Daniel Arsham életrajz+adidas FUTURECRAFT 4D

Rengetegen ismerhetitek az amerikai származású mindenest, hisz gyakorlatilag miben nem profi Daniel Arsham?  Már túl van három signature cipő megjelenésen az adidassal, sőt kisfilmjei iszonyatosan nagy volumenűek és felkapottak mostanság. Ugyanakkor nem is cipőtervezéssel és nem is filmrendezéssel foglalkozik főállásban! Ha kíváncsi vagy újonnan megjelent cipőjére és hogy mivel is tölti idejét valójában, akkor katt a továbbra!

Ki is ő valójában!

Igen, Pharrell is dolgozott már

Igen, Pharrell is dolgozott már

Cleveland-i születésű építész, művész és filmrendező. Élete nagy részét New Yorkban és Miamiben töltötte, de a nagy alma jelenti számára az igazi otthont. Egyik legmeghatározóbb pillanatát az Andrew hurrikánnak köszönhette, mivel a nagy pusztítás az ő házukat sem kímélte, ez a vihar rengeteg alkotásában visszaköszön. Munkája sokaknak először furcsának tűnhet, de a szemünk gyorsan megkedvelheti a munkái látványát. Ő a társalapítója a Snarkitecture nevű dizájn cégnek is, szóval valószínűleg tisztában van azzal, hogyan is kell céget vezetni. Egyik, ha csak nem a legfontosabb infó róla, a színvaksága. Először 37 évesen látott valóban színeket, egy speciális szemüveg segítségével. Ez a betegség erősen befolyásolta művészi karrierjét.

Az adidas collab

A mindenes

A mindenes

A cég és Daniel kapcsolata 2016-ban kezdődött egy kiállítással a NY-i KITH-ben. Ennek sikeressége miatt, egy sokkal erősebb kapocs jött létre a három csíkos márka és Arsham közt. Így született meg az Arsham X adidas univerzum és a Hourglass sorozat. Közös kisfilmek, sneakerek és ki tudja, mi jön még!

A Hourglass sorozat

A "homokóra"

A „homokóra”

Három cipő és három kisfilm. Mindegyikben összefűződnek a szálak, de mind a három kicsit más. A kisfilmek neve a művész különböző időszakait idézik fel, tehát a múltját, a jelenét és a jövőjét. Az első rész a múlt, kicsit bevezet minket Daniel gyermekkorába, ahol megismerkedhetünk félelmeivel, egy új cipővel, ami ehhez a részhez kapcsolódik, és egy kicsit megdöbbenhetünk a kisfilm hihetetlenül gyönyörű képein. A második rész a jelen, gyakorlatilag az első folytatása, ami kicsit még mélyebbre ás minket Arsham múltjában és jelenében. Ja és persze ehhez a részhez is jár egy sneaker release. A harmadik, a jövő pedig csak hab a tortán, ennél a résznél jutunk el a Daniel Arsham x adidas FUTURECRAFT 4D-ig. Erről majd kicsit bővebben lejjebb olvashatsz!

Az eddigi két Daniel Arsham x adidas modell

A múlt cipője

A múlt cipője

Az első részhez társuló lépő nem más volt, mint egy igazi autentikus fehér futócipő, ami Daniel stílusát és gyermekkorát hozta vissza. A kicsit ripped részek teszik igazán régiessé, a letisztultsága pedig futurisztikussá. Tökéletes kombináció!

A jelen sneakere

A jelen sneakere

A jelen sneakere egy Y3-re hajaz legjobban. De kicsit tükrözi a mi jelenünket is technológia és trend terén is. Például a boost talp, a cipő minimalizmusa, egy kisebb high-fashion beütés és letisztultság. Ezek jellemzik legjobban a cipőt, de ugyanakkor talán ez volt a legkevésbé keresett darab a három közül.

Leghíresebb alkotásai

Most már nagyrészt ismerjük Daniel stílusát, tehát lássuk top 3 munkásságát:

Vissza a jövőbe (a DeLorean)

DMC-12

DMC-12

A 3018 legjobban elhíresült kiállításának talán legmenőbb darabja, ez az egyedien megmunkált csodadarab. Kinézetre talán el sem hinnénk, hogy ez egy valódi DMC-12, pedig ez túlságosan is valóságos. Minden egyes darabja eredeti, mellesleg „egy-két” helyen kristály horpadások láthatók rajta.

Érdekes megoldások

Érdekes megoldások

Fun House

Az őrült kiálítás

Az őrült kiálítás

Még az év elején a Snarkitecture csapata által felépített furcsaságokat a National Building Museum legnagyobb termében láthattuk. Az épületbe nemcsak a házat zsúfolták bele, hanem egy kész átlátszó műanyag golyóval felöltött medence is helyet kapott az őrült dolgok közt.

A Fun House kívülről

A Fun House kívülről

Circa 2345

A sport relikvia

A sport relikvia

Ez a sport történelmet magasztaló kiáltás igazán felforgathatja a fejünkben kigondolt képet a művészetről, mivel ritkán láthatunk, Bulls bombereket, amerikai foci sisakokat és akár kosárlabdákat kékre festve és kristállyal borítva egy kiáltó teremben. Ez a furcsaság már elég érdekes lehet mindenki számára.

Az összes történelmi cucc

Az összes történelmi cucc

Daniel Arsham x adidas FUTURECRAFT 4D „Aero Green”

A jövő csukája

A jövő csukája

Még március hónapban került hivatalos bemutatásra, amikor is Daniel egy beszéde során ezt a párt viselte. Akkor még csak két infó került ki a futurisztikus lépőről, az ára (Kb 450 USD) és az, hogy 2018-ban még meg fog jelenni. Így is történt Október 12.-én, amikor napvilágot látott a zöld primeknit felsőrésszel és futurecraft talpal ellátott szörnyeteg. 2018 legepicebb cipője, már csak azért is, mert UV fény alatt, rejtett üzenetek villannak fel a cipőn.

Retail ára: 454$
Resell ára: 800$-1500$

A jövőt arany áron adják

A jövőt arany áron adják

Whiteswan

Köteleségemnek érzem, hogy itthon is mindenki megismerje a HYPEBEAST vonalat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×