Nike PhantomVNM – csatároknak tervezve

A csatár az az ember a csapatban, akinek a leggyorsabban kell felmérni az adott helyzetet a kapu előtt, és neki van a legnagyobb hatása arra, hogy mi is jelenik meg az eredményjelzőn. Ha te is ebben a cipőben „jársz”, a Nike PhantomVNM lehet a legjobb barátod a pályán, érdekességek, képek, vélemény a tovább után!

A világ legjobb csatárai között számon tartott amerikai Alex Morgan és brit Harry Kane egy dologban egyetért: tudják, hogy egy tökéletes gól mögött rengeteg taposó gyakorlat, számtalan sarokrúgás és még több rosszul eltalált labda van.

„A rúgásom az erő és a célzás egyensúlyában rejlik” – árulja el az amerikai női labdarúgó válogatott (USWNT) sztárja, Alex Morgan. „Nagyban függ attól, hogy éppen hol vagyok a pályán, de 60-40 arányban a pontosság vezet az erővel szemben.”

Alex Morgan az Orlando Pride játékosa

Alex Morgan az Orlando Pride játékosa

A cipőről pár érdekesség

A Nike PhantomVNM modelljét kifejezetten a csatárok stílusára szabott részletekkel látták el, amelyek figyelembe veszik az aranyszabályt, miszerint hiába erős egy rúgás, ha pontatlan.  A Precision Pwr zóna kialakítása kifejezetten a labdakezelés pontosságát segíti.

Nike PhantomVNM oldalról

Nike PhantomVNM oldalról

„A Nike kutatólaboratóriumában, egy robot lábon tesztelték a lövéseket különböző szögekből, a cipő belső részébe injektált uretán „pengékkel” – árulta el Jeongwoo Lee, a Nike Football cipőrészlegének vezető tervezője. „Mindez lehetővé tette számunkra, hogy mérjük a pengék a pontosságra, a magasságra, a teljesítményre és a labda forgására gyakorolt hatását. A vizsgálatok során rögzített adatok felhasználásával alakítottuk ki a Precision Pwr lövő zóna felépítését.”

Nike PhantomVNM barazdás része a csúszás csökkentésért

Felépítés

A Precision Pwr zónában 13 elemet helyeztek el meghatározott szögben és emelkedő magasságban, amelyek segítenek megtartani a labdát akkor is, ha azt éppen rosszul találták el.

Nike Phantom VNM felső része

Nike Phantom VNM felső része

A PhantomVNM hasonlóan a Phantom család többi tagjához, növeli a lövő zóna területét a fűzők lefedésével, ennek eredményeként a csatár 30 százalékkal nagyobb területen érhet a labdához, mint a Hypervenom-nál. Emellett az új modell esetében a Hypervenom-nál már megismert HyperReactive talpat találunk. Felépítését a Nike Free mintázata inspirálta, amely rugalmasan engedi mozogni a lábfejet, így az éles rúgásoknál és irányváltásoknál segíti a játékost. Korábbi cikkünkben már írtunk a Nike Hypervenom III-ról ami a Nike elmondása szerint inspirálta ezt a cipőt is, olvassátok el és fedezzétek fel a hasonlóságokat.

Nike PhantomVNM talpszerkezet

„Egy csatár pontossága esetében nagyon fontos a tiszta fej” – mondja Harry Kane. „Nem felejthetjük el, hogy mindig a következő labdaérintés a legfontosabb. Erre készen kell állnom, ahogy a cipőmnek is.”

Harry Kane a Tottenham csatára

Harry Kane a Tottenham csatára

Vélemény

Saját véleményem szerint, mint külsős aki nem próbálta „in game” a cipőt, elég hihetetlennek tűnik. Lenyűgöző hol tart a Nike, mennyire aprólékos és precíz a technológia, a megvalósítás és a külcsíny. Természetesen nem arról van itt szó, hogy ha felveszed a lábadra akkor már is a Tottenham-be igazolhatsz, de valószínűleg megfogja könnyíteni a csatárok dolgát. Kapusok: ha egy ilyen futball cipőben fut feléd a csatár, csak annyit mondok jobb félni mint megijedni! 😀

Hol szerezhető be?

A PhantomVNM január 19-től elérhető a nike.com-on, kiegészülve a modell kispályás változatával, amelyet Zoom Air párnázással láttak el.

 

matyas.talas

Igazából nem tudom, nálam hogyan és mikor kezdődött ez a sneaker őrület, de teljesen megfertőzött. Ezt az érzést szeretném a cikkeimen keresztül nektek is átadni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×