Jordan 1 x Nigel Sylvester – Milyen egy jó BMX-es cipő?

A Nike és Nigel Sylvester közösen elkészítettek egy nagyon figyelemre méltó Jordan 1-est, ezt a cipőt ismerheted meg kívül-belül a cikkből és a videóból. Ezen kívül azt is felelevenítjük, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy igazán jó BMX-es cipő. Ha érdekelnek a részletek, akkor katt a továbbra 🙂

Nézd meg a videót!

Tényleg az eddigi legjobb Jordan 1?

Nigel Sylvester és a pipás cég szeptember elsején rukkolt elő az új Jordan 1-es lépőjével, ami meglehetősen megosztotta a közönséget. Ez valószínűleg azért van, mert a cipő elég szokatlan külsőt kapott. Erre jó példa Nigel lépőjén, hogy különféle helyeken rozsdaszerű koptatásokat kapott. Érdekesség, hogy ezek a kopások azért kerültek a cipőre, mert a felsőrészeken található sérüléseket a street bicós előző AJ1 Shadow-járól mintázták, ott ahol ténylegesen megkínálta a bicikli és a talaj a lépőt.

Az inspiráció ez a Shadow volt

Az inspiráció ez a Shadow volt

Színek és egyediségek

Az új Jordan egyébként – rendhagyó módon – sárgás, krémszínű colorway-jel rendelkezik. Szokatlan az is, hogy a swoosh nincsen rávarrva a lépőre a külső oldalon, csak a mintája van rányomtatva és körberajzolva ceruzával, mintha lefelejtették volna róla ezt az elemet. Éjszakai gyakorlásokra a belső oldalon található egy fényvisszaverő pipa, ez jól is néz ki és biztonságot is ad.

A wings minta – szokás szerint – bele van nyomva a lépőbe, viszont ezt is körberajzolták egy jelölőceruzával. Ha részletesebben megfigyeljük a felsőrészt, feltűnhet a cipő végén található apró pipa, ami aranysárga színekben pompázik. Sajnos a külsőt fedő bőr elég sérülékeny, tehát az, hogy meddig fogja bírni BMX-ezés közben, kérdéses.

Nigel Sylvester Jordan I-ese használat közben

Nigel Sylvester Jordan I-ese használat közben

Milyen a jó BMX-es cipő?

A BMX-esek nagyjából két csoportra oszthatók, aszerint, hogy milyen cipőket szeretnek. A streetesek és a dirtösök abban megegyeznek, hogy szeretik a magas szárat, hiszen az meg tudja védeni a bokát a bicó aljas húzásaitól, de a talp tekintetében már másra esküsznek.

Nagy szállásokhoz biztos érkezések kellenek

Nagy szállásokhoz biztos érkezések kellenek

A streetesek sokszor a vékonyabb talpat, abból is a vulkanizáltat szeretik, mert így jobban érzik a pedáltüskéket, jobban érzik, hogy mi történik. A dirtösöknél és azoknál a parkos arcoknál, akik inkább a nagy szállásokban érzik jól magukat, népszerűbbek a vastagabb, az ütődéseket jobban csillapító tömörebb talpak.

Na de erről sokat lehetne még mesélni… amúgy meséltünk is, olvasd el Gergő egy korábbi cikkét, hogy milyen a jó BMX-es cipő!

Ungerhofer Dani BMX cipőteszt: footjam tailwhip (Fotó: Hajnal Balázs)

Ungerhofer Dani BMX cipőteszt: footjam tailwhip (Fotó: Hajnal Balázs)

Bárkányi Dani

Shoes speak louder than words.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

×