10 tipp az okos kuponos vásárláshoz

Magazinok és bevásárlóközpontok egyre gyakrabban szerveznek kuponos akciós napokat, amikor egy-egy napra vagy hétvégére egy csomó kereskedő készül akciókkal. A kuponos vásárlást is lehet okosan és még okosabban csinálni, ebben a cikkben összegyűjtöttünk kilenc tippet a felkészüléstől a vásárlásig, hogy minél több örömöd teljen benne és minél jobban járj, ha kuponnal vásárolsz!

Kuponozz okosan!

Kuponozz okosan!

1. Készülj fel a kuponnal vásárlásra!

Tervezd meg előre, hogy mit vennél, milyen boltokba mennél be! Vágd ki vagy nyomtasd ki otthon előre a kuponokat. Így elkerülheted a sorban állást, amibe a helyszínen nyomtatók/válogatók belefutnak (már ahol van ilyen lehetőség) és nem tartod fel a sort azzal, hogy a pénztárnál tépkeded ki (elszakítva ezzel egy másikat is, ami szintén kellett volna még 😉

Nyomtasd ki a kupont már otthon - vagy telefonra vele!

Nyomtasd ki a kupont már otthon – vagy telefonra vele!

2. Olvasd el a kupon feltételeit!

A kuponos akcióknak általában vannak feltételei: olvasd el a felhasználási feltéteket: milyen termékekre érvényesek, mire nem? Összevonhatók-e más akcióval? Ne a pénztárnál érjen kellemetlen meglepetés, hogy te már beleélted magad, de igazából arra a termékre vagy szolgáltatásra pont nem érvényes vagy nem úgy, ahogy azt te gondoltad.

3. A telefonod most is segít!

Nincs nyomtató kéznél? Nem akarod cipelni a kuponkatalógust? A telód most is segít! Mentsd le a kuponokat a telefonodra PDF-ben, de vannak már kifejezetten kuponos applikációk is. Azért azt csekkold, hogyan érvényesítik a kupont, például van ahol ragaszkodnak a kuponok elvételéhez, de ha QR vagy vonalkódot csippantanak le, azt legtöbbször a telefonodról is bemutathatod.

Titeket is megkérdeztünk egy Insta Story szavazásban és – nem lepődtünk meg – inkább a telefonos kuponokat szeretitek jobban!

Kuponos vásárlás okosan

Kuponos vásárlás okosan

4. Érkezz tömegközlekedéssel!

Bármilyen kuponos nap egyik legbiztosabb jele, hogy már a harmadik kört teszed meg a parkolóházban az autóddal, míg találsz egy parkolóhelyet, és a leggyakoribb megszólítás a “Bocsi, épp kiállsz? Ja, nem…?”

5. Keress kupont helyben!

Épp csak beestél egy plázába, elfelejtettél kinyomtatni egy kupont, vagy esetleg otthon maradt az előzetesen gondosan kiválogatott kupon-pakk? Sok helyen (az ÁRKÁD-ban például tuti) a helyszínen is kaphatsz, nyomtathatsz magadnak, nézz körül, érdeklődj az információnál!

Akár helyben is beszerezhetsz kupont - nézz utána!

Akár helyben is beszerezhetsz kupont – nézz utána!

6. Állíts fel sorrendet!

Kezdd azzal az üzlettel, ahol a legnagyobb esélye lehet, hogy gyorsan elfogy a kinézett cucc vagy csak simán a legjobban érdekel! Bár a vásárlás nem kőszénfejtés, de ebbe is le lehet fáradni, és inkább olyanok maradjanak le a végéről, amik nem voltak annyira fontosak.

7. Válassz “strapabíró vásárlótársat”!

Ha a párod ilyen, akkor nagy szerencséd van, viszont gyakrabban beválik egy hasonló érdeklődésű haver vagy egy barátnő, így elkerülhetők/elodázhatók a “Most már tényleg menjünk!” vagy a „Megígérted, hogy ez az üzlet lesz az utolsó!” kezdetű veszekedések.

8. Vásárolj komfortosan!

Kényelmes sneakert vegyél fel, mert egy jó kis kuponos bevásárlótúra is kiakaszthatja a lépésszámlálót (a Dubai Mall főleg 😉 A kabátot, meleg holmit meg add le a ruhatárban, ne cipeld!

Egy kis pihi is rádférhet!

Egy kis pihi is rádférhet!

9. Tarts pihenőt!

Biztos veled is volt már, hogy egy vásárlás közben egyszer csak kezdted úgy érezni magad, mint akit agyontaposott egy csorda elefánt. A fények, a zsibongás, a sok ember (és ne felejtsük: kuponos napok vannak, SOK ember lesz), a válogatás, a pénztárban sorban állás kimerítenek. Tarts egy kis szünetet, üljetek le egy padra és igyatok meg egy palack vizet vagy üljetek le az ételudvarban: igyatok egy vitaminbombát, egyetek egy falatot. Ha igazi #lifehacker vagy, akkor még a kajálást is kuponnal jóárasítod 😀

10. Ne vegyél feleslegesen semmit!

Ha valami olcsóbb, akkor nagyobb a kísértés, de gondold végig, hogy valóban szükséged van-e arra a cuccra. A pénztárcád és a Föld lájkolják ezt 🙂

Felesleges dolgokat még kuponnal se vásárolj :)

Felesleges dolgokat még kuponnal se vásárolj 🙂

A fotók az 2019 márciusi ÁRKÁD Kuponnapokon készültek, ahová az ÁRKÁD Shopping Voice verseny kapcsán vetettük be magunkat 😛

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)
×