A szó szoros értelmében prémium: Hender Scheme x adidas

Itt a blogon már nem először említjük meg a Hender Scheme nevét. Munkáik, melyek csak és kizárólag kézzel, a legjobb minőségű bőrből készülnek, már világszerte híresek. Az adidas nem is tétovázott, és még tavaly nyáron szerződést kötött a japán vállalkozással, akik most visszatérnek egy újabb kollaborációval. Az új Hender Scheme x adidas cipők részleteiért katt a tovább-ra!

Mi is az a Hender Scheme?

Az emlegetett márka Tokiói központú. Egy fiatal tervező, Ryo Kashiwazaki alapította a márkát, ami leginkább a kézzel, prémium bőrből készített cipőiről ismert. A márka az évek során készített már bőr másolatot Air Force-ről, Jordan IV-ről, és még sok más klasszikus, híres modellről, de ezek mellett foglalkoznak kiegészítők, például táskák, övek gyártásával is.

Hender Scheme x Adidas

Hender Scheme x Adidas NMD: egy korábbi munka

Az internet természetesen gyorsan a hátára vette a kis japán vállakozást, és nagy hírnevet csinált neki. Olyan celebek kezdték hordani – az egyébként igen borsos árú cipőket – mint Justin Bieber, P. Diddy, Jude Law, vagy a Rae Semmurd-ból ismert Slim Jimmy, és még sok mást ide sorolhatnék. Erre jött a márka együttműködése az adidassal, ami aztán feltette azt a bizonyos pontot.

Hender Scheme x Adidas

Slim Jimmy a Rea Sremmurd-ból: lábon a Hender Scheme “AJ 4”

Hender Scheme x adidas

A tavaly nyári közös kollekció után, most újra összefogott a Német és Japán csapat, hogy egy újabb együttműködés gyümölcse lássa meg a napvilágot.

Mindenesetre, mielőtt bele merülünk az új kollab részleteibe, mindenképp vessetek egy pillantást a korábbira, hiszen ez képezi az idei munka alapjait!

Ha ez megvan, lássuk mit rejt a Hender Scheme x adidas márciusi drop-ja: A darabok ugyan azok maradtak, mint korábban: NMD, Superstar és egy Micropacer. Habár első ránézésre sok minden változott, a lényeg még ugyan az maradt: teljesen kézzel készítve, csak a legjobb minőségű anyagokból, tetőtől talpig. Természetesen igen alacsony darabszámban.

Hender Scheme x Adidas

Ami viszont különlegesség teszi a kollekciót, az az eredeti színállások használata. A korábbi modellek mind egyszínű, bézs színt kaptak, az úgynevezett ‘vachetta tan’ bőr használata miatt. Most azonban, a cipők klasszikus színállásai előtt tisztelegve az eredeti, nosztalgikus színekbe öltöztették őket, persze kizárólag bőrből!

Hender Scheme x adidas NMD

Az adidas jelenleg talán legfelkapottabb sziluettje, mint tavaly, idén is átdolgozásra került, ezúttal az OG színállásban. Boost talpazat ugyan nem került a modellbe, de a vonalak szinte ugyan azok maradtak.

Hender Scheme x Adidas

Hender Scheme x adidas Superstar

A klasszikus fekete-fehér színekben kapjuk meg a Superstar modellt, a fehér gumi talpak helyére viszont barna bőr került.

Hender Scheme x Adidas

Hender Scheme x adidas Micropacer

Egy valódi veterán adidas modell, melyhez sajnos idén sem kapunk mini-lépészámlálót, bár a helye  még megvan a cipő nyelvén. Ahogy már 1984-ben láthattuk, a cipő ezüstös felsőrésszel érkezik, kis babakék beütéssel.

Hender Scheme x Adidas

A megjelenés: hol, mikor, mennyiért?

Amint már említettem, a Hender Scheme cipőknek bizony elkérik az árát. Ezzel a kollabbal sincs ez másképp, az NMD 570$-ért, a Superstar 520$-ért, a Micropacer pedig 520$-ért lesz kapható március 16.-tól. A raffle-t a Hender Scheme weboldala bonyolítja le, de ugyan ott megtaláljátok a viszonteladók listáját is.

Hírek és képek: henderscheme.com

MisiTheOfficial

Az első sneakeremért még a szüleimnek könyörögtem, de ma már magamat kell győzködnöm, hogy ne minden pénzem cipőkre költsem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×