Nike Air Max 2 Light x Atmos

A Nike sokszor hozza újra előtérbe régi klasszikus lépőit, ami nagyon jól is működik. A jelenlegi divatban egyre többen is hordják ezeket az igazi old-school kinézetű lépőket, igaz néha kicsit felújítják őket a modern technológiával. A legújabb ilyen dobása a cégnek az Atmossal közösen készült el, az alany pedig nem más mint az Air Max 2-es. Ha érdekel a cipő katt a továbbra.

Nike Air Max 1 X atmos - A szavanna állatai egy lépőn

Nike Air Max 1 X atmos – A szavanna állatai egy lépőn

A Nike és az Atmos kapcsolata

Az Atmos cég székhelye Japánban található és már bizonyára tudjátok, egy igazi ázsiai sneaker és streetwear nagyágyúról van szó. Amivel leginkább kitűnnek a többi bolttól az nem más, mint a rengeteg collab amit egyes márkákkal csinálnak. A palettájukon megtaláljuk az Adidast, Rebookot, Asicsot és a Pumát. Mindegyik céggel érdekesebbnél érdekesebb darabot adtak ki. Ezekről ide kattintva tudtok, bővebben olvasni. A legnagyobb grálok a bolttól mind a Niketól érkeztek. Ki ne emlékezne, a 2018-as Animal Packre M2K-től kezdve Air Max 1-ig minden volt itt.

Nike Air Max 2 Light - 1994-es megjelenés

Nike Air Max 2 Light – 1994-es megjelenés

Nike Air Max 2 Light - 2019-es megjelenés első darabja

Nike Air Max 2 Light – 2019-es megjelenés első darabja

Air Max 2 Light x Atmos

Az Air Max 2 volt az első “légtalpas” cipő, amelyet futásra terveztek. Igen könnyű súlya miatt szerették is a futók, ugyanis a cipő első részét EVA habból készítették el, ezáltal biztosítva a kényelmet és könnyedséget. A cipőt 2007-ben újra kiadták, valamint 2019 januárjában is. Most sem beszélhetünk nagy változásokról, az Atmosnál csupán a felsőrészt pingálták ki egy kicsit. Ez a rész ezzel a patchwork kialakítással teljes mértékben a 90-es éveket idézi. Minden egyes absztrakt elemen felfedezhető a Nike “Swoosh” logó illetve az a bizonyos NIKE AIR felirat. A kis légbuborékok is eltérnek a megszokottól Maxektől, ugyanis nem a tipikus egyszínű átlátszó, hanem oldalt egy világos narancssárga színezést kapott, a hátsó része pedig egy sötét festést. A hátsó buborék kapott egy kisebb Nike pipát is, ami szerintem nagyon jól mutat a cipőn.

Nike Air Max 2 Light X atmos - Igazi színkavalkád

Nike Air Max 2 Light X atmos – Igazi színkavalkád

Véleményem

Úgy gondolom, hogy az Atmosnak nagyon nehéz dolga van kitörni a saját maga árnyékából, ugyanis túl kell szárnyalniuk az “elefántot” a “safarit” vagy még sorolhatnám. Ez a cipő teljes mértékben eltér a megszokott daraboktól, amiért nálam felülmúlták azokat a cipőket. A resell piacon a cipő nem is ment akkorát, ugyanis alig pár dollárral lépte túl stockX-en a retail árat. Szerintetek az Atmos sikeresen lekörözte magát dizájnban, vagy még nem múlták felül az Animal Packot? Jöhetnek a kommentek!

Hajdu

A sneaker a polcon annyit tesz, mint festmény a ponyva mögött.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×