Barbie a Pumával ünnepli születésnapját

Barbie ugyan nagyon jól tartja magát, de azt hiszem mindannyiuknál idősebb, hiszen idén már a 60. évét tapossa. A kerek évforduló ünneplését illetően pedig a Puma sem maradhatott ki a buliból és egy igazán mutatós, tavaszias kapszulakollekcióval rukkoltak elő. A tovább után mutatjuk a részleteket!

A BARBIE SZTORI

A Mattel cég máig egyik legkelendőbb árucikke a Barbie. A mára ikonná vált babát 1959-ben mutatták be egy New York-ban megrendezett nemzetközi játékfesztiválon. Kevesen tudják, de Ruth Handler ötletét korábban már Németországban is megvalósították, így az öltöztethető játék jogait gyorsan meg is vásárolta az amerikai cég, majd egykettőre világhírűvé is tette azt.

Barbie mára nem csak egy játék, hanem igazi kultusz övezi létezését. Külön életrajza van és egy kicsit furcsa kettősség is jellemzi. Hogy miért? A válasz egyszerű, a baba a plasztik szimbóluma, sokak szerint teljesen torz testképet fest a kislányok számára, de hosszú útja során a női egyenjogúság fontosságát is jelképezi. Nem véletlen volt már orvos, űrhajós, rocksztár és még sorolhatnánk, ezzel közvetítve, hogy a nők, akárcsak a férfiak szinte bármit elérhetnek.

Persze a divat sem maradt érintetlen a láz alól, hiszen számos tervező nyert inspirációt a csinos babából és outfitjeiből. Elég csak Jeremy Scott 2015-ös tavaszi Moschino kollekciójára pillantani, sőt még a szintén popkulturális ikonnak számító Andy Warhol is festett róla egy képet. Mint tudjuk Barbie a sportért is rajong, így kézenfekvő hogy ezen a téren is megvesse a lábát és most a Puma prezentálásában a sportszerpiacra is betörni látszik.

Az első Barbie 1959-ben debütált

Az első Barbie 1959-ben debütált

BARBIE x PUMA

Igazán tavaszias színállásban dobta piacra a Barbie kollekció gerincét a Puma. A sneaker üde, pasztelles árnyalatokban pompázik, melynek tökéletes kontrasztot a kissé élénkebb sárga panelek adnak. A rózsaszín és néhol feltűnő kék harmóniája vitathatatlan, amit a fehér középtalp és részletek csak megkoronáznak. Persze a részletekről se feledkezzünk meg, a kollekció ruházati darabjain feltűnő minták itt is megjelennek. A Barbie által ihletett Puma Nova-t pedig nem csupán a színe, hanem gyöngyházfényű ragyogása is igazán csajossá varázsolja.

Barbie x Puma Nova

Barbie x Puma Nova

Barbie házunkban azonban kell még egy kis helyet szorítanunk, a kollekció ugyanis nem csupán egy cipőből áll. A sneakert kiegészíteni hivatott egy fekete dzseki és egy leggings, melyeket a cipő árnyalataihoz tökéletesen illő „Barbie rózsaszín” részletek törnek meg. A sötét darabok kontrasztot adnak a kissé vattacukros álomvilágba repítő lábbelinek, amihez még mintájában is passzoló pólót is vásárolhatunk.

Barbie x Puma

Barbie x Puma

A kollekció darabjai már elérhetőek a PUMA webáruházában!

nojemi

Vallom, hogy egy jól megválasztott cipő a legegyszerűbb szettet is tíz pontossá varázsolja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×