Saucony White Noise – Release Party @ Platz

Stílus az utcán, és teljesítmény futás közben? A Saucony White Noise kollekciója pontosan ezt hozza. Kattints a továbbra, és olvasd el a beszámolónkat a kollekcióról és a bemutató eventről!

Saucony

Az 1898-ban alapított, azaz idén 120 (!) éves futócipőmárka mindig is az ipar úttörője volt, elsődlegesen tehát a futócipő technológiákra koncentráltak. Az évek alatt természetesen kikerültek az utcára, utcai használatra, olyan modellek révén, mint például a Jazz, Grid 9000 vagy a Shadow 6000. Ezek a sneakerek még mindig hordozzák magukban a futócipős gyökeret, de egyértelműen az utcára szánták őket.

saucony-white-noise-guide-freedom-kinvara-ride-hurricane

Saucony White Noise kollekció

Saucony White Noise – kollekció

A Saucony White Noise kollekció éppen ezekre épít, ugyanis alapvetően a sziluettek inkább profi futócipők, de a színállások lehetőve teszik, hogy utcára, farmerhoz is felvegyük. A színállások csak a talp színében különböznek. Az utcára szánt verzió fehér talpat kapott, az inkább futásra szánt verziók pedig élénk, színes talpat kaptak. A felsőrészek – a kollekció nevéből fakadóan – fehérek, amelyek felidézik a white noise-t, azaz a ‘hangyafocit’, amit régebben láthattunk a tévékben, amikor nem volt adás.

saucony-white-noise-kinvara-9-womens-street

Kinvara 9 – utcai verzió

A kollekcióból 3 sziluettet mutattak be, a Guide ISO-t, a Triumph ISO-t és a Kinvara 9-t. A különböző sziluettek technikailag hasonlóakat tudnak felmutatni: Everun topsole, ami a talp és a felsőrész között helyezkedik el, extra kényelmet és párnázottságot biztosítva; Triflex outsole, a talp, amely plusz tapadást nyújt; és végül pedig az ISOfit, amely plusz tartást biztosít a lábnak, ez a fűzőknél található.

saucony-white-noise-guide-iso

Guide ISO

Látszik tehát, hogy abszolút technológiai sneakerről beszélünk, mégis – a fehér színállásnak köszönhetően – utcára is simán hordható cipőt kapunk.

saucony-white-noise-triumph-iso

Triumph ISO

Saucony White Noise – release party @Platz

A cipők bemutatójára a Szent István Bazilika tövében, a Platzban került sor. Az eseményen ki voltak állítva a futócipők, kézbe lehetett fogni, sajnos próbálásra nem került sor. A kiállított darabok színes talpúak voltak, a fehér talpú, utcai verziót csak néhány ember lábán kaptam el. Az esemény top pillanata egy tánc volt, amelyben különböző élethelyzetekben mutatták meg a White Noise kollekció sokoldalúságát – például azt, hogy csak az öltönyt kell levenni a munkából, és már mehet is a futás, a cipő maradhat.

saucony-white-noise-dance-tánc-release-party

Táncosok @Platz

Összességében elmondható, hogy egy nagyon jó kezdeményezés a Saucony-tól a White Noise kollekció, ezzel még több embert tudnak bevonzani a futásba, ugyanis tényleg minden élethelyzetben viselhető cipőket dobtak a piacra. Most már nem kell attól félni, hogy plusz cipőt rakjon be az ember, ha futni akar, csak ledobja magáról a ruhát, és már futhat is.

littletkforyou

“Miért kell neked még egy pár cipő? Nem csak két lábad van?” hangzott el sokszor a kérdés, de a polcon még mindig van hely.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×