MADNESS x adidas UltraBOOST 4.0 – Egyszerű, de nagyszerű

Az adidas január 12-én dobta piacra a MADNESS-szel közösen elkészített UltraBOOST 4.0-t. A collab az egyszerű, minimalista stílust megspékelte egy kis őrültséggel, ezzel egy izgalmas elegyet létrehozva. Azonban nem szeretném teljesen lelőni a poént, még több infóért kattints a továbbra! 😉

Ezt a cikket Noémi még blogger padawanként írta, és ezzel a cikkel is gyűjtötte a kilométereket, hogy sneakerbox.hu bloggerré váljon.

Az őrültség őrültséget szül

A MADNESS egy hongkongi, főleg ruhákat gyártó cég, amelyet Shawn Yue alapított 2014-ben.  A márka alapítója szerint mindnyájunkban van egy kis őrültség, amit ha jól használunk fel, rengeteget dobhat a stílusunkon. Erre utal a cég mottója is; „Madness breeds madness”, azaz az őrültség őrültséget szül. Ez az ideológia felfedezhető a márka termékein is. A cégre a kiváló minőség mellett a minimalista design és jellemző, azonban szinte az összes termékén megjelenik valami apró csavar, őrültség, ami sokkal menőbbé teszi azokat.

MADNESS x UltraBOOST 4

MADNESS x UltraBOOST 4

Az egyszerű is lehet izgalmas

A kollaboráció kétféle színben lesz elérhető, fehérben és feketében. Mindkét colorway-en megjelenik a márkára jellemző „őrültség”, nekem az egész design olyan, mintha valaki egy adag festéket öntött volna a cipőjére. Ezek a „festékpöttyök” a fekete cw esetében fehér színűek, a fehéren pedig narancssárgák. Nekem nagyon tetszik ebben a collab-ban, hogy egyszerű és letisztult, de mégis újraértelmezi a megszokott, és kissé talán unalmas fehér és fekete modelleket.

MADNESS x UltraBOOST 4

MADNESS x UltraBOOST 4

Eredeti külső, újragondolva

A collab nem sokban tér el az eredeti UltraBOOST 4 külsejétől, de vannak benne kisebb újítások, amik szerintem még jobban feldobják ezt a lépőt. Az egyik ilyen újdonság például a cipő cage része, amely az eddig megszokott gumírozott textil helyett bőrből készült. A cage külső oldalán az „all work and no play makes you mad” felirat olvasható, a pöttyökhöz hasonló fehér és narancs színben. A sneaker velúr anyagú sarokrésze is eltér a szokásos UB modellektől, amelyeken ez az elem gumiból készül. Ez a sarokrész a fekete colorway esetében fekete színű, a fehér esetében pedig a cipő színétől kissé eltérő, krémszínű.

MADNESS x UltraBOOST 4

MADNESS x UltraBOOST 4

Release date és retail price

A sneaker január 12-én érkezett meg az adidas pekingi üzletének polcaira, arról még nincs információ, hogy Magyarországon mikortól lesz kapható. A retail price-ot 180 dollárra becsülik, de még nincs hivatalos infó a cipő áráról.

nojaasd

Ha valaha a cipősszekrényem közelébe kerülsz, ne lepődj meg; több sneakert és focicipőt rejt, mint magassarkút.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×