High-end, Rap, VVS

Nagyon sokáig a ‘rapper’ egyet jelentett az extra bő cuccokkal, a fukszokkal és a baseball sapival – ez bizony jócskán megváltozott. A nadrágok szűkültek és drágultak. A  rapperek pedig mostanában olyan designer dolgokat is felvesznek, amit korábban csak az urak és a hölgyek viseltek volna. Ebben a cikkben bemutatom a kedvenc high-end stílusban öltözködő rapperemet és rapbandámat. Ha érdekel a téma klikk a továbbra!

Ha egy jó tíz évvel ezelőtt azt mondta valaki, hogy rapper, akkor a legtöbben egy bőgatyában, kosármezben vagy minimum 6 számmal nagyobb pólóban és egy fullcap-ban mászkáló kitetovált fukszos ember jutott eszébe.

Azonban azóta sok minden változott a rapperek külsejét illetően. A bő nadrágok és a nagyobb méretű ruhadarabok elmaradtak. Felváltották őket azok a márkák méregdrága ruhái, cipői amit akkoriban szinte csak a gazdag vénasszonyok viseltek.

Így született meg például a 2013-as Versace című zene a Migos háza táján. Ők a mai napig jeles képviselői a high-end stílusnak – de hogy aktuálisabb legyek megemlíteném a 2017-es mindenki által ismert Gucci Gang című „műremeket”.

VVS és Grillz, avagy a mindennél feltűnőbb ékszerek

Mint ahogy már a bevezetésben említettem, manapság a rapperek nagy része sokkal inkább jár Gucci-ban, LV-ben, Versace-ben, Balenciaga-ban vagy akármelyik más designer high-end márkában, mint oversized cuccokban. Azonban ezeken a hihetetlenül drága ruhadarabokon kívül még két olyan elem került be a hip-hop világába, amit a manapság híres és kedvelt rapperek/trapperek outfitjeiben biztosan megtalálunk: az egyik a Grillz avagy a fogra csúsztatható „ékszer”. Ennek több változatát is megfigyelhetjük a „szolidabb” egyszerű ezüsttől egyenesen a színes kis gyémántokkal kirakott arany fogékekig.

A másik elem pedig nem más mint a VVS ékszerek, ami csak annyit tesz, hogy egy már méreteiben is eltúlzott arany vagy ezüst nyakláncot, medált, karórát vagy karláncot teletűzdelnek apró kis gyémántokkal/kristályokkal. Ezt az ékszer típust szintén az összes rapperen beazonosíthatod. Azt viszont döntse el mindenki magának, hogy mit gondol róla. Az biztos, hogy nagy, fényes és igazán indokolatlan 😀

Migos, a high-end csúcsán

Úgy gondolom, hogy a Migos -t, az atlantai rapper triót senkinek sem kell bemutatnom, hiszen biztosan hallottad már a 2016-os Bad and Boujee vagy a 2017 év végén megjelenő Motorsport című slágereik egyikét, de most nem is igazán a zenei karrierjükre szeretnék kitérni, hanem sokkal inkább a kiválóan kombinált outfitjeikre.

Miért mondom azt, hogy kiválóan kombinálják öltözékeiket? Egyszerű a válasz, nem ismerek mást akik hozzájuk hasonlóan kombózza az elegáns és extravagáns stílust egy-két sportos elemmel, sneakerrel megtűzdelve. A srácok például előszeretettel járnak ingben, ami valljuk be régebben eléggé távol állt a hip-hop világától. Na persze itt nem az egyszerű fehér ingekre kell gondoljunk, sokkal inkább a színes mintás Versace ingek valamelyikére.

Migos-avagy a rap ingben-

Migos-avagy a rap ingben-

Azonban a srácok nem csak a hatalmas csillogó ékszereket és az eleganciát kedvelik ennyire, hanem a sneakereket is, persze a cipők tekintetében is próbálják kiválogatni a legmenőbb, legkirívóbb darabokat. Itt említeném meg például Takeoff  neon zöld Balenciaga Triple S-ét ami elég előkelő helyet foglal el a kirívó sneakerek listáján, emelet a srácok szívesen futkorásznak akár az éppen aktuális Off-White cipőkben vagy pedig a Yeezyk egyikében.

Migos -az ugly shoe trend náluk is hódit -

Migos -az ugly shoe trend náluk is hódit –

Nálam ezen dolgok miatt áll vagyis inkább állnak a Migos-os srácok a második helyen a stílus influencer listán. A dobogó első fokát ugyanis Kanye uralja.

Kedvenc outfitjeim a srácoktól:

Migos -a kép magáért beszél- high-end a javából

Migos -a kép magáért beszél- high-end a javából

Európa képviseletében: Ufo361

Ki az az Ufo? Miért Európa? A  következő kérdések merülhetnek fel azt hiszem mindenkiben, de akkor gyorsan bemutatnám az úriembert. Ufo361 egy német, pontosabban berlini származású rapper, ami máris megindokolja, hogy miért Európa.  Ja és azt is, hogy miért nem ismered.

A srác jelenleg a német piacon hódít és mostanság kezd ismertebbé válni világszerte is. Amit mi sem mutat jobban mint, hogy a múlt hét folyamán jelent meg közös zenéje Quavo-val, azaz a Migos egyik és talán szólókarrierében leghíresebb tagjával. A szám címe pedig VVS – azt hiszem mostanra már teljesen érthetővé vált a cím választásom… Egyébként ez a track a jelenleg készülő VVS albumon lesz hallható, ami ha sejtésem nem csal, még egy Rich The Kid feat-et is tartalmaz majd. Na, de ennyit a zenei részéről a dolognak, akit érdekel hallgasson meg pár számot az említett előadótól.

A high-end sportosabb vonala

A Migos-sal ellentétben Ufo a high-end sportosabb vonalát képviseli inkább, azonban az ékszerek és a Grillz nála sem maradhat el. Előszeretettel visel például a Palm Angels melegítőit, Hilfiger cuccokat, Dolce and Gabbana (vagy ahogy Ő mondaná Dolce und Gabbana) és az Off-White darabokat is előszeretettel ölt magára, viszont kedvenc márkája kétségkívül a Balenciaga, amit mi sem bizonyít jobban mint, hogy mostanában minden klipjében feltűnik a márka valamely darabja és még egy zenét + klipet is készített Balenciaga néven.

Ufo361-Balenciaga szettben-

Ufo361 -Balenciaga szettben-

Ufo nem csak a ruhadarabok esetében nagyon erős hanem sneaker téren is. Insta storyjában szinte napi rendszerességgel kerül ki az éppen aktuális LPU-ja. Kedvence közé sorolnám nem meglepő módon a Triple S-t, a Nike Vapor-ok szinte összes változatát és az Off-White cipők nagy részét. Egyébként ő sem hanyagolja az ékszereket és a Grillzt sem 😀

Rám Ufo stílusa akkora hatással volt, hogy például a BEVERLY HILLS című klipje előtt a Triple S-t ki nem állhattam. Biztos voltam abban, hogy fel nem venném, de mikor megláttam a klipen az aktuális outfitjét rögtön megtetszett.

Ufo361-BEVERLY HILLS klip forgatásán-

Ufo361-BEVERLY HILLS klip forgatásán-

Végezetül pedig a kedvenc outfitem Ufo-tól:

Ufo361-Balenciaga+LV+Off-white-

Ufo361-Balenciaga+LV+Off-white-

Ocsenás Adrián

Nálam minden a rappel kezdődött, majd jött a kosarazás és a sneakerek... Mára az időm nagy részét ezek töltik ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×