2017 legjobb lépői, avagy mire csorgott a nyálunk idén

Szinte biztosra ki merem jelenteni, hogy ha ezt a posztot olvasod, volt olyan megjelenés idén, aminél elgondolkodtál, hogy „nem is olyan fontos enni a következő két hétben”. Hát nekem biztosan, úgyhogy gondoltam hozok nektek egy listát, mely lépők dobbantották meg az én- és a többi sneakerbox blogger szívét az idén. 2017 legjobb lépőinek listáját a tovább után csekkolhatjátok le, itt előre leszögezném, hogy ez inkább csak felsorolás nem rangsor, ezek már amúgy is a legjobb legjobbjai.

Nike Air Max 97 Og Qs „silver bullet” 2017

Nike Air Max 97 'Silver Bullet' - 2017 release

Nike Air Max 97 ‘Silver Bullet’ – 2017 release

Az Air Max 97 minden kétséget kizáróan az idei év nagy visszatérője és mindezt hatalmas sikerrel teszi. Ahogy az álalános a legtöbb quick strike release-nél, ez is villám gyorsasággal tűnt el a boltok polcairól de nem is csoda, innen is látható, hogy a Nike tökéletesen lovagolja meg az utóbbi években fellángoló vintage-hullámot. Pár kis újítással ez a modell könnyebb és kényelmesebb lett, mint ’97-ben született elődje. Retail ára 130 font volt, ami egy ilyen kaliberű surranóért még bőven elfogadható.

Nike x Tom Sachs Mars Yard 2.0

Tom-Sachs-x-Nike-Mars-Yard-2.0-collab-collaboration

Tom Sachs x Nike Mars Yard 2.0, forrás: sneakerfreaker.com

Őszinte leszek, nekem ez a lépő nem nagy kedvencem, valahogy nem tudok megbarátkozni a külsejével. Viszont baromi menő háttere van, ugyanis első körben csak azok vehették meg, akik részt tudtak venni egy New Yorkban tartott űrtáborban. A nagy érdeklődés miatt júliusban ismét piacra dobta a Nike, azonban csak a legszerencsésebbeknek jutott, sorsolás útján. Retail ára 200 dollár volt de ennél jóval többet kell kicsengetni resellereknek, ha magunkének akarjuk tudni.

Balenciaga Triple S

Balenciaga Triple S - robosztus, retro, megosztó

Balenciaga Triple S – robosztus, retro, megosztó

Talán bátran kijelenthetem, hogy ez az idei év egy legmegosztóbb sneakere. És nem csoda, elég csupán egy pillantást vetni rá (talán sejthető az álláspontom) és láthatjuk is miért. Tény, külsőre igen formabontó, valaki imádja, valaki gyűlöli. Szerintem ezt már pár fokkal túl sikerült tolni, de ízlések és pofonok. Sajnos amúgy sem fenyegeti a hazai átlag sneakerheadet hogy ennél többön dilemmázzon, a bolti ára ugyanis 720 dollár (elvégre Balenciaga) és a reseller ára csak még több ennél.

Nike Air max 97/1 Sean Wotherspoon

Sean Wotherspoon Air max 97/1

Sean Wotherspoon Air max 97/1

Ez a különleges lépőt eredetileg a jövő évi Air Max Day-re szánták, de még múlt hónapban kikerült pár boltba néhány korai darab, de csak Amerikában, így nekünk márciusig még várnunk kell. Ha jobban megnézzük a legfőbb különbség ( a kord anyagfelhasználás mellett) egy átlagos Air Max 97-hez képest, hogy míg a felső része hű maradt a gyökerekhez, a talp már normál esetben egy Air Max 1-hoz tartozna.

Adidas Futurecraft 4D

adidas Futurecraft 4D

Bár ez a lépő még csak e hónapra várható fix helye van a listán. Miért? Mert láttunk már világító cipőket, olyat, mai képes pizzát rendelni, de olyat még nem, ami konkrétan a nyomtatóból származik. Az Adidas közleménye szerint légátereztő (látszik), könnyű és eszméletlen kényelmes lesz. Idén 5000 pár kerül polcokra, de jövőre ez a szám elérheti eme szám hússzorosát.

Undefeated x Nike Air Max 97

UNDFTD x Nike Air Max 97 (White)

UNDFTD x Nike Air Max 97 (White)

Ez már bizony a sokadik 97 a listán, mondtam én, hogy nagy visszatérő. Ez a collab erősen versenybe szállhat a silver bullet népszerűségével, sőt talán le is hagyhatja azt. Egyrészt maga a collab teszi igazán érdekessé, másrészt mindkét színváltozat igen Gucci-szerű, ami mostanában a tehetősebb hypebeastek körében még népszerűbb. Szép, letisztult és 300-350 font körüli resell áron már hozzá is juthatunk.

Yeezy V2 : Semi-frozen, Beluga 2.0 és Blue tint

adidas Yeezy Boost Fall/Winter 2017 Lineup

adidas Yeezy Boost Fall/Winter 2017 Lineup

A Yeezy kétség kívül az utóbbi évek egyik legnépszerűbb lépője, idén sem volt ez másképp. Lehet szeretni, nem szeretni, de akadnak azért bőven cw-k, amelyek jól néznek ki és nem utolsó sorban baromi kényelmesek. Bár a resell piac az utóbbi hónapokban hanyatlásnak indult, aki olcsóbban szeretne magának egy párat, eljött az ideje. Szerintem ezekből a semi-frozenen kívül (bár az a leglimitáltabb) mindegyik igen vállalhatóan néz ki.

Air Max 1 OG Red

Nike-Air-Max-1-1987

Nike Air Max 1 1987

Ez az a lépő, amit szerintem nem kell bemutatni. Na nem kell megijedni, nem ilyen vintage külsővel került a boltokba, ez az eredeti, ’87 release. A modell persze azóta is töretlen népszerűségnek örvend, így nem csoda, ha mindig nagy várakozás övezi, ha visszatér. Idén sem volt ez másképp, de miért is lett volna, szép, konikus és kényelmes. Bár hamar kifogyott, ha szeretnétek magatoknak egyet, retail körül belefuthattok különböző platformokon.

Pharell x Nerd NMD

Pharell X Adidas N.E.R.D NMD

Pharell X Adidas N.E.R.D NMD

Legyünk őszinték, az Adidas NMD egy ütős lépő. És még pár fokkal ütősebbé válik, ha elé kerül Pharell neve, bár az utolsó Human Race collab nem jött át, ezt nagyon eltalálták. Szép, egyszerű és letisztult. Ha Neked is megtetszett, sajnos ne éld bele magad. Egyedül a Complex Con-on volt kapható, ezért a resell árak sem túl barátiak. Úgyhogy ez esetben sajnos mindent a szemnek.

Nike Air Max 1 „Atmos”

Nike Air Max 1 "Atmos"

Nike Air Max 1 „Atmos”

Az a bizonyos ikonikus elefánt minta. Minden elfogultság nélkül mondhatom, hogy bizony elfogult vagyok ezzel a surranóval, benne van a top 5-ben. Az idei Air Max Day nagy visszatérője, mondanom sem kell, nem csücsült a boltok polcain. Sokaknak nem kell már bemutatni, akiknek mégis: A lépő a japán Atmos streetweare bolttal közösen készült el, először pontosan 10 éve és azt hiszem kijelenthetem, azóta is szeretjük. A resell ára pedig legalább a felére csökkent, már 300 font környékén is megszerezhetjük.

Adidas Ultraboost x Parley Shoes

parley_adidas_ultraboost_uncaged_1

Parley x adidas Ultra Boost Uncaged

Az Adidas és a Parley már nem egy Ultra Boost lépővel áldott meg minket. Több cw is kijött, valamint „sima” és a képen látható uncaged verzió is. A Parley surranók különlegessége, hogy körülbelül 12-15 műanyag flakont újrahasznosításával születik meg egy-egy darab. Így nem csupán egy ütős cipő lehet a lábunkon ha megvesszük, de még környezettudatosnak is nevezhetjük magunkat. Ráadásul a retail ár nem magasabb egy átlagos ub.-nál.

Kaws x Air Jordan IV

KAWS x Jordan IV

KAWS x Jordan IV

Bár én magam mondtam, hogy nem sorrendben listázok, azért csak a végére hagytam a két -szerintem- legjobb sneakert az évből. És bizony ez a Jordan méltán kapja az előkelő helyet. Szép, kreativitást áraszt és nem utolsó sorban végre hoz egy kis újat.Világító talp, egyedi, minőségi mintázat, kell ennél több? Szerintem kevesen vannak, akik idén nem futottak bele és/ vagy nem reménykedtek pár raffle alatt, hogy az övék lehet. Sajnos a resell ára jelenleg is 800-1200 font, de akinek ezt sikerül behúznia igazán büszkén villoghat vele. Bátran ki merem jelenteni, hogy az év második leghypeoltabb lépője.

Nike x Off-White Air Jordan 1

Nike x Off-White collab: Jordan 1

Nike x Off-White collab: Jordan 1

Azt hiszem senkit nem lep meg, hogy ezt a lépőt itt találja. Bár igaz, hogy az Off-White modellek esetében tízből tíz örvend hatalmas népszerűségnek, azért az első mégis a Jordan 1 (bár tény, hogy a presto igencsak a sarkában liheg). Már kétszer volt restock de másodpercek alatt kapkodták el őket, és ha követtek esetleg nagy sneakerheadeket instán, youtube-on, bizony mindegyiknél ott virít. Nem csoda, hiszen alapjaiban reformálták meg a már megszokott ikont és ez a merészség megtérült. Azt is mondhatnám, hogy egy ikonból egy másik reinkarnálódott. És bár nem vagyok minden elemével kibékülve, bizony örömmel elnézegetném itthon. Árban azonban ez sem baráti, szintén közel áll az 1000 fonthoz.

Végeredményben azért elmondhatjuk, hogy idén is bőven el lettünk látva szupernél-szuperebb lépőkkel, reméljük ez a jövő évben is így marad majd, sőt!

heni

Lassan 10 éve masszív sneaker rajongó vagyok, ami egy a most ismét reneszánszát élő, Vans Sk8-hi cipővel indult.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×