Gergő és Dávid nemrég Dubaiban jártak és a túra 5 napja alatt nem csak a lábukat lógatták. Ellátogattak többek közt a Sole DXB és a Dubai Mallba is – és nem üres kézzel távoztak. Ebből a cikkből megtudhatjátok, hogy mi is volt Geriék kapása. Részletekért katt a továbbra!

A videót láttad már?

Sole DXB – Herschel állomás

A SOLE DXB sneaker fesztiválon Dávid és Gergő a Herschel standját is lecsekkolták. A cég Joshua Vides-el kollaboráva jelent meg a rendezvényen. Joshua egyébként az a srác, aki körülbelül egy éve körberajzolt egy Air Force-ot, ezt felrakta az instára és ezzel csapásra ismert és trendteremtő lett. Most egy hyperloopnak készítette el a körberajzolt, fekete kontúros változatát és a Herschel ezt az alkotást használta standként Sole DXB-n.

Vides a céggel egyébként nem csak a standot készítette el, közös termékeket és létrehozott velük. Geriék például egy bevásárlószatyrot vettek szuvenírnek, de lehetett venni hátizsákot, vagy akár toltartót is. Dávid találkozott is Joshuával, mert kiderült, hogy akár lehet találkozni a művész úrral is. Szeretett volna vele egy interjút készíteni, de sajnos csak két aláírást sikerült kisajtolni belőle a táskákra, ami azért szintén több mint a semmi 😀

Sole DXB Herschel
Sole DXB Herschel (Forrás: www.jetpic.com)

A Spayground, a feltűnő tatyók otthona

A következő állomás a Sprayground volt. A srácok számára különleges élmény volt, hogy ezen a standon jártak és megtapogathatták a Sprayground táskákat, mert a márka sajnos nincs jelen Európában. A brand egyébként 2010-ben látott napvilágot és az alapkoncepció az volt, hogy olyan táskákat szeretnének gyártani, amivel ki lehet tűnni a tömegből. És ezt szó szerint értsétek. Minden megtalálható ezeken a tatyókon ami feltűnősködéshez kell.

Szerencsére Gergő viszont talált egy viszonylag visszafogott kinézetű hasitasit, amit be is húzott. A táska szürke/ezüst camo reflective kinézetet kapott egy cápaszájjal és egy sprayground logóval megspékelve.

Érdekesség, hogy a cápaszáj minta története egészen az első világháborúig nyúlik vissza, mivel ekkor kezdték el a pilóták felfestegetni ezt a repülőik orrára, szóval nem a BAPE találta ki a shark hoodie-val 😉

Sprayground hasitasi
Sprayground hasitasi  (Forrás: lastylerush.com)

A Dubai Mall és a CDG Converse

A srácok az utolsó napon ellátogattak a hatalmas Dubai Mall bevásárlóközpontba. Itt töltötték az egész napot (akár többet is el lehetne) és rengeteg üzletet megnéztek. Már éppen zárták volna le a napot, amikor szembe találták magukat a Level Shoes-zal. Már korábban szerettek volna egy CDG Converse-t szerválni, de nem volt rá lehetőségük. A Leves Shoes-ban viszont megtalálták az egész kollekciót, tehát volt miből válogatni.

Érdekesség a cipőről, hogy amikor megjelent szinte azonnal elkelt az összes pár és a mai napig egy viszonylag nehezen beszerezhető lépőnek számít. Dávid már régóta szeretett volna magáénak tudni egy alacsony szárú verziót, viszont végül arra a döntésre jutott, hogy nem az ő stílusa ez a modell. Gergő viszont mindenképpen szeretett volna egy CDG Converse-t, ezért a ti segítségeteket kérte Instagramon, hogy a magasszárút, vagy az alacsonyat válassza. Létrehozott egy szavazást, ahol nagy fölénnyel megszavaztátok a magasszárú modellt. Ezzel Gerinek nagy kő esett le a szívéről, hiszen annak idején ő még ebbe a modellbe szeretett bele és örült neki, hogy nektek is ez tetszik jobban.

Viszont most beszéljünk egy kicsit magáról a cipőről is: A modell oldalán megtalálható a Comme des Garcons “szívecskés” logója. Illetve csak félig, mert körülbelül a felétől el van végva és hozzá van illesztve a talphoz. Ha már a talpnál tartunk megfigyelhető, hogy a CDG Converse alja jóval magasabb és sárgásabb árnyalatú mint a normál modelleké, ez azért van, mert a Converse Chuck Taylornak egy régebbi, retro változatát vették alapul a tervezők.

Emellett egy puha és jóval vastagabb talpbetéttel is rendelkezik ami egy sokkal komfortosabb élményt biztosít a viselőjének, mint a megszokott vulkanizált talp. Az is megfigyelhető a kollab modellen, hogy a sarakmerevítő színe fehér, ellentétben eredeti modell fekete színő hátuljával.

CDG Converse
CDG Converse (Forrás: www.garzia.fr)
Comme des Garçons x Converse
Comme des Garçons x Converse
Dubai Mall - megszámlálhatatlan üzlettel
Dubai Mall – megszámlálhatatlan üzlettel

A régió legnagyobb Nike üzlete

Idén a  Sole DXB-n nem volt jelen a Nike. Ennek az az oka, hogy megnyitották hatalmas új üzletüket a Dubai Mallban. A srácok természetesen ide is benéztek és két DXB-s custom Nike pólót zsákmányoltak. Dubajban nagyon nagy divatja van annak, hogy mindenből egyedit csináljanak és ez ebben az üzletben is megfigyelhető volt. A boltban egyedi Air Force-okat lehetett festeni dip dye módszerrel és pólókat lehetett nyomatni.

Nike Dubai Mall
Nike Dubai Mall (forrás: arabianbusiness.com)

Még több dubajozás!

Szeretnél többet megtudni Gergő és Dávid dubaji kalandjáról? Nézz rá az erről szóló cikkünkre is, amiben megtalálod az élménybeszámoló vlogokat is!