Reebok Daytona DMX „MU Pack” – A 90-es évek sztárja újra reflektorfényben

A Christian Tresser által tervezett 90-es évek egyik nagy „sztárja” két évtized újra visszatér, és nem viccel: négy új, formabontóan színes és futurisztikus, ámde rendkívül klasszikus cipővel vonul be ismét a történelembe, Reebok Daytona DMX „MU Pack” néven. A többi infóért katt a továbbra!

Kezdjük is az elején!

A cipellő az 1990-es években pattant ki a már említett – Christian Tresser – tervező fejéből, aki akkor osztatlan sikert aratott vele, és ez  20 év elteltével sincs másképp. A Reebok rajongók hatalmas lelkesedéssel fogadták az újraszínezett Daytona cipőket. Kívülről új testet öltött, de belül a maradt a régi: a jól megszokott DMX technológia.

Na de mi is az a DMX technológia?

Lényegében egy tíz részből álló, légkamrás “rendszerről” beszélünk, ami megkönnyíti a mozgás folyamatát és eloszlatja a terhelést. Eleinte (nyilvánvalóan) sportolóknak szánták, de mára inkább a divat miatt bújunk bele ezekbe a lépőkbe.

De vissza is a sziluettünkre!

Merész színek, kirívó vonalvezetés, a 90-es évek stílusába bújva… Mi kell még?

A válasz: Semmi. Ezek a sziluettek tökéletesen hozzák a várva várt, és napjainkban rendkívül divatos “old school” stílust -ráadásul árban is az elérhető kategóriba sorolnám őket.

Az összes közül amelyiket a legjobban kiemelném, -a legfelkapottabb színállást – az a Feketés-lilás, Black/Timeless névre hallgató árnyalat. A felső részen fekete hálós réteg van, amit a cipő közepétől két bőrcsík vált fel, fehér és fekete színben. A kontraszt alatt pedig egy lilából kékbe torkolló színátmenet látható, ami tényleg tökéletesen idézi vissza az 1990-es évek divatját.

A Black/Timeless Teal cw a Reebok Daytona DMX "MU Pack"-ból

A Black/Timeless Teal cw a Reebok Daytona DMX „MU Pack”-ból

A Daytona  “MU” Pack részeként még három további színállás érkezett, 2018. december 12.-én. A régi idők stílusát és színeit idéző négyes 120$-ért, azaz közel 35.000 magyar forintért landolt a piacon, és még a mai napig is több helyen, több méretben elérhetőek ezek a “retró csodák”.

A sziluett további három színállása:

Crushed Cobalt/Yellow/White - Reebok Daytona DMX "MU Pack"

Crushed Cobalt/Yellow/White – Reebok Daytona DMX „MU Pack”

A Skull Grey/Shark/White Reebok Daytona DMX „MU Pack” cw

Blue Slate/Lava/Grey

Forrásunk a Hypebeast, és a  Sneakernews volt.

H.Fanni

Írni mindig is szerettem, amihez később párosult a sneaker rajongásom is. Első sorban csajos fronton igyekszem erősíteni a csapatot, de természetesen minden érdekel, ami sneaker és fashion.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×