Sasha Trautvein – Szibériából a kifutóra

Sashadidntwakeup… ismerősen cseng ez a név? Talán láttad már valahol? Esetleg Sasha Trautvein névről dereng valami? Maradj velem erre a pár percre, míg bemutatom nektek a ruszki “trash” stílus egy gyökeres képviselőjét, aki nem mellesleg a semmi közepéből, Szibériából tört ki egészen a giccses kifutókig. Érdekel? Akkor olvass tovább!

Szibériából is van kiút

Ha Szibériáról van szó, első dolog, ami eszembe jut az a gulag, farkasordító hideg, havas dűnék ameddig a szem ellát… Most azonban ezt tegyük félre és koncentráljunk cikkünk alanyára Sasha Trautvein -ra, aki egy kiemelkedő alakja és képviselője az úgynevezett “trash” stílusnak, de mondhatjuk nemes egyszerűséggel, hogy képeivel megtestesíti az igazi orosz “vadkeleti” hangulatot. Korábban nem túl sokat, ellenben mostanra már egyre többet tudhatunk életéről, melyet a következőkben mutatok be nektek.

Egyszerű, de nagyszerű

Egyszerű, de nagyszerű

Sasha Trautvein

A jelenleg 20 éves influencer mindenek előtt az arcára tetovált feliratról ismerszik meg, ami többek között az  első tetoválása, mely 15 évesen került fel rá, de erről később. Elmondása szerint életének fő célja, hogy segítse szüleit, öccsét és rokonait. Tulajdonképpen ez volt az oka, amiért ott hagyta az iskolát és Szentpétervárra utazott – mindezt 17 évesen. Ami még megemlítendő, hogy sosem szeretett volna modell lenni és a mai napig sem tartja magát annak, inkább csak egy influencernek.

Nyomorból a kifutóra

Sasha Trautvein fiatal évei tényleg nem voltak túl kecsegtetőek, hisz a szibériai településen, ahol lakott volt összesen öt gyár, mely ellátta munkával a helyieket. Ezek azonban a Szovjetunióval együtt el is tűntek, tehát helyben nem sok lehetésége lehetett a kitörésre (vagy úgy egyáltalán bármire). Miután elment Szentpétervárra egyszer csak összefutott egy emberrel, aki mára már az egyik legjobb barátja lett. Modellt keresett a brandjéhez és úgy vélte Sasha megfelelő alany lenne hozzá. Mindezek után a képeit publikálták, majd lassacskán beindult a szekér, hisz megfordult már több fashion week-en, mint kifutó modell is.

Tetoválásai

“wake up”: mint már említettem volt ez Sasha első tetoválása, melyet 15 évesen csináltatott, ám okát ő sem tudja pontosan, talán csak a figyelmet szerette volna felhívni magára. Ezen kívül még számos tetkó tarkítja a testét a békejeltől a sasig, de a legfontosabb számára az, amelyik a vállán található, mert az szimbolizálja az életében bekövetkező pozitív változásokat.

-az említett tetoválás-

-az említett tetoválás-

Insta-fame

Akinek van instája és követi a a divattal, stílussal kapcsolatos oldalakat, biztosan belefutott már az Insta profiljába: @sashadidntwakeup Jelenleg (2019 februárjában) 634 000 követője van, ami nem véletlen, hisz képei hűen reprezentálják az orosz körülményeket és ez alatt nem a moszkvai elit életstílusát értem. Sasha igazándiból nem is nagyon értette korábban, hogy mitől kapott az Insta profilja ennyire lángra, hisz ő csak a saját egyszerű életét szeretné bemutatni és azt, hogy “a szegény élet is lehet élvezhető”. Ami örök és elengedhetetlen “imidzséhez” az nem más, mint a cigi, nem számít, hogy kint vagy bent.

Stílusa

Öltözködését nem túl nehéz körülírni, mivel túlnyomó részt a legegyszerűbb ruhakombinációkat viseli: többek között melegítőt, egyszínű pullovert, de néha az elegancia is helyet kap 🙂 Ezek az öltözékek tényleg egyszerűek, de nagyszerűek és valóban tükrözik az ottani emberek “stílusát”. Szerinte nem a ruha teszi az embert, amihez hű is marad. Véleményem szerint sikerült elérnie azt a hatásfokot, amit Gosha elért az orosz periférián élők öltözékének divatba hozatalával (persze egy kicsit nyugati vonásokkal tűzdelve 🙂

Pár éve volt szerencsém eljutni Moszkvába, ahol nem a Yeezy és az OFF-WHITE a menő, hanem a háromcsíkos tracksuit “sport” fémjelzett papuccsal egy szolidabb usánka kíséretében (a tehetősebbek teremcipőben koptatják a betont). Gergő korábban egy háromrészes posztsorozatot írt Moszkva streetwear és sneaker kulturájáról csekkold azt is!

Orosz hypebeast :)

Orosz hypebeast 🙂

Tervei

A jövőre nézve komoly tervei vannak, többek között megtanulni angolul. Emellett egy korai álmát is szeretné megvalósítani, hogy színész lehessen. Továbbá minden tartozást, adósságot rendezni szeretne, ami a családját érinti. Ezen felül Angliába és az USA-ba szeretne elmenni, hogy egy dokumentumfilmet forgassanak életéről.

Összegezve

Sasha valóban megtalálta akaratán kívül azt, amivel sokakra tud hatni. Stílusa hű a személyéhez: egyszerű (a szó legjobb értelmében). Ez a mondata mindent elmond az élethez való hozzáállásáról: “Igyekszen a saját ösvényemet kitaposni, magam által vagyok motivált.” Ezek mellett becsülendő, hogy a hányatott sorsú családjára szán időt, pénzt, energiát és nem áll be a tékozló “celebek” sorába, mint jó néhányan. Én innen is sok szerencsét kívánok neki a jövőre nézve 🙂

U.i.: Barátnőjével nagyon elragadóak együtt 🙂

hegedsboti

Az átlaggal ellentétben, minden reggel boldogan megyek iskolába, hisz belebújhatok kedvenc lépőim egyikébe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

×