Az amszterdami székhelyű Piet Parra ismét megpróbálja magát belopni a sneakerrajongók szívébe, hogy 8 év után újra egy ütős(nek vélt) sziluettel térjen vissza a köztudatba. Ha kíváncsi vagy a részletekre, katt a továbbra!

Nike AM1 x Parra
Nike AM1 x Parra

Különös kavalkád

Az már első nekifutásra is látszik, hogy a cipő tervezésekor ötletekből nem volt hiány, ám a végeredményt illetően már érdekes beszélgetéseket lehetne folytatni. De mint mondani szokás, ízlésről lehet vitatkozni, csak nem érdemes.

Mintákból nincs hiány
Mintákból nincs hiány

Szerintem rizikós dolog, hogy egy adott sziluetten belül a vonalak és pöttyök mintázatát vegyítsük, a képeket elnézve mindenki döntse el maga, hogy az összképet tekintve mennyire nyeri el a tetszését.

A nyelven most csak a Nike logó kapott helyet
A nyelven most csak a Nike logó kapott helyet
A megszokott színek
A megszokott színek

Azt az évek során már megtapasztalhattuk, hogy kedvelt márkáink esetében a Quality Control nem mindig áll a helyzet magaslatán, viszont a mostani Nike AM1 x Parra lenti képét elnézve beszélhetünk alkotói szabadságról, vagy puszta nemtörődömségről is. Hacsak nem egy kezdetleges sample példány képeit küldték ki a sajtónak, ami viszont elég nagy mellélövés lenne.

Kép forrása: KRG SneakerTalk FB csoport
Kép forrása: KRG SneakerTalk FB csoport

Ha megengedtek egy kis saját véleményt, sajnos kétlem, hogy ez a surranó olyan eposzi magasságokba fog törni, mint pl. a legendás Cherrywood CW, de ne legyen igazam.

Nike AM1 x Parra - Cherrywood
Nike AM1 x Parra – Cherrywood

Pontos megjelenési dátumot nem jelentettek még be, de egyesek július közepi/végi megjelenést “jósolnak”.

Forrás: Highsnobiety