailek találhatók.

-Nincs két egyforma-

-Nincs két egyforma-

Sole

A talpról nem igazán lehet újat elmondani, egy „átlagos” Sole Fury sole-t kapunk, de ne is a talpon van itt a lényeg 🙂

Szummázva

Sokan biztosan unják már ezt a „szétszedni majd újra összetenni” hypeot, de még nem járt le a mandátuma. Sokak biztos borzonganak ettől a lépőtől, de nem a szépségében rejlik a sikere, hanem az anyaghasználatban és a kreativitásban, ami viszont 10/10 jelen esetben. Ilyen „elborult” koncepciót álmomban sem gondoltam volna…légzsák…zseniális 😀

Ár tekintetében nem sokkal szolgálhatok, annyi viszont bizonyos, hogy kiváltképp limitált lesz a széria, melyből következtethetünk, hogy mélyen zsebbenyúlós lesz a történet.

hegedsboti

Az átlaggal ellentétben, minden reggel boldogan megyek iskolába, hisz belebújhatok kedvenc lépőim egyikébe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×