A Hua idén is megújul – itt az Air Huarache Drift Premium

A sztori 1991-ben kezdődőtt, amikor Tinker Hatfield kezei közül kikerült az első Air Huarache modell. Azóta több mint 26 év telt el, és a cipő azóta is töretlenül sikeres, sőt, mára a Nike egyik zászlóshajójává vált a sziluett. Talán mindennek a kulcsa és esszenciája a folyamatos változás, frissítés, és mi más támasztaná ezt alá jobban, mint a friss Nike Air Huarache Drift Premium! Az új modellről részletesen a tovább után!

Nike Air Huarache Drift Premium

Nike Air Huarache Drift Premium

Az új sziluett

Ami valójában annyira nem is új. Ránézésre természetesen egy friss, színes, üde cipőt látunk, ám azt sem nehéz kiszúrni hogy erősen próbáltak ragaszkodni a korábbi Huarache stílus megtartásához, így észrevehetjük, hogy sok korábbi elem köszön vissza az Air Huarache Drift Premium névre keresztelt új családtagon. Persze ez nem is baj, amíg van rajta mit újítani, és habár az elmúlt 26 évben jópár átdolgozást élt meg a cipő, úgy túnik, még mindig tudnak újat mutatni.

Nike Air Huarache Drift Premium

Kezdjük a színekkel: A felső rész egyszerű fekete, a talp fehér, és mindezt fejelték meg a neon narancs és lila kiegészítő elemekkel. Ismerősek a színek? Lehet, ugyanis pont ezek a színek jelennek meg az 1993-mas Air Huarache Light eredeti, azaz OG színállásán is. Nem ez az egyetlen dolog, amivel a Nike az elődőknek tiszteleg, de erre később visszatérünk.

Nike Air Huarache Drift Premium

A midsole és az outsole (azaz a közép- és külső talp) már ismerős, csak a formán variáltak kicsit, a midsole-t körbeveszi a szintén ismerős műanyag panel, hátul az ‘AIR’ felirattal. Ezt öleli körbe alulról a műanyag merevítőpanel, erre került rá, a korábban a talpon megszokott pöttyözés. Az anyaghasználatot tekintve maradt a neoprén és a mesh felsőrész. A nyelven pedig továbbra is változatlanul megmaradt a Huarache logó.

Nike Air Huarache Drift Premium

A legszembetűnöbb változás azonban bizonyára a kedv szerint felcsatolható szíj, a még kényelmesebb viselés érdekében. Itt szeretém megemlíteni a második dolgot, amivel a Nike tiszteletét rója le egy korábbi Huarache modell előtt. A sarokrészen, a ‘pull tab’-en, talán elsőre észrevehetetlen, de az ‘1994’ olvasható. Ez egy szolid utalás a ’94-ben megjelent Air Trainer Huarache-re, amely az első tépőzárral ellátott Hua volt.  Aki viszony nem annyira rajong az ötletért, annak ad alternatív megoldást a Nike: felpattintható fűzőlyukak az extravagánsabb kinézetért, és további fűzési opciókért. Mindkét variáció hangulatfüggően fel- és levehető, ami egy kis személyreszabhatóságot, szabadságot ad a cipőnek.

Nike Air Huarache Drift Premium

További színek

Azt még nem tudjuk, hogy odaát Oregon-ban milyen terveik vannak az Új Huarache Drift-tel, de egy biztos: az OG színállás mellett, azonnal egy szürkés-kékes (hivatalos, anyakönyvezett nevén: diffused blue), teljesen egyszínű színben is érkezik a cipő.

Nike Air Huarache Drift Premium

Nike Air Huarache Drift Premium „diffused blue”

A megjelenésről

A surranó január 25.-én startol a Nike-nál 140$-os áron, a már említett OG, és Diffused Blue színekben, szóval aki még karácsonykor nem költekezte ki magát eléggé, az most még pótolhatja.

Hir- és képforrásunk: nike.com

MisiTheOfficial

Az első sneakeremért még a szüleimnek könyörögtem, de ma már magamat kell győzködnöm, hogy ne minden pénzem cipőkre költsem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×