Az elmúlt héten felröppentek a pletykák, miszerint a kanadai rapper, Drake, fontolgatja, hogy véget vessen a Jordan branddel való együttműködésének, és az adidas-hoz pártoljon. A fél évtizede tartó közös munka ugyan gyümölcsöző volt, a rapper mégis elégedetlen a jelenlegi szerződésével. Lássuk tehát, mit tudunk eddig a helyzetről! Részletek a tovább után!

Drake Adidas dealAz eddigi munka

Drake 2013 decemberében szerződött a Nike leányvállalatához, a Jordan-hez, és azóta természetesen sorban jelentek meg a limitált Drake Jordanek, ismertebb nevükön az OVO (October’s Very Own) modellek. A Drake-es fekete, fehér, arany színvilágban érkezett már 8-as, 10-es, 12-es is, de a klasszikusok mellett dolgozott már át egy Trunner LX-et is.

OVO Jordan TRunner LX
OVO Jordan TRunner LX

A cipők mellett persze készültek még pólók, pulcsik és nadrágok is, a legutolsó drop pedig nem is olyan rég, február közepén volt, ekkor két színben jelent meg az OVO Air Jordan 8.

A jelenlegi helyzet

Nos, a pletykák a múlt héten kezdtek el terjedni, nem sokkal a már említett Jordan drop után. Több híroldal is foglalkozott a témával, az ESPN, és a Nice Kicks is megerősítette, hogy valami készülődik. A rapper személyes kapcsolatai is elejtettek néhány hírmorzsát, melyek szerint Drizzy fontolgatja, hogy más márkával szerződjön.

Drake Adidas deal
Drake egy koncertjén: Adidas mezben

A források szerint Drake elégedetlen a jelenlegi helyzettel. A Jordannél túl kevés önállóságot kap saját termékeinek megtervezésében, míg az adidas jóval nagyobb szabadságot és teret ad a tervezőknek, példa erre akár Pusha T vagy Pharrell Williams. Évekkel ezelőtt ez volt az egyik oka annak, hogy Kanye West is az adidashoz pártolt át. Emiatt Drake is új lehetőségek után kutat, hogy szabad kezet kaphasson az OVO modellek felett, és úgy tűnik, ezt a német márka örömmel biztosítaná neki.

Drake Adidas deal
pacsi: Kanye és Drake

Habár az előadó és a Jordan brand közti kapcsolatot a ‘Jumpman’ című szám is megőrizte, koránt sem biztos, hogy ez így is fog maradni. Azt is rebesgetik, hogy a lépés már nem is csak elméletben létezik, hanem már folynak a tárgyalások Drake és az adidas között egy lehetséges megállapodásról. Mindezt az is alátámasztja, hogy az adidas egy nagy bejelentést tervezett a nagy februári eseményükre, a 747 Warehouse Street Event-re. Ez a bejelentés végül sajnos elmaradt, és azt sem tudjuk, hogy mi lett volna a témája, de meglehet, hogy Drake-et harangozták volna be, mint új csapattag, csak nem tudtak időben megállapodni.

Mit tartogat a jövő?

Pontosan még nem tudjuk. Sok pletyka, hír és infó mutat arra, hogy Drizzy három csíkra cseréli a pipát. Egyelőre azonban sem a Nike, sem az adidas nem erősítette meg a híreket. Még az is lehet, hogy a Jordan tesz egy jó ajánlatot, ami ott tartja az előadót.

Drake Adidas dealEgyelőre Drake vígan viseli a Nike termékeket legújabb videoklipjében, de benne van a pakliban, hogy az OVO hamarosan követi Kanye West és a YEEZY sorsát.

Hír- és képforrásaink: sneakernews.com, solecollector.com, hypebeast.com