Az egyenlőség nevében – Nike EQUALITY BHM Pack

Elsősorban Amerikában, de a világ sok más táján is megemlékeznek a feketék történelmének fontos személyeire, eseményeire, pillanataira. Ezt nevezzük Black History Month-nak. Az egyenlőség és egyenjogúság nevében telik el ez az idő, a nagy sneaker márkák pedig tiszteletüket róják le, új, különleges színállások, modellek formájában. Lássuk tehát, mivel emlékezik a Nike: EQUALITY BHM Pack a tovább után!

A Black History Month…

…vagy rövidebb nevén BHM. Nem ünnep, inkább egyfajta tiszteletadás azoknak az afro-amerikaiaknak, akik kiemelkedtek mások közül, változást hoztak, történelmet írtak. Minden év februárjában megemlékeznek ezekről az emberekről, pillanatokról, és, hogy mindenben meglássuk a jót: új, egyedülálló színállásokkal készülnek nekünk kedvenc márkáink. Most az oregoni márka kollekciójára vetünk egy pillantást.

Nike Equality BHM Pack

Nike EQUALITY BHM Pack

EQUALITY BHM Pack

A csomagban kilenc cipő friss, egyedi színállása mutatkozik be, melyek mindegyike a megemlékezés jegyeit hordozza. Amint láthatjátok, a színek szűk skálán mozognak. Fekete és fehér az egyenlőség jegyében, arany részletekkel, valamint sötétebb zöld és vörös: a pán-afrikai zászló színei. Most pedig engedjétek meg, hogy bemutassam a BHM kollekciót!

Air Force 1 Low

Nike Air Force 1 Low CMFT BHM "Equality”

Nike Air Force 1 Low CMFT BHM “Equality”

Martin Luther King, Jr. emlékére. A címkén a híres “I have a dream” beszédéből látható az idézet, illetve a dátum, 1963. 08. 28. olvasható alatta. A sarkon csupa nagybetűvel: EQUALITY, azaz ‘egyenlőség’. A cipő január 15-én jelent meg.

Air Jordan 1 High

Air Jordan 1 Carmelo Anthony BHM "Equality”

Air Jordan 1 Carmelo Anthony BHM “Equality”

A cipőt a híres kosárlabda játékos, Carmelo Anthony inspirálta. Kevesen tudják, de rengeteget jótékonykodik a hátrányos helyzetű gyermekekért szülővárosában, Baltimore-ban. A cipő egyszerű, de mégis különleges: fekete-fehér, a sarkon az előzőleg is látott felirattal, szintén január 15-én startolt.

Air Jordan 1 Flyknit

Air Jordan 1 Flyknit BHM

Air Jordan 1 Flyknit BHM

A klasszikus modell frissített, Flyknit verziója a pán-afrikai zászló három színében mutatkozik be. A színek megjelennek a nyelven, a felsőrészen és az outsole-on is. A cipő belső oldalán a 2016. 11. 22.-i dátum olvasható: Michael Jordan megkapja az Elnöki Szabadság Érdemrendjét, a legnevesebb kitüntetést, amit civil kaphat. A megjelenés napja: 2018. február 1.

KD X

Nike KD 10 BHM

Nike KD 10 BHM

A három szín fehér talppal egészül ki. 2014. május 6.: Durant elmondja az MVP (A legértékesebb játékos díj) beszédét, az eddigi legnagyobb hatást kiváltó beszédet. A cipő január 15-től elérhető, valamint meccsek alatt viszontláthatjuk az NBA játékosain is.

LeBron XV

Nike LeBron 15 BHM

Nike LeBron 15 BHM

A LeBron modell is megkapta a vöröses-zöldes árnyalatot, fekete talpazattal. A talpon továbbá újabb fontos dátum jelenik meg, 2016. július 13. James ezen a napon szólalt fel a rasszizmus, igazságtalanság és az erőszak ellen. Szintén január 15-től kapható.

Kyrie 4

Nike Kyrie 4 BHM "Equality"

Nike Kyrie 4 BHM “Equality”

Kyrie a jövőre fókuszál. Ezért nem jelenik meg dátum az ő cipőjén. Ahogy ő mondta: “…változást akarok hozni, és inspirálni a jövőt!” Fehér felsőrésszel, és háromszínű talppal elérhető január 15-étől.

Mercurial Vapor XI

Nike Mercurial Vapor XI BHM

Nike Mercurial Vapor XI BHM

A futballpályára is érkezik méltó modell: Mercurial Vapor XI. Ugyancsak január 15. volt a megjenés napja, Boatenget pedig már láthattuk is benne játszani.

Air VaporMax Flyknit

Nike Air VaporMax Flyknit BHM

Nike Air VaporMax Flyknit BHM

A Nike jelenlegi zászlóshajója sem maradhatott ki a kollekcióból. Szürke Flyknittel, hátul a trikolor vonallal, valamint egy dátummal: a fekete sportolónő, Gail Devers ezen a napon 100 méteres futótávon rekordot állított fel, melyet a mai napig nem sikerült megdönteni. A cipő kicsit később, február 1-jén jelenik meg.

Air Force 1 High

Nike Air Force 1 High BHM

Nike Air Force 1 High BHM

Dátum nincs, de a felsőrész nagyon különleges: a kollekció szokásos színei két csík formájában köszönnek vissza, párhuzamosan a fűzők mellett. A bokánál tépőzár, arany EQUALITY felirattal. Akárcsak a VaporMax, február 1-től juthatunk hozzá.

Összegzésül

A látottakat végignézve szerintem sikerült egy nagyon ütős kollekciót összehoznia a nike tervezőinek, és ezáltal méltó emléket állítani azoknak, akik tényleg megérdemlik. A darabok ugyan nem túl sokszínűek, de valahogy mind más egy kicsit. Így talán mindenki megtalálja a hozzá legközelebb állót. Sajnos, kis hazánkban ezek a színállások nem kerülnek a polcokra, de akiknek igazán tetszenek, meg fogják találni a módját, hogy hozzájussanak.

Hír- és képforrásunk a The Sole Supplier volt.

MisiTheOfficial

Az első sneakeremért még a szüleimnek könyörögtem, de ma már magamat kell győzködnöm, hogy ne minden pénzem cipőkre költsem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

×