A 2008-as alapítású Public School már sokak számára ismerős lehet a korábbi Jordan 12 és 15 kollabjaik után. Az alapvetően streetwear ruházattal foglalkozó márka idén helyet kapott a Nike AF100 kollekciójában, mely a PSNY (Public School New York) mellett olyan kollaborációkat sorakoztat fel, mint Virgil Abloh, Travis Scott, vagy az ACRONYM. Lássuk tehát az újragondolt PSNY Air Force -t a tovább után!

Padawan cikk

Ezt a cikket Misi még blogger padawanként írta, amikor “gyűjtötte a kilométereket”, hogy sneakerbox.hu bloggerré váljon.

 PSNY Air Force 1 AZ AF100-ról röviden

Az AF100 kollekcióval ünnepli meg a Nike az Air Force 1 modell 35. születésnapját. Ennek örömére a sziluettet olyan híres kezekbe adták mint például a fent említett Travis Scott, Virgil Abloh, vagy éppen Don C, Kareem Burke, és Errolson Hugh, és nem utolsó sorban persze a Public School csapata. Ezek a tervezők szabad kezet kaptak, hogy elkészítsék saját AF1 átdolgozásukat, a Nike-nak pedig csak egy kikötése volt: Az cipő maradjon fehér, ezzel is tisztelegve az ikonikus ‘triple white’ színállásnak.

A PSNY Air Force 1-ja

Valójában nem várt húzás volt ez a PS részéről. Korábbi együttműködéseik során a Jordan Brand-el sokkal egyszerűbb, visszafogottabb végeredményeket láthattunk, és a ruhakollekcióikat böngészgetve sem fogott el olyan érzés, hogy a darabjaik különösebben kirívóak, szokatlanok lennének, sőt, alapjába véve egy egész visszafogott márkáról beszélünk. Azonban úgy tűnik ezúttal valami igazán különlegeset akartak alkotni.

PSNY Air Force 1

A tervezők tartották magukat a Nike kéréséhez: a cipő tetőtől talpig fehér, csak a logók kaptak fekete színt. A talpon semmi sem változtattak, minden maradt a megszokott, klasszikus fehér. Na de itt kezdődik az érdekes része: a félkész, dekonstruktált, Off-White-ra hajazó stílust hozza a végeredmény, a félig felvarratlan Nike pipa, a hatalmas, durva varrások és a szétálló részek mind-mind ezt a hatást erősítik.

PSNY Air Force 1
a tépőzár hátul kapott helyet

A fűző maradt a régi, annyi változtatással hogy a hagyományos fűzősor fölé egy extra réteg fűzőlyuk került. Sokkal inkább feltűnő, hogy a megszokott  tépőzár új helyre került, itt már nem a bokát rögzíti, hanem heel tab-ként funkcionál, melyen a “PROPERTY OF PSNY, NOT FOR RESALE” figyelmeztetés olvasható. Ezt lehajtva látható a WNL logó, melyet már korábban is láthattunk a Public School munkáin. Jelentése: We Need Leaders.

PSNY Air Force 1
WNL, azaz We Need Leaders

Összegzésül

A lépőt idén novemberben mutatták be a nagyérdeműnek a ComplexCon keretein belül, de megjelenési dátumról sajnos még nem esett szó. Sokan már a bemutatás napján bírálták a dizájnt, sokan Off-White koppintásnak minősítették, és sokaknak csak egyszerűen nem tetszett a dekonctrukciós stílus. Minden esetre a cipő stílusa különleges, és tudott egy új csavart adni az Air Force sziluettjének, valamint egyszerű fehér megjelenésével bármilyen outfit szuper kiegészítője lehet.

Képforrás: hypebeast.com