Kendrick Lamar x Nike Cortez 3

Talán két hete jött a bejelentés, hogy az amerikai rapper, Kendrick Lamar és a Nike közös munkájának újabb darabja született meg. Lamar és a pipás cég harmadik kollabja az előzőekhez képest is nagyon ütősre sikeredett. Ha érdekelnek további infók, katt a továbbra!

Egyszer volt, hol nem volt…

„Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy világhírű sportszergyártó, a Nike, és egy a maga területén szintén eléggé népszerű rapper, Kendrick Lamar. Közösen volt egy elképzelésük, hogy egy cipőt tervezzenek. Meg is tervezték, meg is valósították. Ebből a cipőből aztán egy helyett lett is három, más-más színekben. Annyira népszerű lett, hogy az emberek úgy vitték, mint a cukrot. Akinek tetszett, jó áron, 100 dollárért juthatott hozzá. Volt aki egyet vett, volt olyan, aki többet, hogy eladhassa. De nem ám csilllagászati összegekért, hanem bizony még mindig kedvező áron, 140-170 dollárért. És a mai napig is ennyiért szerezheted be a StockX-ről.”  – olvashatnánk valami beteg, sneakerheadeknek készült mesekönyv lapjain, azonban a történet igaz, és tényleg ennyibe kerül!

Kendrick Lamar x Nike Cortez 3

Kendrick Lamar x Nike Cortez 3

Kendrick Lamar x Nike Cortez 3

Ki is Kendrick Lamar?

Teljes nevén: Kendrick Lamar Duckworth, a kaliforniában található, méltán híres comptoni gettóból származó rapperek egyike. Talán a gettóból származó élményei is erőt adtak neki, hogy kitörjön, és azt csinálja amit a legjobban szeret: a rappelést. A munka meg is hozta a gyümölcsét: 2017-ben megjelent száma, a HUMBLE, közel 500 milliós megtekintést ért el a YouTube-on. Ha még ez nem lenne elég: zenei kategóriában a “DAMN” című albumért 2018-ban a Pulitzer-díjat is átvehette.

nike-cortez-kendrick-lamar-tde

Kendrick a „DAMN” turnén (fotó: Billboard)

A cipőről

Az előző kettő cw-hez képest ez nem a „DAMN”, hanem a „TDE the championship” nevű, most, júniusban esedékes koncertsorozatra épül (mellesleg a turné keretein kívül Kendrick az idei Szigetre is ellátogat). Külön erre az alkalomra készült – erre utal a sneaker közepén a piros szalag, rajta a „Bet it back” felirattal, ami a rapper egyik kedvenc mottója. Ez az egyetlen feltűnő pontja a lépőnek – mindenhol fekete velúr borítja, és csak a fehér swoosh körvonala van kihúzva pirossal. Ott vannak még a „Kung Fu Kenny” színállásból megmaradt szimbólumok is, és az „akasztó” sem hiányozhat a hátuljáról.

Kendrick Lamar x Nike Cortez 3

Kendrick Lamar x Nike Cortez 3

Kendrick Lamar x Nike Cortez 3

Kendrick Lamar x Nike Cortez 3

dani

A focicsukák és a street futócipők az én világom. Bár a csapat legfiatalabb tagja vagyok, de inkább a klasszikus sneakerekért rajongok :) Kedvenceim az Adidas Originals modellek, de a Nike Air Max-ek is a favoritjaim közé tartoznak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×