Az adidas felkerült az Internetes Világhálóra!

Jó igen, tudom, hogy eddig is volt adidas.com, meg hasonló oldalak, de most a legutóbbi marketingkampányuk részeként fejlesztettek egy weboldalt a német háromcsíkosak. A weboldal visszahozza a 90-es évek „internetes világhaló” feelingjét, minden részletével együtt. A dolog apropója 3 retro sneaker, a Yung-1, a Yung-96 és a Continental 80 volt. Kattints a továbbra, és nézd meg, hogy mit hoztak össze a srácok az adidasnál (nosztalgia, nevetés)!

Internetes világháló

A WWW, azaz a World Wide Web, ami minden weblap nevében ott szerepel, egy olyan rendszer, ami összeköti és megjeleníti az interneten található dokumentumokat hiperhivatkozásokkal egybekötve. Itthon, mi csak internetes világhálónak csúfoltok anno a 90-es években. Ez a rendszer 1993-ban lett elérhető a nagyközönség számára. Óriási lépésnek számított a technológiában, a mai világunknak, ahol minden és mindenki össze van kötve, ez volt az alapja. Eleinte természetesen még nem születtek olyan profi weboldalak, mint amiket manapság láthatunk.

Aki nem találkozott ilyen régi időket idéző weboldallal, archaikus nevén honlappal, annak az adidas legújabb húzása szimplán valami zavaros, beteg agymenésnek tűnhet – pedig tényleg tökéletesen utánozza le a netes hőskor stílusát.

www.adidas.com

Az adidas most elkészítette a saját 90-es évekbeli weblapját, aminek az apropója 3 cipő volt: a Yung-1, a Yung-96 és a Continental 80. Ezek a cipők eredetileg a 80-as évek végén, illetve a 90-es években jelentek meg, most viszont újra kihozta őket az adidas. Erre utalva készítették el most az oldalt, amiben nagyon sok érdekes részlet rejlik. Az egyik legszembetűnőbb a WordArt használata. Ezt még a korai 2000-es évek iskolai beadandóiban is sokat használták.

adidas iternetes világháló

Így néz ki a kezdőoldal – valószínűleg érthető ezzel a 90-es évek vibe

Ahogy látható, az oldalon van minden, ami kellhet: egy játék, egy videó, képek és letölthető háttérképek is különböző méretekben(!), de persze az oldal gerincét a cipők adják.  Mindegyik cipőhöz van egy kis sztori, illetve vissza lehet pörgetni az időt egy csúszkával – így megnézhetjük az eredeti sziluettet.

adidas Falcon 1996-ból

adidas Yung-96 visszatekerve – itt az eredeti sziluett, a Falcon

A cipőkön túl azért van más is, például egy játék is. A Yung Rappával én is nyomattam egy kicsit, igazából nem egy túl bonyolult applikáció (nyilakat kell zenére nyomni), de a hangulathoz nagyon sokat ad. 3 szint van, mindegyik az egyik cipőnek dedikálva.

adidas Yung Rappa játék

A játék, azaz Yung Rappa

Található egy promóvideó is a lapon, illetve egy képgaléria is, ahol a thumbnailek bénán össze vannak nyomva – régen ilyen volt 😉 A személyes kedvencem viszont tényleg a háttérkép szekció, ahol 10 méretben le lehet tölteni a képeket. Én le is töltöttem a kedvencemet:

adidas Yung-96 színpompásan

adidas Yung-96 színpompásan

Aki még nem tette, az mindenképpen látogasson el erre a kis fun site-ra (kattints ide), játsszon egy kicsit a játékkal, merüljön el az internetes világháló „aranykorában”. Azt kell mondanom, hogy egy nagyon jól eltalált marketingkommunikációs akcióról van szó, amibe még a vásárlásra ösztönző gombokat, és a hírlevélre való feliratkozást is el tudták rejteni.

Retro a sneakerbox.hu webshopjában is

Az adidas retro oldalán megtalálható cipőket amúgy a sneakerbox.hu (kevésbé retro) shopjában is megtaláljátok, egy kattintás az egész:

adidas Yung-1

adidas Yung 1

adidas Yung 1

adidas Yung-96

adidas-yung-96

adidas Yung-96 – kép: Samuel Sagua

adidas Continental 80

adidas-continental-80-ftwr_white_G27706A)

Continental 80

littletkforyou

“Miért kell neked még egy pár cipő? Nem csak két lábad van?” hangzott el sokszor a kérdés, de a polcon még mindig van hely.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×