Adidas Iniki x Futurecraft 4D

A legtöbben mindkét cipőről hallottatok valószínűleg, azonban nem nagyon szokták őket egy lapon emlegetni. Mindkét lépőnek más a célközönsége, az árkategóriája és a gyártott darabszáma is. Hogy mégis miért említjük most együtt a Futurecraft-ot és az Inikit? Ha a továbbra kattintasz, megtudod!

Futurecraft

Először szeretném, ha megismernétek egy kicsit közelebbről mindkét cipőt.
A Futurecraft kezdeményezés pár éve indult, amikor is néhány tervező a német cégnél úgy döntött, hogy készítenek egy olyan cipőt, amit büszkén nevezhetnek a “jövő cipőjének”: új technológiákat és anyagokat használnak, valamint a kinézete sem átlagos. Tehát meg akartát csinálni a 2010-es évek Nike Mag-jét egy kis csavarral, több-kevesebb sikerrel. A Futurecraft-nak eddig 2 változata van, a 3D és a 4D. Igazából mindkét cipő egy ultraboost formát követ, azonban ez a primeknit kicsit lazább, jobban szellőzik. A különbség nem túl szembetűnő, csupán a midsole mintájában van különbség. Ez a két modell sajna még nem köti be saját magát, és nem is villog, viszont 3D nyomtatással készült a talpuk.

A 3D 2016 decemberében jelent meg, azonban rettentő limitált darabszámban, tehát nem sok embernek volt lehetősége beszerezni. Az ára is eléggé különleges, 333 ropogós amerikai dollárba fájt annak, akinek lehetősége volt megvásárolni a lépőt. Mellesleg az Adidas-szal szerződésben lévő győztes olimpikonok kaptak egyet ajándékba a cégtől. Erről itt olvashattok.

Adidas Futurecraft 3D

Adidas Futurecraft 3D

A módosított, 4D változat idén jelent meg, január 18.-án. Ennek az ára már csak $300 volt, a darabszám viszont ugyanolyan alacsony maradt. További információ a 4D-ről itt.

Adidas Futurecraft 4D

Adidas Futurecraft 4D

Mellékesen érdemes megjegyezni, hogy az idei párizsi divathéten kiszúrtak a Y-3, azaz Yohji Yamamoto-nak az Adidas-szal közösen alkotott márkájának kollekciója között egy 4D talppal rendelkező surranót. Erről inkább nem is mesélek, nézzétek meg ti:

Adidas Y-3 Futurecraft 4D

Íme fekete…

Adidas Y-3 Futurecraft 4D

és fehér színben

Iniki Runner

A kettő lépő közül ez az, amit az átlag ember pénztárcája könnyebben megengedhet, ráadásul jelentősen nagyobb darabszámban található meg a boltok polcain. Klasszikus formákat követ, megerősített sarokrésszel és Boost talppal rendelkezik. A cipő 2017 március elsején jelent meg, jópár színben. Elsőkörben elfogyott szinte mindenhonnan, de aztán jött utánpótlás a termékből rendesen.

Adidas Iniki Runner Boost

Adidas Iniki, fehér-fekete színállásban

Adidas Iniki Runner Boost

Adidas Iniki Runner piros, fekete és szürke cw-ben

A kevert változat

Március 8.-án a Yeezy Maffia nevű oldal posztolt egy képet, ahol az I-5923-as Iniki Boost modell teteje látható egy Futurecraft 4d talpával összeeszkábálva.

Adidas Iniki x Futurecraft 4D

Adidas Iniki x Futurecraft 4D

Az esetleges megjelenési dátumról, színállásokról, darabszámokról egyelőre nem tudni semmit, de a további fejleményekért kövest a Sneakerbox.hu-t a weblapon, és a közösségi oldalakon!

Kristof

Számomra a hip-hop nem csak zene, a sneakerek pedig nem csupán cipők. Ezek számomra mind önkifejezés és egy életen át tartó szenvedély.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

×