Adidas Gazelle Lux – németes precizitás

Az adidas az utóbbi években szép lassan új életet lehel régi klasszikusaiba, mint például a Stan Smith vagy az örökifjú Superstar, de ide sorolható a Gazelle is. Nincs is ezzel baj, sőt! Minek megjavítani azt, ami már működik? Ha megnézitek ezt a lépőt, akkor Ti is úgy gondoljátok majd, hogy ez bizony működik: adidas Gazelle Lux tovább után!

Egy kis Gazelle történelem

A legelső, még sportolóknak szánt Gazelle

A legelső, még sportolóknak szánt Gazelle

A surranó nem máshoz, mint magához Adi Dasslerhez és fiához köthető, akik – ahogy sok Adidas lépőn is láthatjuk- az egyszerű, de nagyszerű hívei voltak. Az első Gazelle 1960-ban látta meg a napvilágot, 1964-ben pedig már a német olimpiai csapat kedvencévé vált. A nyolcvanas években, Angliában már hatalmas közönségkedvencnek számított, és bár több mint ötvenéves pályafutása alatt átesett pár ráncfelvarráson még mindig baromi fiatalosnak mondhatjuk, hiszen napjainkben is igen sikeres.

Az adidas Gazelle Lux

Íme az adidas Originals Gazelle Lux

Íme az adidas Originals Gazelle Lux

Na de térjünk is rá erre a bizonyos Gazelle-re, amely egyúttal a Lux nevet is viseli, ami, ha jobban megnézzük nem is csoda. Már első pillantásra látható, mennyire minőségi az anyagfelhasználás és akkor a kis extrákat még nem is mondtam, mint például a nyelv vagy a bőr cipőfűző.

Az adidas Gazelle Lux doboz és tartalma

Az adidas Gazelle Lux doboz és tartalma

Ha pedig ezek nem lennének elegendőek a névhez, csak csekkoljátok le a dobozt, amiben érkezik. A Gazelle Lux lépő mellé külön care package jár: kefe, törlőkendő, extra fűző, egyszóval minden! Személy szerint bármelyik sneaker mellé szívesen elfogadnám. Bár nekem már magában gyengém az egyedi doboz, szerintem így kapunk valami extrát is a pénzünkért a cipő mellé.

Az extrák maguk

Az extrák maguk

A Lux elnevezés nem csak az extrák miatt állja meg a helyét, a cipő árában is megmutatkozik. Míg az átlag Gazelle a megfizethető árkategóriában játszik, ezért a modellért 250 dollárt (kb. 69.000 Ft) kérnek el. Tehát bőven megfizettetik azt a kis extrát. Persze ennek ellenére baromi jól néz ki, aki behúzza tuti nem fog csalódni benne.

Kép- és hírforrásunk a Sneaker News és a Sneakers’n’stuff voltak.

heni

Lassan 10 éve masszív sneaker rajongó vagyok, ami egy a most ismét reneszánszát élő, Vans Sk8-hi cipővel indult.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×