Sneakerness beszámoló Amsterdamból

Tavaly már olvashattátok kölni beszámolónkat Európa legnagyobb sneaker event sorozatának német állomásáról, idén pedig úgy döntöttünk, Amsterdam sem maradhat ki a sorból. Csapatunkból Gergő, Dávid és Ármin képviseltette magát az idei holland Sneakernessen, csekkoljátok szöveges beszámolónkat a tovább után!

Sneakerness Amsterdam

Beszámoló videó: 100% Sneakerporn

Ha inkább a videóban szeretnéd befogadni az élményt, akkor nézd meg összefoglaló videónkat!

Már hetekkel az esemény előtt számolgattuk vissza a napokat, nagyon vártuk hogy részesei lehessünk az egyik legrangosabb és legnagyobb sneaker eseménynek az öreg kontinensen. A teamből Gergő már járt a holland fővárosban így szerencsére nem a teljes ismeretlenbe tartottunk.

Utazás AMS felé

Utunk csütörtök hajnalban kezdődött, mely hosszú, soha véget nem érő,  ugyanakkor nagyon tartalmas volt, hiszen útba ejtettük a németországi Herzogenaurachot. Aki nem tudná: ott található az adidas központja, melyről nemsokára külön beszámolót is olvashattok/láthattok. Az estét Stuttgart mellett töltöttük (köszi Benji!), pénteken pedig már meg is érkeztünk AMS-ba. Egyből bele is vetettük magunkat a végeláthatatlan bicikliforgatagba, abszolút szürreális a közlekedés, hihetetlen hogyan tudnak életben maradni az utakon az emberek. 😀

Bejutás, okosba’

Reggel természetesen egyből a Sneakerness felé vettük az irányt, ahol már a nyitás előtt fél-egy órával campeltek a sorokban a bejutni vágyók. Az esemény helyszíne a méretes De Kromhouthal volt, ami egy oldszkúl, mégis teljesen patent iparépület AMS belvárosától nem messze. Szerencsére ahogyan már Kölnben is, sneaker media révén mi soron kívül (azaz külön sorban) jutottunk be és esett le rögtön az állunk.  Biztosak voltunk benne hogy Kölnt nem lehet vagy nagyon nehéz lesz überelni. Sikerült. Forróbbnál forróbb cipők, végeláthatatlan standok, és ami a leginkább különbözött Németországtól: HATALMAS streetwear kínálat. Supreme, BAPE, Stüssy hegyek, volt ahol egy standnál több tucat, táska, kabát, pulóver, póló sorakozott.

Sneakerness Amsterdam

Kígyóztak a sorok

Sneakers, sneakers, sneakers

Aki járt már KRG-n, az láthatott már sneakerekkel telepakolt asztalokat. Na azt a mennyiséget szorozzátok meg legalább 10-el. Az amsterdami Sneakerness maga a cipőkánaán, ahol MINDEN asztalon van legalább egy Yeezy CW legalább 5 méretben, spirábbnál spirább Nike, vagy éppen adidas modellekkel egyetemben. Mindemellett természetesen az alap modellek is képviseltették magukat, rengeteg UltraBoost, NMD, Jordan vagy éppen Air Max is kapható volt, de magyar szemmel nézve szinte felfoghatatlan mennyiségű hype cipővel találkoztunk, egészen a leglimitáltabb kollab vagy sample modellekig.

Sneakerness Amsterdam

On-feet és outfit recap

Természetesen most sem maradhatott el az on-feet recap: lefotóztuk nektek, hogy milyen sneakerekben jöttek ki az arcok a rendezvényre. Persze elmondható, hogy minden egyes lekapott sneakerre jutott még egy tucat, amit szintén le lehetett volna fotózni!

Újdonság: az amszterdami Sneakernessen már outfiteket is fotóztunk, ezeket is megtaláljátok a videókban 🙂 Érdemes csekkolni, mert elég jó stílusa volt az arcoknak!

TN gallery

A Nike Air Max Tuned Air (Tn) lehet a következő szezon „nagy visszatérője”. Nyugat-Európában már egy ideje maxon pörög az eredeti sziluett és a hibrid változatai is és úgy tűnik, hogy Magyarországra is kezd „begyűrűzni” ez a trend.

Sneakerness Amsterdam

A vlogoláshoz nagyon komoly arcot kell ám vágni 😀

Sneaker art

A sneakerek ihlette művészet egyre jelentősebb, most is szuper alkotásokat láthattunk a sneakerness galériában! A fal túloldalán pedig egy Air Max 1-es kiállításban lehetett elmerülni.

Sneakerness Amsterdam

Art

A cipők customizálása terén sem lehetett panasz, hiszen több standnál is árusítottak custom festékeket, eszközöket, de a bátrabbak akár kedvenc lépőjüket is beadhatták pár órára egy egyedi külső végett -természetesen nem ingyen, de hát a szépségért meg kell fizetni.

Borbély és tetováló szalon

Ahogy a múltkori Gyurival és a Barbershopos srácokkal készült videókban is láthattátok, mi itt a csapatban azt valljuk, hogy a cipőd és az outfited mellett a hajad és az arcszőrzeted (már akinek van) is legyen rendben. A Sneakerness szervezői is hasonlóan gondolkodtak ezért berendeztek egy barber sarkot.

Sneakerness Amsterdam

Nem barbár hanem barber!

Komolyabb beavatkozásra is rászánhattad magad: Kölnhöz hasonlóan egy tetováló is kitelepült. Voltak olyanok, akik éppen itt varrattak magukra valamit.

Sneakerness Amsterdam

Tetkóvarrás!

Gyerekmegőrző

Többen családosan jöttek ki, és hogy apa és anya nyugodtan elmerülhessen a sneakerek világában, a kölyköket le lehetett passzolni a gyerekmegőrzőbe. Természetesen a kis sneakerhead csemetéknek lehetett sneakereket kiszínezni.

Asztalok választéka

A mindenütt jelenlévő hype sneakerek mellett nagy volt a választék a klasszikus sziluettekből, főleg a Nike Air Max 1, 95, 97 és 98 modellekből. Sok volt még a Jordan 1-es, mindenféle színváltozatban: aki például lemaradt a Bred Toe-ról, itt pótolhatta. Aki stealbe’ szeretne bevásárolni, az jobb ha valami outlet felé veszi az irányt, mert az árak természetesen „reseller” szinten mozognak.

Sneaerness Amsterdam

HOT HOT HOT

Sneakerness Amsterdam

BAPE

Árak:

Sokan kérdeztétek, hogy milyen árakkal találkoztunk. Nos, a price tagek nagyjából a szokásos resell ár körül/nem sokkal fölött mozogtak, összegyűjtöttünk néhányat, a teljesség igénye nélkül:

Off-White Vapormax: 500 EUR

Off-White Air Jordan I: 2300-2500 EUR

Off-White Presto: 1500 EUR

Yeezy 350 Yeebra: 550 EUR

Yeezy 350 Blue Tint: 350-400 EUR

Yeezy 500: 300 EUR

Air Yeezy ’Red October’: 3500 EUR, szürke: 1500 EUR (használtan)

Air Max 1 (Atmos): 600 EUR körül

Air Jordan I ’Bred Toe’: 350 EUR körül

Air Jordan I ’Top3’: 400-450 EUR között

Air Jordan IV x KAWS: 1500-2000 EUR között

Air Jordan I ’Okker’: 250-350 EUR

Suptempo: 500 EUR

UNDFTD Air Max 97 fekete: 500 EUR körül, fehér: 600-650 EUR között

Wotherspoon Air Max 97: 5-600 EUR között

Futurecraft 4D: 1200 EUR

Parley Ultra Boost: 6000 EUR (50 pár világszerte)

Fear of God Vans: 550 EUR

Comme des Garcons Converse: 180-200 EUR között

BAPE Dame 4: – 280 EUR

Sneakerness Amsterdam

Reseller talk

Összegzés

Szinte felfoghatatlan és felejthetetlen élmény volt részt venni az amsterdami Sneakernessen, ami nemhogy volt olyan jó mint a kölni, de sikeresen überelte is azt. Garantáltan jól jár aki ezt az állomását választja a sorozatnak, nem megfeledkezve a fantasztikus környezetről, városról és emberekről. See you soon Sneakerness!

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×