Nike Fire and Ice Pack – első rész

A Nike Football designerei és tervezői még készültek egy nagy dobással erre az évre. Megalkották a Nike Fire and Ice Pack –et, ami két külön színállásban került a polcokra. Ha kíváncsi  vagy a széria legújabb modelljeire akkor kattints a továbbra!

Padawan cikk

Ezt a cikket Dani még blogger padawanként írta, amikor még „gyűjtötte a kilométereket”, hogy sneakerbox.hu bloggerré váljon.

A Nike által legnagyobb valaha elkészített pack kerül bemutatásra: az első részben a védők és kapusok kedvencével: a Tiempo-val és a középpályásoknak tervezett lábbelivel: a Magista-val ismerkedhettek meg.

November 6-ig kellett rá várni, hogy a boltokba kerüljön a pipás cég legújabb és legnagyobb összeállítása. A Fire modelleknek az University Red, az Ice focicipőknek pedig a Gamma Blue az alapszíne. A színeket külön csapatszínekre tervezték, mint például: Manchester City, Chelsea – Ice. Manchester United, Bayern München – Fire.

Az Ice Pack

Az Ice Pack

Nike Fire and Ice Pack

A Fire Pack

Nem ez az első, a tűz és jég ellentétét megjelnítő elképzelés, a korábban megjelent KD9 kosárcipő is ezt a témát használta fel.

Nike Fire and Ice Pack

Kevin Durant kosárcipői

Tiempo Legend VII

Talán a legletisztultabb, a Fire pack-ből: a ragyogó bíbor és egyetemi piros előlrészen kívül, fekete sarokrész és fehér swoosh, az Ice Tiempo-n pedig gleccserkék, gammakék és obszidiánfekete színeket fedezhetünk fel. Akik nem ismernék ezt a csukát: sajnos nem kapható bokához illeszkedő zoknival, ez az egyetlen a Nike stoplisai közül, amelyikből nem készítettek magasszárú változatot. Bevallom, nekem kedvencem a Tiempo: kényelmes, a bordázás miatt garantált a jó lövéstechnika és nem utolsósorban a kinézete sem elhanyagolható.

Jelentős változás a cipőnyelv, ami extra szellőzési és rugalmassági funkciókat kapott. A kengurubőr lövőrész ultrapuha tapintást eredményez, a sarokrész Flyknit szerkezetű.  A Tiempo Legend VII Fire-t Pique és Boateng, az Ice-ot pedig Ramos és Varane lábán biztosan látni fogjuk (sajnos Ramos nemrég egy bajnokin orrtörést szenvedett, de hamarosan újra játszhat).

Ugyanebből a kettő színállásból készült klasszikus változat is: Nike Premier Gamma blue és Nike Premier University Red, ami inkább a 90-es évek gyermekeinek tetszhet igazán.

NikePremierRed

A 80-as, 90-es éveket idéző Nike Premier

Nike Fire and Ice Pack

Kék-fekete színekben

Magista Obra II

Nike Fire and Ice Pack

A bal oldali képen látható ló valószínűleg a gyorsaságot jelképezi 😀

Páratlan irányítás és labdakezelés.

A „playmaker” típusú játékosok, főleg középpályások számára kifejlesztett Magista, figyelemfelkeltő kinézetével villog a pályán. Itt már nem marad el a zokni-élmény: nyelv nélküli Dynamic Fit résszel rendelkezik, de persze lehet rendelni belőle alacsony szárút is.

A júliusban bemutatott sziluetthez hasonlóan a Fire-ön és az Ice-on csíkozott a sarokrész.

A lövőfelületen kis bemélyedések vannak, ezek is segítik a megfelelő irányítást. A jég ihlette csukát Christian Eriksen és a belga tehetség Kevin de Bruyne, a tüzes stoplist pedig Arturo Vidal és a Magista cipők arca, Andrés Iniesta fogja viselni, aki nem is olyan régen egy Haladás-mezzel fotózkodott.

Nike Fire and Ice Pack

A megszokott „Magista” felirat

Hamarosan érkezik a második rész, amiben szó lesz a Mercurial-ról és a csatárok kedvencéről: a Hypervenom-ról! Addig is megnézheted, hogy bontja ki a freekickerz csapata a Fire and Ice Pack Boxot!

Kép és hírforrásaink a Nike.com, a FootyHeadlines.com és a ProDirectSoccer voltak.

dani

A focicsukák és a street futócipők az én világom. Bár a csapat legfiatalabb tagja vagyok, de inkább a klasszikus sneakerekért rajongok :) Kedvenceim az Adidas Originals modellek, de a Nike Air Max-ek is a favoritjaim közé tartoznak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×