Szerencsére a 2018-as évnek még közel sincs vége (bár a szeptember 3. okozott egy törést). Vigasztaljon minket, hogy sok collab sneakert várunk még év végéig –  viszont arra gondoltam, hogy miért ne mutassam be az idei év szerintem eddigi legjobbjait. Ha érdekelnek katt a továbbra!

Ezt a cikket Dani még akkor írta, amikor padawanként “gyűjtötte a kilométereket”, hogy sneakerbox.hu bloggerré váljon.

Travis Scott x Air Jordan IV ‘Cactus Jack’

Travis Scottal kollaborálni egy nagyszerű döntés a Nike részéről, de a kivitelezés mindig rejt buktatókat. Amerika egyik legelismertebb rapperével közös csukát létrehozni ugyanis kockázatos dolog: ha a cipő nem tetszik a fanoknak, szinte borítékolható, hogy meg fognak utálni. Viszont ha valami jót hozol létre, a sneakered szinte azonnal klasszikussá válik. Szerencsére a Nike-nak sikerült az utóbbit megvalósítania. A színekhez az inspirációt Scott szülővárosának focicsapatából merítette a Nike. A klub neve egyébként Houston Oilers. A cipő neve, a “Cactus Jack” Travis eredeti nevéből ered, ami Jacques Webster. A történetével együtt a Travis Scott x Air Jordan IV szerintem az egyik legjobban sikerült Jordan az idei évben, amiről persze a megjelenés idején a sneakerbox.hu is beszámolt.

Travis Scott x Air Jordan IV ‘Cactus Jack’ collab
Travis Scott x Air Jordan IV ‘Cactus Jack’ collab

Levi’s x Air Jordan IV

2008-ban a Levi’s és a Jordan brand készített egy collab sneakert. Az eredmény akkor sem volt semmi. 10 évvel később, idén ismét kaptunk egy cipőt, a Levi’s jellegzetességeivel ellátva: farmer borítású külső és tradicionális piros színű címke. Ezek a tényezők tökéletesen megosztották a sneaker rajongókat, hogy ez egy jól sikerült kollab lett-e, vagy mégsem. Csakhogy a kiadás napján szinte azonnal elkapkodták őket, bár ez egy limitált Air Jordan esetén nem meglepő. Ráadásul az egyik New Yorkban található releaset a rendőröknek kellett leállítania a kialakult kaotikus helyzet miatt.

Levi's x Air Jordan IV collab
Levi’s x Air Jordan IV collab

Sean Wotherspoon x Nike Air Max 1/97

Ez a lépő bizonyára 2018 eddigi legjobb kollabja. Sean Wotherspoon, aki egyébként egy reseller, ötvözte az Air Max 97 felsőrészét az Air Max 1 talpával, így született meg a Sean Wotherspoon x Nike Air Max 1/97. A sneaker tervét a Nike múlt évi Vote Forward versenyére nevezte Sean és meg is nyerte. A cipő hihetetlen hypeot kapott, köszönhetően annak, hogy kiváló volt a marketing mögötte. Wotherspoon különleges Air Maxeit rengeteg hírességen láthattuk, köztük LeBron James lábán is. Nyilván erről a collab cipőről is olvashattatok már korábban itt minálunk.

Nike Air Max 1/97 Sean Wotherspoon
Nike Air Max 1/97 Sean Wotherspoon

Kéne mi?

Ha valamelyik fent említett lépőt magadénak szeretnéd tudni, nem lesz könnyű dolgod, sajnos egyik sem egy könnyen beszerezhető darab. Ettől függetlenül, ha mégis kedvet kaptál hozzá, sok szerencsét kívánok 🙂