Ikon a 90-es évekből: Kith x Tommy Hilfiger Skew

Azt hiszem az már biztos, hogy a 90-es évek divatja ma éli reneszánszát, így pedig az sem meglepő, hogy egyre több brand fektet nagyobb és nagyobb hangsúlyt retro vonalának erősítésére. A Tommy Hilfiger csapata sem tett másképp amikor úgy döntöttek, Ronnie Fieg-gel karöltve újra piacra dobják a a márka egyik klasszikusát: a Skew-t. Infók és részletek a 96-os kosárcipőről a tovább után!

Hilfiger és a streetwear?

Nos tény, hogy a Tommy Hilfiger, mint márka nem igazán az utcai divat felé orientálódik, a brand fő profilja sokkal inkább az egyszerű, elegáns ruházat. Ezzel párhuzamosan azonban azt sem felejthetjük el, hogy a brand hol többé, hol kevésbé, de mindig is benne volt a streetwear-vérkeringésben, és az a bizonyos ‘többé’, az elmúlt években egyre inkább jellemző.

Tommy Hilfiger 90s divat

Hilfiger a 90-es évekkben: a képen Aaliyah – forrás: complex.com

Ahogy más, korábban közel sem felkapott márkák, mint például a Kappa, vagy a Fila, úgy a Tommy Hilfiger is egyre erőteljesebben jelenik meg a streetwear kultúrában, és az ezt a kijelentést követő “miért?”-re pedig a válasz a 90-es évek. Ne feledjük, hogy a Tommy Hilfiger már bő 20 éve is meghatározó brand volt, és már akkor ikonikussá váltak a színes Tommy kabátok, pulóverek, főleg az akkori hip-hop és utcai divat világában, nem is beszélve az akkor (is) kifejezetten felkapott chunky-bőr sneakerekről, melyek szintén visszatértek a köztudatba.

Frissülve érkezik: KITH x Tommy Hilfiger Skew

A kis bevezető után pedig elértünk a cikk valódi témájához: a KITH és a Tommy Hilfiger együttműködéséből újjászületett Skew! A klasszikus Tommy Hilfiger Athletics kosárcipő először 1996-ban látta meg a napvilágot, az akkori trendekhez hűen igazán “chunky” megjelenéssel, természetesen kizárólag prémium bőrből elkészítve. Az ezredforduló előtti éveket idéző sneaker persze már akkor sem elsősorban profi játékra készült, sokkal inkább mondható korának high-fashion lépőjének, ami valamilyen szempontból már önmagában emel a cipő eszmei értékén.

Tommy Hilfiger Skew 1996

Az eredeti 1996-os Skew – kép: reddit.com

A 2018-as KITH-féle változat nem sokat módosított az eredeti verzió küllemén. Voltaképpen csak leporolták az eredeti vázlatokat, terveket, végeztek néhány minimális, mondhatni kötelező változtatást (pl. a co-branding) és visszaküldték a gyártósorra. Ez természetesen nem feltétlenül hiba, vagy negatívum, a kérdés sokkal inkább az, hogy hogyan értelmezzük a Ronnie Fieg által “továbbfejlesztettnek” beharangozott együttműködést.

Amint említettem tehát az új release nem sokban tér el elődjétől. Az egyetlen szemmel látható különbség talán semmi más, mint hogy a korábban fehér, a cipő oldalán húzódó feliratot ezúttal a nubuk bőrbe nyomták, a pár jobbján a ‘KITH’, míg a balján a ‘HILFIGER’ felirat olvasható. A talpon ránézésre semmi nem változott, továbbra is egy vastagabb, foam talpat kapott a cipő, sarkán a klasszikus piros-fehér-kék zászlós logóval. A sziluettet pedig a ferde fűzők és a fém fűzővégek teszik csak igazán teljessé.

Kith x Tommy Hilfiger Skew

A KITH x Tommy Hilfiger Skew egyébként két színben érkezett, egyrészt a klasszikus, OG verzióval szinte teljesen megegyező, fehér-kék-piros színhármasban, másrészt pedig egy talán még inkább retro hangulatot idéző sötétzöld-kék köntösben. A retail ár egyébként 150 dollárban állt meg, ami nem is vészes tekintve, hogy egy elég limitált, prémium surranóról beszélünk. Természetesen nem kevés sneakerhead szívét dobogtatta meg a vérbeli “90s” kollab, így nem is meglepő, hogy elég gyorsan kelt el az utolsó darab is a KITH webshopjáról, a szeptember 8.-ai megjelenést követően.

Kith x Tommy Hilfiger Skew

A második színállás

Az biztos, hogy a KITH x Tommy Hilfiger Skew-t tetszéssel fogadta a nagyérdemű, sokan kihagyhatatlan ziccernek is tartják az ötletet, sőt, az is bizonyos, hogy az elegáns divatmárka egy lépéssel közelebb került a streetwear és a sneaker rajongók szívéhez.

Képekkel és hírekkel a sneakernews szolgált.

 

 

 

MisiTheOfficial

Az első sneakeremért még a szüleimnek könyörögtem, de ma már magamat kell győzködnöm, hogy ne minden pénzem cipőkre költsem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×