Üdv a jövőből: Nike Air Force 1 Foamposite

A Nike már többször meglepett minket olyan lépőkkel, melyeket nem hétköznapi külsővel ruházott fel, mint például: Air Mag, HyperAdapt és természetesen mai alanyunk, az AF1 Foamposite is. Ne hagyd ki, részletek a tovább után!

Padawan cikk

Ezt a cikket Boti, egyik padawan bloggerünk írta, amikor még „gyűjtötte a kilométereket”, hogy sneakerbox.hu bloggerré váljon.

Mi a Foamposite?

Röviden: egy szivacsos szerkeszetű, rugalmas anyag. A „high-tech” megjelenésű anyag először a kosárpályákon debütált, ám azóta már számos modellben alkalmazták, például korábbi Air Force 1 modellek: szürkében, feketében egyaránt, vagy a(z) Air Foamposite One.

Retrospektív

Az Air Force lépőknek már tényleg nagyon sok változatát megcsodálhattuk. Egészen 1982 óta láthatjuk a boltok polcain és nem kérdés, hogy a Nike egyik legikonikusabb lépőjévé nőtte ki magát. Legalább annyira legendás, mint az Air Max 1 és még sorolhatnám. Az első „foamposite” technológiával készült lépő a(z) „Air Foamposite One” volt 1997-ben. A cég az eladások tekintetében nagy sikernek örvendett, emiatt azóta majdnem minden évben gazdagították a felhozatalt. 2010-ben eljött az idő, hogy beújítsanak az Air Force 1 terén. Ekkor dobták piacra az első AF1 foamposite lépőjét ezüst színárnyalatban. Mondanom sem kell, hogy az eladási mutatók az egekbe szöktek 🙂

Az ezüst testvér

Az  AF1 első Foamposite változata

Az első Foamposite technológiás lépő '97-ből

Az első Foamposite technológiás lépő ’97-ből

Let’s take a look

Mint láthatjátok, nem sok változás történt a lépővel2010-es megjelenése óta

Mint látjátok nem sok változás történt (a korábbi verizióról itt írtunk), hiszen ami működik, azon nem kell változtatni 🙂 A legszembetűnőbb különbség a szín után a talprész. A bátyusnál egy átlátszó talpat kapunk, ami valóban nagyon passzol az ezüst felsőrészhez. A megjelenés mindkettőnél földöntúli… Hasonló érzés fogott el első pillantásnál, mint az Air Mag-nél. Jövőbeli, ám mégis itt van.

Infók és képek

Megjelenése 2018. január 5-én volt, 200 dolláros retail áron. Ha a coppolás mellett döntesz ne csüggedj, mert a resell ára egyáltalán nem magas. 220 dollártól már be is szerezhetsz egyet a gyűjteményedbe. Ne habozz, írd le a véleményed a lépőről. Engem nagyon megfogott, főleg ez a földöntúli külső 🙂

-Hátulról is nagyon tűz-

-Szívdöglesztő-

Kép -és hírforrásunk a Sole Collector  volt.

hegedsboti

Az átlaggal ellentétben, minden reggel boldogan megyek iskolába, hisz belebújhatok kedvenc lépőim egyikébe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×