Korlátlan pénz=korlátlan sneaker? Techmilliárdosok sneakerekben!

A 21. században nem is kérdés, hogy mennyire meghatározó ágazat az informatika és az ehhez kapcsolódó kutatások, fejlesztések. Mindannyian hallottunk már azokról az IT milliárdosokról, akik jókor, jó helyen vágtak bele vállalkozásukba, és hatalmas karriert futottak be. Gondoljunk csak az Apple vezérigazgatójára, Tim Cook-ra, vagy az új rakétatechnológiáiról híres Elon Musk-ra. Ez alkalommal összeszedtük nektek, hogy a szilíciumvölgy leggazdagabb vállalkozói milyen sneakerekben keresik a milliókat! Ha kíváncsi vagy, klikk a továbbra!

Techmilliárdosok sneakerekben?

Sokak fejében meg sem fordulna, hogy egy olyan személy lábán keressen különlegesebb lépőket, akik ugyan megszámlálhatatlanul sok pénzt keresnek nap mint nap, mégis nagyon távol állnak a divat, a streetwear, vagy akár a sneaker kultúra világától. Mégis, gyakran váratlanul, ezek a techmilliárdosok sneakerekben jelennek meg egy-egy fotón, interjú alatt, vagy akár munkában.

Találunk köztük klasszikusat, modernt, színeset és egyszerűt, a legkülönbözőbb stílusokban az egyszerű daraboktól a limitált modellekig. Lássuk tehát, milyen sneakereket hordanak azok, akiknek biztos, hogy nem számít a pénz!

Tim Cook: Nike Roshe 2 flyknit

techmilliárdosok sneakerei

Tim Cook – Nike Roshe 2 flyknit

Tim Cook bizonyosan az a személy akit nem kell bemutatnom. Az Apple co. vezérigazhatója, néhány éve pedig a Nike-nak is dolgozik mint direktor. Nem is csoda, hogy a lábán gyakran Nike cipőt látunk, és egyébként a pipán belül is gyakran hord Roshe modelleket, melyek ára egész alacsonyan, kb. 80-100 dollár körül mozognak (20-30 ezer forint). Olcsó cipők a közel 13 millió dolláros éves keresetéhez képest.

Elon Musk: Nike Lunar Flyknit HTM NRG

techmilliárdosok sneakerekben

Elon Musk: Nike Lunar flyknit HTM NRG

Habár Elon-t leggyakrabban lakkcipőben láthatjuk, előfordul, hogy egyes alkalmakkor sneakert húz a lábára. A PayPal, a SpaceX és a Tesla Motors atyja a Sundance Film Festival-on jelent meg egy első ránézésre átlagos, de valójában igen ritka cipőben. A Nike Lunar Flyknit HTM NRG színállástól függően olyan 300-1000 dollárt kóstál, ami már jócskán a százezer forintos érték felett mozog.

Aaron Levie: Onitsuka Tiger California 78

techmilliárdosok sneakerekben

AAron Levie: Onitsuka Tiger California 78

Talán sokatok találkozott már a Box nevű hasznos kis programmal. Nos, azt talán kevesebben tudtátok, hogy alapítója és megvalósítója hatalmas Asics-Onitsuka rajongó. Szinte nincs olyan kép, melyen éppen nem egy Onitsuka Tiger van a lábán.

Brian Chesky: Gucci Ace low tops

techmilliárdosok sneakerekben

Brian Chesky: Gucci Ace low tops

A még csak 36 éves Brian Chesky-t az Airbnb alapítójaként ismerhetjük. Fiatal kora ellenére igen előkelő helyet foglal el a szilíciumvölgyi vállalkozók listáján. Chesky egyébként azok közé tartozik, akiket gyakran spot-olhatunk sneakerben, egy Airbnb konferencián például egy elég borsos árú, Gucci Ace-ben jelent meg, ami jelenleg 580 dollárba, azaz kb 160 ezer forintba kerül.

Joseph Gebbia: Reebok Pump Omni Lite

techmilliárdosok sneakerekben

Joseph Gebbia: Reebok Pump Omni Lite

Chesky után következik egy alapítótársa, Joe Gebbia. A fiatal vállalkozó, aki egyébként másodállásban tervező is, egy igazi klasszikust húzott lábára egy prezentáció során: egy Reebok Pump Omni Lite-ot. Az ikonikus Reebok-ot még annak idején a nagy kosárlabdajátékos, “Dee” Brown kapta meg saját cipőjeként, de vissza-vissza tér ez a retro modell.

 

Sam Altman: Puma Blaze of Glory

techmilliárdosok sneakerekben

Sam Altman: Puma Blaze of Glory

Sam Altman talán kevésbé ismert a magyar közönségnek. A mesterséges intelligencia kutatójaként és a Y Combinator vezetőjeként már harminc éves korára bekerült az informatika nagykutyái közé, nem is kis vagyont szerezve magának. Érdekesség, hogy a fotó Angliában, a Ritz London-nál készült, amikor Altman egy megbeszélésre sietett London egyik legnevesebb szállodájába. A tárgyalásról végül kidobták, amiért “sportcipő” volt rajta.

 

Evan Spiegel: Common Projects Original Achilles Low

techmilliárdosok sneakerekben

Evan Spiegel: Common Projects Original Achilles low

A fenti képen a Snap Inc., azaz a Snapchat megalapítóját és vezetőjét látjuk  fotómodell feleségével, Miranda Kerr-el. Spiegel lábán egy igazi prémium surranó virít a Common Projects-től. Az Original Achilles Low névre keresztelt bőrcipő 415 dollárért vásárolható meg, azaz forintba átszámolva kb. 110 ezer forintról beszélünk. A srác egyébként még csak 27 éves, de vagyonát nagyjából 3.8 milliárd dollárra becsülik.

Travis Kalanick: Nike Darwin

techmilliárdosok sneakerekben

Travis Kalanick: Nike Darwin

A világ jelenleg legnagyobb taxihálózatának vezérigazgatója Travis Kalanick, és habár nehezen kivehető, lábán egy Nike Darwin látható, ami egyébként a Nike olcsóbb cipői közé tartozik, a maga kb. 28 ezer forintos árcédulájával. Kalanick az UBER vezérigazgatójaként 4.8 milliárd dolláros becsült vagyonnal rendelkezik, szóval fogalmazhatunk úgy, hogy cipőre biztosan nem kell spórolnia.

Összegzésül

A listán végigérve talán annyira nem is meglepő, hogy a fiatalabb korosztály az, ami a szilíciumvölgyben is inkább a sneaker-vonalon marad, ezzel is megőrizve fiatalos stílusát. Ez egyébként szerintem nem is baj, talán ezzel is folyamatos friss vért visznek a vállalkozásaik vérkeringésébe, elvégre ők azok akik új lendületet adnak a világnak.

MisiTheOfficial

Az első sneakeremért még a szüleimnek könyörögtem, de ma már magamat kell győzködnöm, hogy ne minden pénzem cipőkre költsem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×