END x Asics Gel-Lyte III „Wasabi”: japán konyha egy sneakerben

Március 8-án megszületett az END. legújabb kollaborációja, ezúttal az Asics-szel. A „Wasabi” névre keresztelt sneakert a japánban termő növényből készült szósz színei ihlették meg. A cipőhöz jár még két „meglepetés” is. Az, hogy mik ezek, kiderül a cikkből! Ha kíváncsi vagy az END x Asics Gel Lyte III „Wasabi”-ra, katt a továbbra!

END x Asics Gel-Lyte III "Wasabi"

END x Asics Gel-Lyte III „Wasabi”

Mielőtt nekikezdesz az olvasásnak, ajánlom, hogy olvasd el korábbi cikkeinket ebben a témában!

Röviden az END. -ről

Napjaink sneakerheadeinek egyik legkedveltebb streetwear shopja és blogja a Newcastle-i székhelyű END Clothing. Mindez részben az END. szélés termékkínálatának, de főként a sokat hypeolt kollaborációinak köszönhető. Ilyen az NMD Consortium felturbózása, vagy a Vans „Old Skool” névre hallgató örökzöldjének újragondolása.

END. Clothing

END. Clothing

Most azoban a legismertebb ázsiai sneaker és futócipő gyártóval, az Asics-szel dolgozott össze. A két cég a kollab alapjául a Gel-Lyte III-at vette, ami nekem, és talán még pár Asics-fan-nak egy kis csalódást okozott. Hogy miért? Mivel a cég kicsit túltolta az utóbbi időben GL3 szériát. Rengeteg (mondhatni túl sok) cw került ki, így egy kicsit lejjebb ereszkedett a hype a Gel-Lyte III körül. Persze ez nem azt jelenti, hogy ezek a sneakerek már unalmasak lennének! Itt van például a mai cikk témája, az END x Asics Gel-Lyte III „Wasabi”.

END. x Asics "wasabi"

END. x Asics „wasabi”

END. x Asics "wasabi"

END. x Asics „wasabi”

A design-t illetően valami az Asics „szülőföldjéhez” japánhoz kapcsolodó szálon szerettek volna elindulni. Így jött az ötlet: legyenek olyanok a lépő színárnyalatai, mint a wasabié. Aki nem túl jártas a japán gasztronómiában (például én), annak a wasabi szó hallatán inkább a boltok polcain megtalálható Lay’s chips valamint a hasonló ízesítésű zacskós földimogyoró juthat eszébe, mintsem egy japán folyók partjain honos növény. De talán nem is a növény ihlette a cipőt, inkább a belőle készült szósz.

END. x Asics "wasabi"

END. x Asics „wasabi”

END. x Asics "wasabi"

END. x Asics „wasabi”

Külsőleg

Első ránézésre is nagyon letisztult sneaker, semmi neonzöld vagy rikító sárga, és  talán ezek az egyszerűbb árnyalatok jobban is állnak a GL3-nak. Színei megnevezve: „green gecko” és „taupe gray” azaz zöld gekkó és.. simán csak „szürkés” -nek fordítanám 😀

END. x Asics "wasabi"

END. x Asics „wasabi”

A felsőrész nubukból készült, azaz felcsiszolt disznóbőrből , de ez nem jelenti azt, hogy könnyen belefülledhet a lábunk, ugyanis a bőrbe fúrt lyukak miatt teljesen jól szellőzik. Ezért nem ajánlanám hűvös, esős időben. Kényelemre nincs panasz. A megszokott GL talp maximális komfortot biztosít.

Ajándék egy cipő mellé?

Igen, a bekezdés címéből ítélve nem egyedül érkezik a sneakerünk. A dobozban találhatunk 3 különböző színű cipőfűzőt, egy END feliratú wasabis tálat és egy szintén hasonló feliattal ellátott evőpálcikát. Ha nem is biztos, hogy használni fogjuk ezeket, az ötletért jár a pacsi az END-nek.

END. x Asics "wasabi"

END. x Asics „wasabi”

Hol és mennyiért?

A március nyolcadikai release után hamar elfogyott, ezért már csak StockX-ről (vagy hasonló oldalakról) rendelheted, 250 dollár körüli összegért.

Hír- és képforrásaink az END. és a sneakernews.com voltak.

dani

A focicsukák és a street futócipők az én világom. Bár a csapat legfiatalabb tagja vagyok, de inkább a klasszikus sneakerekért rajongok :) Kedvenceim az Adidas Originals modellek, de a Nike Air Max-ek is a favoritjaim közé tartoznak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×