A szemfülesek láthatták, hogy körülbelül másfél hete megosztottam kis Jordan kollekcióm egy nagyobb mérföldkövét a KRG Sneakertalk csoportban. A következőkben egy kis “story time” a kollekcióról, hogyan és miért-ről olvashattok. Részletek és még több kép a tovább után!

Mikor, hogyan és mivel kezdődött

Jelenlegi kollekcióm.

Még mielőtt belekezdenék, fontosnak tartom leszögezni, hogy szubjektív írás következik, a sneaker kultúra szépsége szerintem, hogy mindenkinek más tetszik, más okból.
Nálam az általános gyűjtögetés nagyjából 12 évvel ez előtt kezdődött, ami pedig elindította, egy Nike Dunk volt, azóta pedig nincs megállás! Több emberrel volt szerencsém beszélgetni, ki miért gyűjti a brand cuccait, van akinél a történelem jelent értéket, van akinél a minőség. Nekem szimplán első látásra szerelem lett 2011 egy black cement hármas ( ami persze akkor még bőven elérhetetlen volt) és rohanva indultam lefelé a lejtőn (a tárcám tuti) .

Az első pár ennek ellenére későn jött, az első említésre méltó egy Columbia 4 volt, ami csak méginkább meghozta a kedvem. Akkor elhatároztam, hogy célnak tűzöm ki kis sneakeres karrieremben, hogy csináljak egy szép sormintát 1-13-ig. Ennek egyetlen egyszerű oka van, addig tetszenek igazán. Az a cipő azóta eladásra került, de jött helyette más bőven, a két utolsó érkező a maroon hatos valamint az ominózus Black cement ( ez is motivált a poszt elkészítésében)

Kedvencek közötti kedvencek

Egy black cement bárhonnan kitűnik

A black cement az előzmények okán gondolom egyértelmű, hogy benne van a top háromban. Melllette szorosan lohol a bred 4, ami szerintem szintén sokak kedvence lehet. A harmadik pedig ( amit egy idő után nagyon nehéz volt behúznom) a closing ceremony 11. Lehet szeretni, nem szeretni de hogy üt, az tuti.

Miből?

Biztos vagyok benne, hogy sokatok egy megadott kerettel gazdálkodik és ezzel én sem vagyok másképp. A gyűjteményem és a gyűjtésem érdekessége, hogy én nem veszek semmit teljes áron, eszméletlen módon megtérülhet az, ha türelmes vagy. Egyetlen egyszer fizettem retail felett ( Atmos AM1) de ezen kívül semmiért, soha. Egyszóval látogassatok külföldi csoportokat, eBay-t és társait és nagyon jó dolgokat foghattok ki ( Példaképp, a Black Cement 3-ért 15 eurót fizettem).

Folytatás

A Jordan brand bár fontos számomra, még fontosabb hogy változatos kollekcióm lehessen olyan cipőkből, amelyek nekem tetszenek ( hype ide vagy oda, azaz vedd azt, ami tetszik!). Mivel nagyjából a kollekcióm ötödét J lépők teszik ki, most jöhet valami más reflektorfénybe, de persze nem engedem el a kis sormintám tökéletesítését sem, hiszen még bőven nem tökéletes.