Air Jordan 3 – International Flight

Hosszú idő után ismét a kezembe vehettem egy saját 3-as Jordan-t, és kíváncsi voltam, hogy az eltelt évek alatt változott-e valamit a sneaker minősége az én 2013-as Fire Red cipőmhöz képest. Ha kíváncsi vagy a részletekre, katt a továbbra!

Air Jordan 3 - International Flight

Air Jordan 3 – International Flight

1988 – Los Angeles

A cipő különlegessége abban rejlik, hogy a színvilágát és az apróbb részleteket egy 1988-as jótékonysági kosármeccs ihlette, ahol Michael Jordan 54 pontot szerzett csapatának.

A cipő a már-már klasszikusnak mondható Fire Red szín mellett kék (Sport Royale) illetve csont (Bone) színekben pompázik. Ha esetleg a képekről nem is jönne le, élőben látva és forgatva a cipőt az összhangot nagyon eltalálták ezeknek az egyszerű színeknek a felhasználásával.

Megnyerő összkép

Megnyerő összkép

Nekem mindig is a harmónikusabb, minimalistább színvilágú Jordanek tetszettek, amiket nem vadítanak meg erőteljesebb színekkel, emiatt jött be nekem különösen ez az International Flight modell, ahol a talpat és nyelvrészt leszámítva egységes világos színben pompázik a cipő, amit még az elephant print szürkéje sem tör meg.

A színek összhangja

A színek összhangja

Hogy ne csak egyszerűen egy másik colorway-t dobjanak piacra, némely részletében tényleg egyedivé tették a cipő megjelenését. Talán az egyik legszembetűnőbb dolog a sneaker nyelvén elhelyezett Jordan aláírás, ami ezáltal megadja azt a szükséges kis plusz dolgot, ami minden bizonnyal sokakat ösztönözni fog a vásárlásra.

Szigno

Szigno

A sneaker belsejét szürke és fehér csillagokkal látták el, ezzel is tisztelegve az All-Star Weekend előtt. Szerencsére a doboz se a megszokott Jordan box volt, hanem egy nagyon szép kék színt adtak neki, aminek a tetején az Air Jordan International logó kapott helyet arany színben pompázva.

Blue & Gold

Blue & Gold

Verdikt

Nem akarok szőrszálhasogatónak tűnni, de sajnos ennél a cipőnél is észrevettem, hogy általánosságban a Quality Control nincs mindíg a helyzet magaslatán. Nyilván nem bicskanyitogató, meg refund gyanús hibákról lesz most szó, a teljes képet tekintve erről is szót ejtenék. Bár aztán az is előfordulhat, hogy csak az én párom volt deficites a nagyobb méret miatt. Na de lényeg a lényeg. A bőr minőségében nem találtam egyáltalán kivetni valót, mondhatni a megszokott minőséget kapjuk a pénzünkért. Ugyanez elmondható a kényelemre, ilyen téren semmi negatívumot nem tudnék kiemelni. De sajnos nálam az ördög a részletekben lakozik.

Talpalávaló

Talpalávaló

Azt már-már megszoktam, hogy az orr elején, valamint a nyelv körüli részeken a varrás mindíg valahogy hibádzik, kis túlzással egy fél guriga cérnát le szoktam vágni, mire azt mondom hogy nem fogok beleakadni semmiben útközben. Az viszont számomra kicsit már zavaróbb, hogy a festés is hagyott kívánnivalót maga után.

A teljes szett

A teljes szett

Tényleg nem szokásom ennyire kukacoskodó lenni, mivel én nem kiállítási tárgyként tekintek a cipőimre, de ha már az ember kiad több tízezer forintot egy minőségibbnek vélt cipőre, akkor már nehogy rosszabb tapasztalatokat szerezzen, mintha csak leemelt volna a polcról egy szignifikánsabban olcsóbb darabot a helyi cipőboltban.

csehla

47-es lábbal nem könnyű az élet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×