Supreme x Samsung – az ultimate trollkodás

Egy szimpla Samsung termékbemutató Kínában, de aztánfeláll két fiatalember, a „Supreme” vezetői, és bejelentenek egy kollaborációt. De valami nem stimmel… Ha még nem hallottad mi történt vagy szívesen látnád a teljes képet, akkor katt a továbbra!

Az ominózus reveal

Egy olyan eseményről beszélünk, ami alapesetben nem okozott volna világfelfordulást: a Samsung emberei Kínában is bemutatták az új A8-at és a beszélő egy rövidke felkonf után rátért a tárgyra. Rá kell hagyni, jól körülírta a témát. Igaz, én nem tudok mandarinul, de az, hogy a fickó minden második szava Supreme, már enged arra következtetni, hogy nem igazán vannak otthon streetwear témában.  Aztán jön a két szerencsecsomag, az egyikük egy szimpla ingben, a másikuk egy tüneményes khm… „Supreme” kabátban. Itt megtekinthetitek a nagyszerű videót, ezután pedig ennél is zavarosabb vizekre kalauzollak titeket!

Nagy tervek

A srácok a „Supreme”-től nem is akármilyen céllal érkeztek, grandiózus ötleteket vázoltak fel az újságíróknak és a bemutató nézőinek. A tervek között ilyenek szerepelnek:

  • Részt vesznek a Samsung Galaxy A8 tervezésében egy későbbi kollaboráció során
  • Saját boltot nyitnak többek között a fővárosban, és az ottani piacon is elérhetők lesznek a termékeik
  • Készítenek „China Exclusive” termékeket
  • Divatbemutatót tartanak Kínában

Ez eddig mind szép és jó, itt csak egy bökkenő van: az eredeti Supreme semmit sem tudott az egészről.

Legal nem egyenlő legit

Az egész történet nem annyira rejtélyes, de azért elég kellemetlen az „anyacég” számára. Az egész ott gyökerezik, hogy számos országban nem védették le a márkanevüket és a logójukat. Ezt kihasználva pedig többen elkészítették a saját Supremeüket, például Olaszországban, Spanyolországban, Kínában és még pár helyen. Amint belépünk egy ilyen kamuüzletbe, már ki is szúrja a szemünket a rengeteg rikító box logo, és az össze-vissza, hanyagul megvarrt hamisított divatcikkek. Az egészben, az a „legviccesebb”, hogy teljesen legális – de attól még nem legit 😀

Supreme Legal Fake Store in Chine

Egy kamu cuccokat áruló Supreme üzlet kínában

És mit tehetnek az „eredetiek”?

Az utóbbi időben az original Supreme fülébe is eljutott, hogy léteznek ilyen koppintások, mégis tehetetlenek. Bár minden kiskapun próbáltak bejutni a gépezetbe, az olasz bíróság megvédte a Supreme Italy névre keresztelt céget. Ide kattintva beleshettek egy, a fennt említetthez hasonló „legal fake” boltba.

Kristof

Számomra a hip-hop nem csak zene, a sneakerek pedig nem csupán cipők. Ezek számomra mind önkifejezés és egy életen át tartó szenvedély.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×