Nike Hyperadapt 1.0 : Üdv a jövőben!

Február 8-án droppolt a Nike futurisztikus futócipője, a Hyperadapt 1.0. A tulajdonságait nézve Air Mag-re hajazó sneaker, négy színben került forgalomba. A cikkben sorra veszem az új Hyperadapt tulajdonságait, előnyeit és hátrányait. Ha kíváncsi vagy a részetekre, katt a továbbra.

Mielőtt nekikezdesz az olvasásnak, ajánlom, hogy olvasd el két korábban megjelent cikkünket ebben a témában.

Gondolom sokatoknak megvan az a jelenet, amikor a “Vissza a jövőbe” című film második részében, Michael J. Fox (azaz Marty McFly) lábára veszi az önbefűzös cipőt. Azóta ez a modell, nevén szólítva: Air Mag, jelentős népszerűségre tett szert. Többször piacra dobták limitált darabszámban, de ha még valaki hozzá is férhetett volna, egy hazai sneakerhead pénztárcáját eléggé megterhelte volna a beruházás.

Azonban a Nike tervezőcsapata, Tinker Hatfield vezetésével, idén továbbfejlesztette az Air Mag kistestvérét, a 2016-ban megjelent Hyperadapt-sziluettet. 2018 februárjában elkészültek a megújult 1.0-ás sneakerek, amelyek négy különböző színárnyalatban kaphatók: farkasszürke, habanero, csapatvörös és csapatnarancs.

Nike Hyperadapt

Tinker Hatfield és a Hyperadapt

Nos, a belső jellemzőket tekintve kialakulhat bennünk egy kettős érzés, ugyanis a forradalmi újítás egyedül az önbefűző-funkció és a két gomb, amikkel szorosabbra vagy lazábbra állíthatjuk a fűzést. Ez úgy történik, hogy a belelépéskor a sarok hozzáér egy szenzorhoz, ami automatikusan beállítja a megfelelő fűzési erősséget, (ehhez a funkcióhoz persze újra és újra fel kell tölteni a cipőt) és az anyag felveszi a láb formáját. Ez persze mind szép és jó, de számomra erős kétely, hogy megér-e 700 eurót (átszámítva 220 000 forint körüli összeget). Szóval ha esetleg megfordult a fejedben, hogy beruházz egy Hyperadaptre, ezt mindenféleképpen vedd figyelembe!

Nike Hyperadapt

Így töltődik a Hyperadapt

Külsőleg viszont nem sok kivetnivalót találhatunk. Letisztult és áramvonalas mind a négy darab. Szerintem a camo-s mintázat miatt legjobban a “Csapatnarancs” sikerült, de az egyik legcsípősebb chilipaprika nevét viselő “Habanero”-t is jól eltalálták Hatfieldék. A bal lábunkon viselendő Hyperadapt nyelvén látható egy E. A. R. L. felirat, ami az “Electro Adaptive Reactive Lacing” rövidítése. Ezért a szójátékért elismerően megveregethetjük a Nike vállát, ugyanis az angolban az “earl” szó jelentése gróf, azaz a felirat az előkelőséget hivatott jelképezni.

Nike Hyperadapt

Farkasszürke

Nike Hyperadapt

Csapatvörös

Nike Hyperadapt

Habanero

Nike Hyperadapt

Csapatnarancs

Végül kénytelen vagyok beharangozni, hogy a Hyperadapt 1.0 Magyarországon nem kapható, csak a Nike Sneakrs appon keresztül tudod beszerezni, ahogy már fent említettem 700 euróért.

Hír- és képforrásaink a Nike, a Hypebeast, és a Sneakernews.com voltak

dani

A focicsukák és a street futócipők az én világom. Bár a csapat legfiatalabb tagja vagyok, de inkább a klasszikus sneakerekért rajongok :) Kedvenceim az Adidas Originals modellek, de a Nike Air Max-ek is a favoritjaim közé tartoznak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

×