Adidas Exhibit Pack focicipők – Az idei első nagy dobás

Megjelent az adidas idei első nagyszabású futball cipő packje, az Exhibit Pack, amely 4 új cipőt tartalmaz. Bár a modellek sok technikai újdonsággal nem szolgálnak, az új színállások azért tartogatnak meglepetéseket. Ha kíváncsi vagy az új focicsukákra, a tovább után részletes leírást is olvashatsz róluk!

Ezt a cikket Noémi még blogger padawanként írta, és ezzel a cikkel is gyűjtötte a kilométereket, hogy sneakerbox.hu bloggerré váljon.

Predator 19: mesteri kontroll

Az Exhibit Pack Predator tagja sok újdonságot nem mutat nekünk, hiszen a tavaly decemberben debütált első Predator 19-től csak a színében tér el. Az adidas tervezői ezúttal a kék színállás mellett döntöttek, ezt az ezüst és a szürke különböző árnyalataival spékelték meg. Ez a szín egy kicsit visszafogottabb az piros elődjéhez képest, személy szerint nekem az a colorway jobban bejön.

Mint már említettem, a cipő a színén kívül semmiben sem tér el a megszokott Predatoroktól. Ezen a lépőn is megtalálhatjuk a modellre jellemző bordázott külső részt, a Control skint, amely a labda feletti legjobb irányítást akarja biztosítani. Személyes tapasztalataim alapján mondhatom, hogy valóban hasznos találmány, tényleg jobb kontrollt biztosít, mint az eddigi focicipőim bármelyike. A cipő felső, zokniszerű Primeknit része jó tartást ad a lábnak, ennek főként a +, fűző nélküli modelleken van jelentősége.

adidas Exhibit pack: Predator 19

adidas Exhibit pack: Predator 19

X18: növeld a gyorsaságod

Szerintem határozottan kijelenthetem, hogy a pack legmerészebb tagja az új X18 lett. A cipő alapja egy nagyon rikító piros szín, erre jön az színnel egyáltalán nem harmonizáló kék sarokrész, valamint a márkára jellemző 3 ezüst csík. Nekem ez a colorway kicsit túl van tolva, nálam már nem igazán tartozna az ízléses kategóriába.

Az X széria tipikusan csatároknak készült, ezért egy, a poszthoz elengedhetetlen tulajdonságra fekszik rá, ez pedig a gyorsaság. A még nagyobb tempó elérésében a cipőt egy hálószerű réteggel vonták be, amely nagy sebesség mellett is biztos tartást ad. A cipő sarokrésze, és az ultrakönnyű Speedframe is ugyanezen célt szolgálják.

adidas exhibit pack: x18

adidas exhibit pack: x18

NEMEZIZ 18: fő a mozgékonyság

A NEMEZIZ 18 jogosan nyeri el a csomag második legmerészebb cipője címet, hiszen neonsárga színével, és ettől teljesen elütő kék csíkjaival igencsak feltűnőre sikeredett. A modell tartalmaz egy úgynevezett Agility bandage-et (ez az a csík, amely a cipő sarkán és tetején fut keresztbe), azonban ez a Messi szériával ellentétben nem kap külön hangsúlyt. Ez a „kötés” a jobb tartásért, valamint a gyorsabb irányváltásokért felelős.

adidas exhibit pack: Nemeziz 18

adidas exhibit pack: Nemeziz 18

Copa 19: egy klasszikus, modernizálva

A Copa modelleket valószínűleg senkinek sem kell bemutatnom, hiszen a franchise már 1979 óta szerves része a labdarúgásnak. Az Adidas tavaly döntött úgy, hogy ismét előveszi a modellt, és jó pár újítással, de a klasszikus vonásokat meghagyva piacra dobta a Copa 19-et. Az új cipő fekete alapot, és neonsárga felsőrészt kapott. A cipő anyaga az eredeti Copak-hoz hasonlóan bőr, azonban újításként, a bokarész kötött anyagú. Ez a modell is elérhető fűzős, valamint fűző nélküli változatban is.

adidas exhibit pack: Copa 19

adidas exhibit pack: Copa 19

Összegzés

Én izgatottan vártam, hogy mi lesz az adidas idei első nagy dobása, és meg kell mondanom, hogy kissé csalódott vagyok. Egy picivel többet vártam, nekem egyik új színállás sem olyan, ami különösebben megdobogtatná a szívem. Sőt, az új X modell nálam a kifejezetten a ’nem szívesen venném fel’ kategóriába tartozik. Ennek ellenére mind a négy franchise lenyűgöző a maga módján, mindegyiken olyan új technológiákat alkalmaztak, amelyek tényleg jól jönnek a pályán. Bár egy cipőtől nem leszünk sem jobb, sem pedig rosszabb játékosok, az ilyen újítások segíthetnek kihozni a tudásunkból a maximumot.

adidas exhibit pack 2019 focicipők

adidas exhibit pack 2019 focicipő

nojaasd

Ha valaha a cipősszekrényem közelébe kerülsz, ne lepődj meg; több sneakert és focicipőt rejt, mint magassarkút.
×