Top 8 Sneaker: Karácsonyi kiadás

A karácsony a sneakerek világában is nagy durranás. Sok modellt időzítenek direkt úgy, hogy a fa alatt találkozhassunk velük. Azonban vannak olyan márkák is, amelyek feljebb teszik azt a bizonyos lécet és a lehető legkomolyabban veszik a karácsonyi időzítés fogalmát. Ezek speciális, sokszor limitált kiadások, ezekből hoztam el nektek a nyolc saját kedvencem. És hogy miért pont nyolc? Röviden, mert az összes többi még ezeknél is durvábban nézett ki, és nem pozitív értelemben. A tovább után csekkolhatjátok a top 8 karácsonyi sneakert.

8. Nike Air Tech Challenge III QS Christmas Pack “ugly sweater”

Karácsonyi válogatásunk:  Nike Air Tech Challenge III QS Christmas Pack “ugly sweater”

Karácsonyi válogatásunk: Nike Air Tech Challenge III QS Christmas Pack “ugly sweater”

A surranó 2015 december huszonharmadikán látta meg a napvilágot, a Nike karácsony packjának tagjaként (nem lövöm le a többit, lesz ami még felbukkan majd a későbbiekben). Bár az Air Tech Challange nem tartozik az igazán hype lépők közé, a minőségben és a strapabíróságban toppon van. Ezen a darabon pedig igazán eltalálták a karácsonyi életérzést, ahogy a neve is mutatja, az igazi nagy karácsonyi divat, a ronda pulcsi előtt tiszteleg. Az ára is igen baráti, eBayen már 60-70 dollárért a tiétek lehet.

7. Nike KD 6 ’’Christmas”

Nike KD 6 ''Christmas"

Nike KD 6 ”Christmas”

Ez a lépő 2013 december huszonhatodikán került a polcokra, 130 dolláros retail árcédulával, ami körülbelül 35 000 Ft. Külsejében le sem tagadhatná, hogy karácsonyi lépő, piros, menta és arany színben pompázik, mintha csak a nagyszakállúról kapták volna le. A KD lépők szerintem itthon az eléggé alulértékelt lépők közé tartozik, pedig baromi kényelmesek és még jól is néznek ki.

6. Nike KD 7 ’’Christmas”

Nike KD 7 "Christmas Eggnog"

Nike KD 7 “Christmas Eggnog”

Mit ad a véletlen, 2014-ben egy KD 7 követte a hatos elődöt. A számmal a retail is nőtt, ezért a modellért már 170 dollárt kell kipengetni, ami már közeledik a borsosabb kategóriához. A fehér- piros külső már magában karácsonyi vibe-ot ad, a fő inspiráció pedig az eggnog, ami magyarul  tojáslikőrt jelent és elég nagy szerepe van az amerikai karácsonyi menüben.

5. Nike Kobe X Elite Low ’’ Grinch”

Nike Kobe X Elite Low ’’ Grinch”

Nike Kobe X Elite Low ’’ Grinch”

Bár 2010-ben már találkozhattunk egy Grinch colourwayben tündöklő Kobe lépővel ( hogy pontosítsak Kobe VI low) ez a verzió (2015) sokkal inkább ütős számomra, valószínű a flyknit okán. A fő különbség, hogy ezt a lépőt csak NikeID keretein belül lehetett megdizájnolni magunknak, ez az árán is látszik, ami nem kevesebb mint 245 dollár (körülbelül 67 000 Ft.) És azt pedig mindannyian tudhatjuk, hogy nincs karácsony Grinch nélkül.

4. Peanuts X Vans “Christmas tree”

Peanuts Vans Slip-on "Christmas tree"

Peanuts Vans Slip-on “Christmas tree”

A Vansnál az utóbbi években sorra tolják ki a legjobb mese és videójáték kollabokat. Bár idén már láthattunk egy Peanuts kollabot tőlük, meglovagolják a karácsonyi őrületet és előrukkoltak egy témába vágó slip-onnal. És bár a slip-on maga nem a legtéliesebb modell, a külsőt nagyon eltalálták szerintem. Az ára pedig baráti, csupán 65 dollár, körülbelül 18 000 forint.

3. Lebron 13 ’’ Christmas”

Lebron 13 "Christmas"

Lebron 13 “Christmas”

Minden finomkodás nélkül állíthatom, hogy a Lebron 13 az egyik kedvenc lépőm, legyen szó karácsonyi avagy sima modellről. Jól néz ki, viszonylag kényelmes és abszolút nem mindennapi. Bár annyi karácsonyi szín nem szerepel benne, a jeges külső és a hópelyheket reprezentáló pöttyök igazán télies külsőt kölcsönöznek. A 200 dolláros retail (55 000 Ft.) pedig egész korrekt érte.

2. Nike Dunk High Sb Prm Concpts ’’ Ugly Christmas Sweater”

Nike Sb Dunk "ugly christmas sweater"

Nike Sb Dunk “ugly christmas sweater”

Ahogy korábban mondtam, van itt még a ronda pulcsi packból. A Nike Dunk nagy kedvencem, és szerintem pont kellően tolták túl a külsejét. Jópofa, karácsonyi, szerintem igazán megérdemli a dobogó második helyét.Hópihe, fagyöngy, hóember, minden ami kell. Árban is baráti, legdrágábban a Flight Clubban láttam 250 dollárért láttam.

 1. Air Max 90 ’’Christmas ugly sweater”

Nike Air Max 90 'Ugly christmas sweater"

Nike Air Max 90 ‘Ugly christmas sweater”

Ez az a lépő, ami szerintem tökéletesen megérdemli a dobogó csúcsát. Annyira csúnya, hogy már gyönyörű. Fényes, csillog, karácsonyi színekben pompázik. A harmadik tagja a csúnya pulcsi- klubnak. Egyrészt karácsonyi cukorkák köszönnek vissza de a talp például a karácsonyfa díszeket reprezentálja. 2015-ben jött ki, én azóta próbálom behúzni. Csak évi pár napot hordhatod, de akkor bizony te leszel a legmenőbb.

Mi ezekkel a karácsonyi cipőkkel kívánunk kellemes ünnepeket!

Összességében elmondhatom, hogy a karácsonyi sneakerek piacán bizony a Nike dominál. Akadt egy-két Adidas de külsőben igazán nem érdemelték meg, hogy szerepeljenek a listán, de szerintem akad pár Nike, ami kitölti az űrt.

Képforrás: The Sole Supplier, Complex, Sneakernews, Sole Collector

heni

Lassan 10 éve masszív sneaker rajongó vagyok, ami egy a most ismét reneszánszát élő, Vans Sk8-hi cipővel indult.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×