Mi újság mostanában Kanye Westtel? (Pt.1)

Kanye a legutolsó, 2016-os fellépése óta nem igazán csinált maga körül feltűnést és szinte teljes mértékben eltűnt a közösségi médiából, egészen áprilisig. Ha szeretnéd tudni, hogy mi történhetett ez idő alatt, és mi történik most, katt a továbbra!

Kanye West

Mindenek előtt meg kell említeni, hogy az írásom két részből fog állni: az elsőben inkább a zenei és magánéleti dolgokra igyekszem fókuszálni, a másodikban pedig divat irányban. Az események tematikusan rendeződnek el, és a témákon belül pedig időrendben találhatóak meg a dolgok.

Turbo Grafx ’16

A név talán nem olyan ismert köztetek, mint mondjuk az többi konzolgyártóé, de sokak szerint a Turbo Grafx 16 volt a késői nyolcvanas és kilencvenes évek legjobb videojáték-konzola. Ezek közé az emberek közé tartozik Kanye is, még egy 2016-os tweetjében jegyezte meg, hogy a konzol a rapper kedvence volt, és valószínűleg így fogja hívni következő albumát.

Kanye West Turbo Grafx 16

Kanye West tweetje az új albumának nevéről

Erről az albumról szinte semmit nem lehet biztosan tudni, pár oldalon megjelentek azonban állítólagos leakek, mint például az A$ap Rockyval közösen alkozott „Switch Hands” névre keresztelt szám, azonban ennek a közösségi médiában már csak az eltorzított hangsávval rendelkező változata van fennt, az UMG jogfenntartásai miatt.

A$ap Rocky x Kanye

A másik szám, amit ennek az albumnak tulajdonítanak egy Migos snippetből származik, amit itt tekinthettek meg. Migosnál maradva egyébként, bizonyára legtöbben már halgattátoka  formáció legújabb albumát, a Culture II-t. Bár nem volt akkora hype körülötte, sokan azt feltételezték, hogy Kanye volt a vezető producere, azonban mint később kiderült, csak egy kis „Additional Produce”-t végzett a BBO nevű számon, amit 21 Savage-el közösen készített Quavo-ék csapata. Az album megjelenése előtt tweeteltek egy képet, melyen az albumon dolgozó producerek voltak feltüntetve:

Migos Culture 2 Producer List

Migos – Culture II Producer List

A multielőadós Kanye projekt

Szóval Kanye 2018 tavaszán visszatért a Twitterre, és a misztikus eltűnése után melegen fogadták, és a számadatok is azt mutatták, hogy nagy az érdeklődés iránta. Yeezy ebben az időben csapott fel internetes bölcsésznek, és azóta is ilyen elmélkedéseket oszt meg a közösségi oldalán:

Kanye West New Tweets

Továbbá érdekes képeket is rak ki ide az új Yeezy Supply kollekciókról, sample-ekről, ruhákról, de erről a következő részben. Ami azonban a legnagyobb figyelmet keltette fel az emberekben, az az új albumának promózása. Elmondása szerint májustól kezdve Nas-sal, Teyana Taylorral, Pusha T-vel, és Kid Cudival. Ezekről több infót is lehet tudni: a Pusha T album már meg is jelent, DAYTONA címmel adták ki, ugyanúgy 7 trekk található rajta, mint a többi albumon is. A következő album Mr. Westté lesz, ami június elsején fog megjelenni. Ezután nyolcadikán Cudi és Ye’ közös albuma következik, és utoljára pedig Nas, június 15.-én. Kanye hétdalos produkciójának valószínűleg Love Everyone lesz a címe, egy barátja javaslatára.

Kanye New Album Tweets

Továbbá mindegyik albumnak ő a producere is, ami különös, hiszen Ye’ előző albumának se saját maga készítette a beateket. Ami még ennél is érdekesebb, hogy Kanye nemrégen egy videót is posztolt, melyen egy Runaway-re emlékeztető beatre bólogatja a fejét, és a falon pedig táblák láthatóak, amin az albumok tracklistje látható. Pusha T műve és a Kids See Ghost már teljesen kész vannak a képen, és pár szám látható a többi előadótól is. A videót a twitteren tette közzé, amit itt nézhettek meg. A Kid Cudival közös albumának valószínűleg Takashi Murakami készítette a coverjét, és feltehetőleg ezért látogattak el Japánba a művészhez. Ye’ a twitterén egyébként közzé is tett pár látványos munkát Takashitól, íme egy közülük:

Kanye West Kid Cudi Kids See Ghost

Takashi Murakami ajándéka Ye’-nek és Cudinak

Titkos bázis a hegyek közt

Még decemberben szerezték meg a hírt egyes források, miszerint Kanye újabban Wyoming-ba vonult vissza, és barátaival itt dolgozik az új albumokon. Erre több bizonyíték is vanm hiszen ezt saját maga is közölte, valamint több előadó posztolt képeket az Instájára havas hegycsúcsokkal a háttérben. Néhány itt látható közülük:

Asap Bari and Pierre Bourne in Wyoming

Asap Bari és Pierre Bourne Wyomingban

Asap Bari and Pierre Bourne in Wyoming

The Dream és King Louie is megfordultak Kanye-ék felé

Emellett itt volt még Travis Scott, Mike Dean, Wheezy, Kid Cudi, Nas is többek között.

Az új dalok, és a közösségi médiával való kapcsolat

Idén  áprilisban a kanyewest.com oldalon két dal volt elérhető: a Lift Yourself, és a Ye vs. The People. Ezek az oldalon csak pár napig élvezhettük, de Spotifyon, és egyéb platformokon is hallgatható, valamint persze meg is lehet vásárolni. Mindkét szám eléggé megosztó, mivel a Lift Yourself-nek eléggé sajátos verzéje van (nem spoilerezek, hallgassátok meg), a Ye vs. The People pedig azért, mert Kanye sajátos politikai nézeteit osztja meg benne. A közreműködő pedig T.I., aki a rajongók és a közösség szerepét játssza, és egymás ellen sorakoztatja fel érveit a két oldal a trekkben. A visszatérése óta eléggé összeugrasztotta az embereket a Trump mellett kiálló tweetjei miatt, a zenéje miatt, a rabszolgaságról kimondott gondolatai miatt, és csak azért, mert feldühítette a fél zenei világot. Ettől függetlenül már a második album megjelenéséig sincs sok idő (hacsak nem jelent már meg), és az internet izgatottan várja az albumok eredményét.

A következő cikkben találkozunk, ahol pedig Kanye változásairól írok majd divat irányban, és megtekinthetitek majd az összes általa tervezett cuccot.

Kristof

Számomra a hip-hop nem csak zene, a sneakerek pedig nem csupán cipők. Ezek számomra mind önkifejezés és egy életen át tartó szenvedély.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×