Hiperlimitált Stampd x Bape kollab

Idén januárban végre megszületett a 12 éve, Tokióban kezdődő Stampd és Bape szimpátiájának gyümölcse, a Stampd x Bape Roadsta. Az együttműködés eredményét Chris Stamp, a Stampd alapítója büszkén osztotta meg rajongóival január 18-án az Instagram oldalán. A cipővel, és a vele együtt megjelent ruhakollekcióval kapcsolatos infókért kattints a továbbra!

Ezt a cikket Fanni még akkor írta, amikor padawanként „gyűjtötte a kilométereket”, hogy sneakerbox.hu bloggerré váljon.

Előzmények

A különleges cipő megjelenésének története 12 évvel ezelőttre nyúlik vissza, amikor Chris először lépett be egy Bape üzletbe, Tokióban, aminek stílusa és hangulata azonnal magával ragadta, és a mai napig inspirálja őt. Az Instagram oldalán megjelenő kép mellett meséli el ő maga is röviden a kollaboráció születésének történetét.

Stampd x Bape collaboration 02

„Először 12 éve léptem be egy Bape üzletbe Tokióban, és azóta is ők a fő inspirációm az egész dolog mögött. Ma este a közeli barátokkal egy vacsorát tartunk Párizsban, hogy megünnepeljük a Roadsta-t, és a Stampd Bape kollekciót, ami hamarosan érkezik”

Chris egy baráti vacsorát is említett bejegyzésében, ahol minden résztvevőnek a cipő megjelenésének megünneplése végett kiosztott egy párat a Stampd x Bape Roadsta-ból.

Stampd x Bape collaboration 03

a vacsora

A Stampd x Bape Roadsta-ról

A cipőnek egyszínű, fekete homokmintázatú felső része van, ami egy ezüstös, kőzet-hatású, csillogó lakkréteggel van bevonva. Az egész cipőben ez a rész a legkülönlegesebb és a legjellegzetesebb is, mivel a különböző eljárásoknak köszönhetően nem lehet két ugyanolyan mintájú felsőrészt legyártani, így minden pár egyedi karakterrel rendelkezik. Ennek a résznek az oldalán jelenik meg a Bape csillagos logója. A sziluett formatervezését a fehér gumitalpa, és a sarkában lévő légbuborék egészít ki. Összességében erősen hasonlít egy Air Max és egy Air Force keresztezésére. Minden pár cipő mellé ajándékba egy Stampd x Bape bevásárlótáska is jár.

stampd bape roadsta closer look 02

Stampd x Bape Roadsta

Mikor és ki számára lesz elérhető?

A Stampd x Bape Roadsta polcokra bocsátásának dátuma február 3-a volt, de két nap elég is volt ahhoz, hogy mindet elkapkodják a stampd.com oldaláról. Ez nem is lehetett nagyon nehéz, hiszen összesen csak 200 darab készült belőle, úgyhogy csak a leggyorsabbak és legszerencsésebbek juthattak hozzá. Eredeti ára 300 dollár volt.

A ruhakollekcióról

A Stampd x Bape Roadsta-val együtt megjelent egy ruhakollekció, ami szintén a Bape-pel való együttműködést tükrözte. A kollekció további négy ruhadarabból áll:

  • egy Stampd Bape cipzáras pulcsiból ($499)
  • egy Bape logós pólóból, fekete és fehér színben ($112),
  • egy Stampd Bape fürdőnadrágból ($155),
  • és egy Stampd Bape baseball sapkából ($129), ami szintén fekete és fehér színben vált elérhetővé.

A cipővel együtt a legtöbb ruhadarabot is elkapkodták, már csak a sapkából maradt néhány darab, de valószínűleg már abból sem sokáig.

Mindezek mellett közös munkájuk jelképeként egy szörfdeszkát is megalkottak, de ebből összesen csak két darabot, aminek az egyik darabja a Bape, a másik pedig a Stampd tulajdonában van.

Bape shark full zip hoodie

Stampd Bape shark full zip hoodie

Stampd Bape tee 01

Stampd Bape tee

Stampd Bape tee

Stampd Bape tee

Swim shorts

Stampd Bape swim shorts

Stampd Bape panel cap

Stampd Bape panel cap

Stampd Bape panel cap 01

Stampd Bape panel cap

Kép- és hírforrásaink a sneakernews.com és a stampd.com voltak.

H.Fanni

Írni mindig is szerettem, amihez később párosult a sneaker rajongásom is. Első sorban csajos fronton igyekszem erősíteni a csapatot, de természetesen minden érdekel, ami sneaker és fashion.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×