Kendrick Lamar nem csak a zenei világ csúcsán – Kendrick Lamar x Nike Cortez Kenny 1

A comptoni rapper a 2010-es években igazi messiássá vált a hiphop berkein belül. Lamar bizonyított, 2017 márciusában pedig kihozta negyedik stúdiólemezét, amely rekordot rekordra halmozva hódította meg a világot, és került a toplisták élére. Az első Nike-val közös kollab lépője – a Kendrick Lamar x Nike Cortez Kenny 1 – ez előtt az album előtt tiszteleg. A részletekért kattints a továbbra!

Kendrick Lamar x Nike Cortez Kenny 1 on feet

Kendrick Lamar x Nike Cortez Kenny 1 on feet

Padawan cikk

Ezt a cikket Z. Gergő írta, aki ekkor még padawanként “gyűjtötte a kilométereket”, hogy sneakerbox.hu bloggerré váljon.

Az album

A DAMN. album Lamar negyedik stúdiólemeze, melyben produceri feladatokat végzett el a másik comptoni legenda, Dr. Dre, aki karrierje kezdete óta mentorálja kollégáját. A lemez 14 tracket tartalmaz. Eltérve a mai trash rap trendekhez képest, Lamar igazi szépirodalmi elemeket is tartalmazó alkotást tett le az asztalra. Erre a legjobb példa, hogy az első trackben Kendrick a “So I was taking a walk the other day.” sorral indít, majd ezzel zár a DUCKWORTH-ben, ezzel szép keretet adva albumának.

Kendrick Lamar DAMN. című albumjának borítója

Kendrick Lamar DAMN. című albumjának borítója

A beatek között is nagy differenciák vannak. Nagyjából fele-fele arányban oszlanak el rajta a trapesebb, egyszerűbb struktúrájú és az összetettebb és szebb melódiák. Kérdés sem lehetett, hogy az album nagy dobás lesz. 2017-ben pedig 1,77 millió darab lemez talált gazdára, ami a mostani digitális világban egy elég vaskos számnak mondható.

Kendrick Lamar x Nike Cortez Kenny 1

Kendrick Lamar x Nike Cortez Kenny 1

A cipő

Lamar és a Nike még tavaly nyáron kötöttek egy hosszabb távú megállapodást. Addig a Reebok csapatát erősítette, viszont miután berobbant a mainstream zenei világba, számítani lehetett rá, hogy el fogja hagyni akkori cipő szponzorát a két gigamárka valamelyikéért. Végül a Nike lett a befutó. Most január 26-án pedig meg is jelenik az első Kendrick Lamar nevével fémjelzett pipás lépő.

Kendrick Lamar x Nike Cortez Kenny 1

Kendrick Lamar x Nike Cortez Kenny 1

A cipő nagyon egyedire és kreatívra sikerült. Első pillantásra mindenkinek a hatalmas DAMN felirat tűnik fel. Ez is azt tükrözi, hogy a gondolat, ami köré épült a cipő, az a fent említett album volt. A feliratnak és a belső részen található pipának is csak a körvonala található meg a cipőn, amelyet vörös cérnával varrtak körül. A talprész a megszokott barázdált Cortez sole. A nyelven elhelyezkedő Nike címke sem található meg a megszokott helyén, mivel itt is kicserélték az album címével az oregoni gyártó védjegyévé váló pipát.

Kendrick Lamar x Nike Cortez Kenny 1

Kendrick Lamar x Nike Cortez Kenny 1

Összegzés

Szerintem ez a cipő valami újnak a kezdete. Nem gondolom, hogy ez a maximum, amit ez a páros ki tud magából hozni, viszont jó kezdet. A megjelenést a Grammy-gála estéjéről (január 28.) január 26-ára hozta előre a Nike. A lépő ára az európai SNKRS appon 100 EUR, azaz kb. 31 000 forint lesz.

Forrásunk a SneakerBarDetroit, a SneakerNews, a SoleCollector és a Nike volt.

geraz

Több évig magas szinten kosárlabdáztam, ekkor szeretem bele a sneaker világba.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×