Kyrie 5 – az önkifejezés nagymestere

Kyrie Irving amellett, hogy számos világkupa győztese, korántsem egy átlagosnak mondható kosaras, a Nikeval közösen tervezett cipőiben is van mindenhol egy kis plusz, egy kis sajátosság. Ezekbe most nem is mennék bele, hanem fókuszáljunk a jelenlegi remekműre, a Nike Kyrie 5 kosárlabda cipőre. Ha szeretnél egy kis betekintést nyerni a kulisszák mögé, engedd meg, hogy segédkezet nyújtsak a tovább után 🙂

Ki is Kyrie Irving?

A kis Kyrie 1992 március 23-án látta meg a napvilágot, akárcsak jómagam (ez nem lehet véletlen :D). Születési helye: Melbourne. Ahogy a mondás tartja, nem esett messze az alma a fájától: a kosárlabda már egész korán felbukkant életében, hisz’ édesapja profi játékos volt és Kyrie több alkalommal is figyelemmel kísérte mérkőzéseit. Iskolai pályafutása alatt a kosár iránti szeretete egyenesen szenvedéllyé vált, amit egyetlen idézettel tudnék alátámasztani: “I will play in the NBA, I promise”. Mondanom sem kell, hogy hű maradt ígéretéhez. Profi karrierje a Cleveland Cavaliers-nél kezdődött 2011-ben, és egészen 2017-ig itt “tevékenykedett”. Jelenleg a Boston Celtics csapatát erősíti. Mindezek mellett a 2012-es nyári Olimpián is részt vett ausztrál színekben, ezt követően 2016-ban az USA zászlaja alatt járult hozzá a csapat győzelméhez.

Kyrie és az új lépője

-Kyrie és az új lépője-

A Kyrie 5

Feltételezem mindannyian inkább a lépőért kattintottatok a cikkre, szóval ezután a kis életrajzi kitérő után rá is térek 😉 Először is egy leszögezendő dolog: a játékos elmondása szerint, most még nagyobb részt igyekezett vállalni a tervezésből, hogy beleadhassa a személyiségének sava-borsát. Véleménye szerint ez lett az eddigi  legőszintébb modellje a sorozatnak. Elmondása szerint ezidáig csak egy jól kinéző surranót szeretett volna, most viszont személyesebbé akarta ezt tenni, minden színállás más és más történetet regél el. “Ez a cipő egy darab belőlem”-jelentette ki Kyrie.

Talp

Az előző darab agresszív megjelenését a talpon fellelhető “fogminták” adták, aminek nem csak szépészeti, hanem praktikus okai is voltak. Elsősorban a hirtelen irányváltások végett biztosított stabilitást a játékos számára.
Jelenlegi remekművünk több innovációval is fel lett vértezve, többek között  a Nike legújabb Air Zoom Turbo technológiával, mely szintén az ütéscsillapítást hivatott szolgálni. A Zoom Air légbetét nagy felülete és rekeszekre való osztottsága kifejezett a hirtelen irányváltások végett lett így implementálva.
Ha már a talpazat, és ha már a személyiség, ide is jutott egy egy csipetnyi a játékos egyéniségéből. A tapadást biztosító mintázat nem más, mint a sztár bal vállán fellelhető Hamsa tetoválás, mely a hiedelem szerint távol tartja tőle az ártó erőket.

Felsőrész

A másik legszembetűnőbb újdonság a Flywire szálak, pontosabban azok újrarendezésében fedezhető fel. Az inspirációt nem más adta, mint a közismert Vénusz légycsapója néven “futó” húsevő növény (hatékonysága a rovarok ellen még nem bizonyított 🙂 A lábfejet ötvöző Flywire szálak közvetlenül az Air Zoom Turbo légbetéthez kapcsolódik, ezzel biztosítva a tökéletes tapadást és tartást a sportoló számára.

-A Flywire és az Air Zoom Turbo-

-A Flywire és az Air Zoom Turbo-

Összegzés

Ez a lépő valóban egy fontos mérföldkő a cég és a Celtics irányítójának számára egyaránt. A Nike szempontjából a legújabb technológiák debütálása révén jelent sokat, a játékos pedig a személyiségének manifesztációját jelenti az új cipő. Személy szerint nekem a Flywire az, ami igazán megfogott, egyrészt praktikus, másrészt kellően impresszív egy nyom alatt. Erre mondják talán, hogy “kellemeset a hasznossal” 🙂 Egyébiránt, a lépő november 22-én érkezik a hazai boltokba „Blk Mgc” színállásban, infók a Nike honlapon.

hegedsboti

Az átlaggal ellentétben, minden reggel boldogan megyek iskolába, hisz belebújhatok kedvenc lépőim egyikébe.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×