Nike x Carhartt WIP kollekció

A Nike x Carhartt WIP kollekció nemsokára landol a boltokban. A két név valószínűleg nem ismeretlen, de mi teszi különlegessé ezt a kollaborációt? Klikk a továbbra, nézd meg a képeket és tudd meg a megjelenési dátumot is!

Carhartt WIP – egy kis márkasztori

A Carhartt név a legtöbb embernek ismerősnek csenghet, sőt lehet, hogy esetleg lapul a sapka kollekcióban egy Carhartt beanie is. Azt talán már kevesebben tudják, hogy a detroiti gyökerekkel rendelkező cég alapvető profilja munkaruhák gyártása. 1889-es alapítása óta ez nem is változott – igaz azóta a pop kultúra „magáévá tette” a márkát. Ez azt jelenti, hogy a munkásoktól „ellopva” elkezdték az ikonikus darabok hordani az utcára az emberek.

Carhartt Beanie

Sokaknak ismerős lehet a Carhartt beanie – talán elsőre nem gondolnánk, hogy munkaruhának készült

Erre felfigyelve, a Carhartt marketingesei megalkották a Carhartt WIP, azaz Work In Progress márkát 1989-ben, pont 100 évvel az eredeti vállalat alapítása után. Ez a vonal hozza a Carhartt eredeti strapabíró, munkaruha jellegét, de a durva stíluson könnyítettek a tervezők. Innentől kezdve kezdték hordani utcára is a 90-es évek rapperei a ruhákat, és került be a brand a streetwear világába. Jelenleg itt tart a márka, nem változtatva az alapelképzelésen: minőségi munkaruhák készítése minőségi alapanyagokból. Azért persze néha becsúsznak olyan kollabok, mint a Nike x Carhartt WIP.

Nike x Carhartt WIP

A két márka nem először dolgozott együtt, sikerült is már összehozniuk az egyik legdrágább cipőt valaha. Ez volt az Eminem x Carhartt x Air Jordan 4, ami jelenleg 8000 dollár~2 millió forint körül mozog a StockX-en.

„Ikonikus anyaghasználat találkozása az ikonikus sziluetekkel”

Nike x Carhartt WIP Air Max 95

Nike x Carhartt WIP Air Max 95

Most viszont nézzük a legújabb Nike x Carhartt WIP kollekciót, amit csak úgy fémjeleznek, hogy az „ikonikus anyaghasználat találkozása az ikonikus sziluetekkel”. A kollekciót nem véletlen hívják így – Carhartt oldalról megjelenik a Dearborn Canvas és a Ripstop Camo Tiger, a Nike pedig az AM95-öt, AF1 Low-t, AF1 Low Utility-t és a Vandal Supreme High-t dobta be a közösbe. Mindegyik sneaker bal nyelvét a Nike logó díszíti, jobb nyelvét pedig a Carhartt ‘C’ betű.

Air Force 1 Low Utility

A ‘felpimpelt’ AF1 Low Utility (kapott egy  mágneses pántot, hasonlóan az OBJ-s verzióhoz) terepmintában pompázik, a pántján egy Nike jellel.

Nike x Carhartt WIP Air Force 1 Low Utility

Air Force 1 Low Utility – egyik oldal

Nike x Carhartt WIP Air Force 1 Low Utility

Air Force 1 Low Utility – másik oldal

Air Max 95

Az AM95 felsőrésze hasonlóan megkapta a Ripstop Camo Tigert, illetve a sarkánál, nyelvénél és fűzőlyukánál fényvisszaverős 3M anyagot kapott.

Nike x Carhartt WIP Air Max 95

Air Max 95

Air Force 1 Low

Az AF1-t kordba öltöztették és kapott egy heel-tabet – ez is főként a funkcionalitást helyezi előre, ahogy a Carhartt szokta.

Nike x Carhartt WIP Air Force 1 Low

AF1 Low – innen

Nike x Carhartt WIP Air Force 1 Low

AF1 Low – onnan

Vandal Supreme High

A Vandal Supreme High lett talán a legletisztultabb mind közül, a gumi talpat és a full fekete felsőrészt egy narancs Nike logóval dobták fel a tépőzárján.

Nike x Carhartt WIP Vandal Supreme High

Vandal Supreme High

Nike x Carhartt WIP megjelenés és árak

Az egész kollekciót a Mikulás hozza, december 6-án droppolnak ugyanis a cipők. Beszerezni a Nike SNKRS appján keresztül, a nike.com-on vagy egyes üzletekben lehet majd. Az AF1 Low és Vandal Supreme High 130$, az AF1 Low Utility 165$, az AM95 pedig 170$-ba fog kerülni.

littletkforyou

“Miért kell neked még egy pár cipő? Nem csak két lábad van?” hangzott el sokszor a kérdés, de a polcon még mindig van hely.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×