A bőr mint anyag, a cipők megjelenése óta ugyanúgy jelen van, de manapság rengeteg újdonsággal próbálják pótolni. A következőkben összeszedtem nektek, miért érdemes ettől függetlenül is hordani őket és válogattam 4 olyan sneakert, ami tökéletes példa mi ennyire jó bennük. Ha kíváncsi vagy és szereted a nagy márkák nagynevű cipőit, akkor kattints a továbbra!

Miért?

A válasz

Ugyan manapság rengeteg újabb és újabb anyag jelenig meg a cipő piacon, (az adidas még óceáni szemetéből is készít cuccokat) mégis a bőr egyfajta autentikusságot sugall az emberek felé. Persze ha nem vagy állat-és természetvédő, de manapság már nekik is kevésbé kell félniük, mivel az állatok védelmének érdekében, ma már rengeteg anyagot ismerünk amik tökéletes másai a valódi bőrnek, és manapság már sokkal nagyobb eséllyel találkozunk ilyenekkel.

Az adidas tengeri szemétből gyártott sneakere
Az adidas tengeri szemétből gyártott sneakere

Tehát akkor az autentikusság a bőr sneakerek mellet szól, de akkor még mi más? A múltban gyakorlatilag csak bőr cipővel találkozhattunk, ma már ez egyre jobban kikopóban van, de manapság is rengeteg olyan bőr sneakerell találkozhatunk, amik iszonyatosan jól néz ki és érdemes viselni. Emeltet gyakorlatilag multifunkcionálisnak mondhatjuk őket, mivel akár egy komolyabb eseményre és akár mindennapi viseltre is tökéletesek. A legnagyobb erősségük pedig az egyszerűségük. Láttál már olyan jól kinéző bőr cipőt ami túl lett volna bonyolítva?

Egy pár gyöngyszem

Összeszedtem nektek 4 példát, hogy valóban sikerüljön meggyőznöm mindenkit ebben a témában. A négy közül biztos vagyok benne, hogy mindenkit megtalálja a hozzá legközelebb állót. Az első cipő pedig nem más mint az:

Stan Smith White/Green
Stan Smith White/Green

adidas Stan Smith

A Superstar mellet a második legjobban ismert adidas sneaker. Igazi öreg motoros sneaker.  A 70-es évek óta a közönség nagy kedvence és a mai napig rengeteg sztár lában láthatjuk. Asap Rocky óriási rajongója a cipőnek, de mint láthatjuk más nagy sztárok lában is megjelent már.

Rengeteg nagy név lábán láthattuk már
Rengeteg nagy név lábán láthattuk már

Nike Air Force 1’s

Az adidas nagy ellenségénél, a Nikenál is ismerhetünk a Stan Smithez hasonlóan nagy nevű modellt, ami ugyanúgy legtöbbször bőr külsővel lett megáldva. Ő az Air Force 1. Túl sokat nem kell róla meséljek, mert egy nem sneakerhead is bármikor felismeri, de a Nike egy olyan darabjáról beszélünk amit (ha megtaláljuk a megfelelő színállást) bármikor és bármilyen helyzetben felvehetünk.

Nike Air Force 1 07 LV8 Suede
Nike Air Force 1 07 LV8 Suede

Gucci Ace’s

A Gucci egyik legismertebb cipője, amit az ínyencek közé sorolhatunk, de még így sincs túltolva, mint nagyon sok Gucci cucc, ezért rengeteg helyzetben eltudom képzelni. A 4 közül a legdrágább darabol beszélünk, tehát ilyen tekintetben is egy különcről van szó.

Gucci Ace
Gucci Ace

Vans Old Skool’s

Letisztultság
Letisztultság

A legigazabb cipő mind közül. Nagyon kevés olyan ember van aki nem ismerné a cipőt, ami a márka első számú sneakerévé nőtte ki magát. Deszkázásról,a városban járkálásra vagy akár egy komolyabb összejövetelről beszélünk, ez a lépő megállja a helyét.

Mindenki nagy kedvence
Mindenki nagy kedvence