Íme az adidas cipőtisztító- és ápolószerek

Nálunk, sneakerheadeknél alap, hogy a cipő legyen szép, tiszta és jó illatú. Persze nekem is van egy-két beaterem, aminek pont jól áll ha használtabb vagy koszosabb a kinézete – de ők a kivételek, én is azt szeretem, ha a sneakereim a lehető legtisztábbak 🙂 Ebben a videóban és cikkben szeretném nektek bemutatni az adidas Originals cipőtisztító és cipőápoló termékcsaládot, melyek minden típusú felsőrészre és talpra kínálnak tisztító, ápoló és védő megoldást – és nem utolsó sorban egészen stílusosan néznek ki!

Nézd meg a videót!

Vagy olvasd el a cikket:

Adidas Originals Cleaning drops

Ez a tisztító folyadék minden típusú felsőrész és talp megtisztítására alkalmas. Ahogy minden tisztítószernél, itt is azzal kell kezdeni, hogy leteszteled a felsőrész egy kevésbé látható kis pontján, hogy nem-e kezdi ki a cipő színét (nyilván a fehér cipőknél ez a lépés lespórolható).

A csomagban megtalálod magát a tisztítószert egy pumpás flakonban, egy kétféle keménységű szivacsot (dörzsi nem véletlenül NINCS rajta 😉 és egy puha sörtéjű kefét.

adidas Cleaning Drops cipőtisztító szer szivaccsal és kefével a csomagban

adidas Cleaning Drops cipőtisztító szer szivaccsal és kefével a csomagban

Használat:

A megnedvesített szivacsra pumpálj a tisztítószerből és felhabosítva körkörös mozdulatokkal tisztítsd ki a cipőt.  Alkalmas kisebb foltok eltávolítására, de teljes „nagytakarításra” is. Szükség esetén tehetsz még többet a tisztítószerből vagy nedvesítheted a szivacsot. Ha ezzel végeztél, akkor a kefére is tegyél a tisztítószerből – ezzel a makacsabb foltokra mehetsz rá, illetve a talpat is ezzel tisztíthatod meg. A maradék habot folyóvízzel vagy egy kendővel távolítsd el és hagyd megszáradni a cipőt.

Az eredmény egy láthatóan tisztább sneaker 🙂 A Cleaning Drops tisztítószert itt rendelheted meg!

Leather Elixir

A Leather Elixir nevében a hatása, a festett bőr felsőrész ápolására alkalmas: táplálja és visszaadja a bőr rugalmasságát – sőt, selymes fényt kölcsönöz a bőrnek.

A csomagban egy pumpás flakonban van az ápolószer, van még benne egy pamutkendő és egy lőszőr kefe a fényesítéshez.

adidas Leather Elixir festett bőr felsőrésszel rendelkező sneakerekhez

adidas Leather Elixir festett bőr felsőrésszel rendelkező sneakerekhez

Használat:

A megtisztított cipőre a pumpálj az ápolószerből, majd kendővel egyenletesen kend fel, oszlasd el a bőr felszínen. Ha a sneakerednek kombinált a felsőrésze, akkor a nem festett bőr (pl. hasított bőr, textil, neoprene, gumi) felületeket hagyd ki. Engedd egy kicsit megszáradni és utána jöhet a lószőr kefe, hogy „klasszikus” cipőtiszítós mozdulatokkal kifényesítsd a cipőt.

Az eredmény egy újjászületett bőrfelület, kevesebb ránccal. A Leather Elixirt itt rendelheted meg!

Suede Liquid

Sokan kérdezitek, hogy ápoljátok a velúr és nubuk felsőrésszel rendelkező cipőket, erre jó megoldás lehet ez a tisztító és ápolószer: tiszít, felfrissíti a színt és megnöveli az élettartamát. A csomag a tiszító-ápolószeren kívül még egy bolyhozószivacsot és egy bőrradírt is tartalmaz.

adidas Suede Liquid hasított bőr és nubuk ápolószer, bonyhozószivacs és radír

adidas Suede Liquid hasított bőr és nubuk ápolószer, bonyhozószivacs és radír

Használat:

Ha van durvább szennyeződés a hasított bőr felsőrészű cipődök, akkor kíméletesen keféld róla le. Rázd fel az ápoló folyadékot és párszor nyomd le erősen a szivacsos fejet, hogy átitassa azt az ápolószer. A fejjel alaposan menj végig a cipő felsőrészén és hagyd megszáradni. Majd a bolyhozószivaccsal dörzsöld át a bőrt – ezzel visszaadod annak eredeti textúráját. A bőrradírral a zsírosabb és makacsabb szennyeződéseket távolíthatod el – ezt mindig csak kis felületen használd.

Az eredmény tisztább és bolyhosabb hasított bőr panelek a cipődön. A Suede Liquid ápolószert itt rendelheted meg!

Shoe Foot Essence

Három „új-szagot” imádok: a friss könyv illata, amit először nyitok ki, az új-autó illat és a friss sneaker illata. Amikor új cipőm érkezik, ki nem hagynám, hogy miután kinyitottam a cipősdobozt és alaposan megforgattam az új szerzeményt, bele ne szagoljak az új cipőbe 😀

Aztán ahogy az ember hordja a cipőt egyre kevésbé lenne kedve beleszagolni… a büdös cipőt többféleképpen lehet megelőzni: viselj mindig zoknit (ha nyáron szereted a „mezítlábas stílust”, akkor is viselj titokzoknit), mosd ki a cipőidet rendszeresen (lásd feljebb), és a mosások között használj cipődezodort, ami felfrissíti a cipőt és semlegesíti a kellemetlen szagokat.

adidas Shoe Foot Essence - cipődezodor

adidas Shoe Foot Essence – cipődezodor

Használat:

Ahogy az sejthető, nem egy bonyolult a használata, egyszerűen bele kell fújni a cipőbe és hagyni kell megszáradni.

Az eredmény frissebb és illatosabb sneaker. A Shoe Foot Essence illatosítót itt rendelheted meg!

Repellent spray

Ha megtiszítottad a cipődet, akkor biztos szeretnéd minél tovább ilyen állapotban tudni. Ez a szer taszítja a nedvességet és a koszt, így tovább marad szép a cipőd és a szennyeződéseket is könnyebb így eltávolítani. Bármilyen típusú felsőrészre használható. A csomagban megtalálod az impregálószert szórófejes palackban és egy mikroszálas kendőt.

adidas Repellent Spray impregnálószer

adidas Repellent Spray impregnálószer

Használat:

Fontos, hogy csak már letisztított cipőre használd. Körülbelül 30 cm-es távolságról alaposan permetezd le a cipőt. Ha olyan a felület, akkor a mikroszálas kendővel szétoszlathatod az ottmaradt cseppeket. Hagyd száradni, akár egy éjszakán keresztül. de ha nincs ennyi időd, akkor akár előbb is használatba veheted a cipőd. Érdemes első használat és minden kimosás után alkalmazni.

Az eredmény egy nedvességnek és kosznak jobban ellenálló, könnyebben tisztítható sneaker. A Repellent Spray-t itt rendelheted meg!

Elérhetőség

Az adidas cipőtiszító- ápolószereket megvásárolhatod a sneakerbox.hu shopból, de több más hazai sneaker üzletből és webshopból is beszerezheted őket.

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×