Megérkeztek a Nike SF-AF1 cipők!

Tavaly ősszel egy emberként voltunk oda a klasszik Air Force One vadiúj, “katonai bakancsos” változatáért, a Special Field Air Force 1 modellért. Extra magas szára és stílusos összképe mindenkit megfogott – mi is nagyon sok kérdést kaptunk a beszerezhetőségéről. Akkor nem volt itthon megvásárolható, de az SF-AF1 az idei őszi-téli szezonra végre befutott a Nike Westend és Fashion Street üzletekbe – a közepes Mid és az idén bemutatott “csizmás” Hi változatokkal együtt. Színek, árak, minden –  a tovább után!

Nézd meg videónkat az összes modellről!

Special Field Air Force One – az alapmodell

Tavaly ugyanilyenkor Ádám mutatta be nektek a cipő minden szexi részletét: az eredeti AF1-től örökölt klasszikus orr-részt, a merész, katonai bakancsokra emlékeztető magas szárat, a dupla rögzítőpántot a száron. Az anyaghasználat is a military vonalat követi: a felsőrésze elöl bőr, de középtől egészen a szár tetejéig könnyű ballisztikus nejlon, mely a golyóálló mellények alapanyaga is (nyilván több rétegben azért…)

Érdekessége még a cipőnek a nyelvben lévő kis zseb, illetve hogy a masszívabb pánt a hozzá tartozó táskára csatolható (ezt a táskát a cipősdobozban ne keressétek, külön kapható 😉

A talp könnyített Air Sole. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy jóval puhább és süppedősebb, mint az eredeti, jóval keményebb járásélményt adó AF1. A méretezés normál, azt a méretet válaszd, amit általában Nikeból, vagy még inkább Air Force-ból hordasz.

Nike SF1-AF1 (857872-004) @ Westend (Kép: Soleheaven)

Nike SF1-AF1 (857872-004) @ Westend

Az itthon is kapható SF-AF1 színállások

A Nike Westend üzletben a hölgyek a gum talpú, csontszínű (Light Bone/Gum Medium Brown/Light Bone) színállást 51 990 Ft-ért, a Fashion Streeten pedig a prémium lila-bordó (Port Wine/Space Blue/Light Orewood Brown/Port Wine) lakkbőr színállást találhatják meg, 54 990 Ft-os áron.

Az uraknak pedig még november folyamán befut a fekete talppal és felsőrésszel (Black/Black) felszerelt SF-AF1, melynek ára 51 990 Ft lesz. Ez szintén a Nike Westendben lesz kapható.

Nike SF-AF1 hazai választék (Westend, Fashion Street)

Nike SF-AF1 hazai választék (Westend, Fashion Street)

Special Field Air Force 1  Hi – a “csizma”

Ármin bloggerünk szeptemberben a Nike a los angelesi bemutatójáról “riasztott” minket, hogy valami “nagy dolog” van készülőben Special Field fronton, ez pedig nem más mint az “alapmodell” Hi változata.

Nike Special Field Air Force 1 Hi @ Westend Nike (fekete 57 990 Ft)

Nike Special Field Air Force 1 Hi @ Westend Nike (fekete 57 990 Ft)

Most volt először alkalmam kézbe fogni és lábra próbálni ezt a durva sneakert, íme a benyomásaim! Ez már nem cipő, inkább egy csizma – igencsak szükség van arra a bizonyos cipzárra, ami végighúzódik a cipő közepétől a száráig. Amúgy ahhoz képest, ahogy elsőre tűnhet, nem is nehéz belebújni 🙂 A cipzár jól kinyitja a szárát, miután belebújtál és ezt felhúztad, a további rögzítést a “köteleket” összetartó fémmel lehet megoldani. Majd jön az ügyességi rész – hátul egy csomóval kell rögzíteni a köteleket (legalábbis úgy néz ki jól, masnit nehezen tudnék rajta elképzelni 😀 Na jó, tudom, hogy ez így leírva nem hangzik a világ legegyszerűbb dolgának, menj be az üzletbe és tapasztald meg saját magad 🙂

Az anyaghasználat és a talp puhasága megegyezik az alapmodellével. Viszont finomság rajta még a kicipzározható nyelv alatti szép címke és az oldalán a fényvisszaverő AF1 felirat. A cipő a tapasztalataink szerint TTS, azaz normál méretezésű.

Az SF-AF1 Hi hátulról

Az SF-AF1 Hi hátulról

Az itthon is kapható SF-AF1 Hi színállások

A Nike Westend üzletben a csajok a “rattan” színű (Rattan/Rattan-White) színállást szerezhetik be, a Fashion Streeten pedig a feketét (Black/Gum Medium Brown/Black), a srácok pont fordítva – a cipő a Westendben érhető el feketében és a rattan színben a Fashion streeten férfi méretekben. Az ár 57 990 Ft.

SF Air Force 1 a Westendben és a Fashion Streeten

SF Air Force 1 a Westendben és a Fashion Streeten

SF Air Force 1 Mid

Ha esetleg elrettentene a modell-család védjegyének számító magas szár, akkor sem kell Special Field cipő nélkül kihúznod az őszt-telet 😉 Idén megjelent a Mid szármagasságú változat is, optikailag ez hasonlít legjobban az idén a 35. születésnapját ünneplő AF1-re, de ugyanazokból az anyagokból van megépítve, mint a magasabb tesói. Az elejétől a közepéig bőr, majd itt is kezdődik a ballisztikus nejlon, egészen a szára tetejéig, ahol ugyanúgy van pántja (igaz csak egy fért rá belőle).

Nike SF-AF1 Mid Black/Gum Light Brown/Black @ Westend 45 990 Ft-ért

Nike SF-AF1 Mid Black/Gum Light Brown/Black @ Westend 45 990 Ft-ért

Nike SF-AF1 Mid Ivory/Cargo Khaki @ Westend 45 990 Ft-ért

Nike SF-AF1 Mid Ivory/Cargo Khaki @ Westend 45 990 Ft-ért

A különlegessége hátul van, egy pánttal összekötött dupla cipzárral egészen a talpig le lehet húzni a hátulját, ezzel tényleg nagyon gyorssá és egyszerűvé téve a bele- és kibújást. A sarokrész kapott még egy a katonai eszközökön és ruházatokon megszokott nagyon puritán és praktikus stílusú “technikai” feliratozást (nekem még a Virgil Abloh fémjelezte ‘The Ten’ kollekció “FELIRATAI” is beugrottak, ahogy néztem 🙂 A méretezés itt is True To Size.

Nike SF-AF1 Mid hátul cipzárral

Nike SF-AF1 Mid hátul cipzárral

Special Field Air Force 1 Black/Gum hátulról

Special Field Air Force 1 Black/Gum hátulról

Az itthon is kapható SF-AF1 Mid színállások

A srácok a Westendben a világos felsőrésszel és katonazöld talppal érkező Ivory/Cargo Khaki cw-t zsákolhatják be, a csajok pedig a gum talpú, fekete felsőrészű Black/Gum Light Brown/Black színállást (hamarosan a srácok méretében is jön majd a fekete a Westendbe!) A Fashion Streeten csak a gumi/fekete lesz kapható – férfi és női méretsorban egyaránt. A SF-AF1 Mid ára 45 990 Ft.

Nike SF Air Force 1 Mid - megtalálod a Westendben és a Fashion Streeten

Nike SF Air Force 1 Mid – megtalálod a Westendben és a Fashion Streeten

Nike SF AF1 Mid - keresd a Westendben!

Nike SF AF1 Mid – keresd a Westendben!

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×