ASAP Rocky x Under Armour – Deal kipipálva

Úgy érzem, senkinek nem kell bemutatni az Under Armourt, mint sportszergyártó márkát. Rengeteg nagy név fordult már meg a cégnél, mint például Dwayne „The Rock” Johnson, Stephen Curry, Tom Brady vagy a Carolin Panthers irányítója, Cam Newton. De mivel az UA a streetwear brandek világa körül kíváncsiskodik, sportolók helyett találniuk kellet egy olyan nevet, ami tökéletesen képviseli őket. Ez a név nem más lett, mint ASAP Rocky. Kattints a továbbra az infókért!

ASAP Rocky x Under Armour - Deal kipipálva

ASAP Rocky x Under Armour – Deal kipipálva

Padawan cikk

Ezt a cikket Ákos írta, aki ekkor még padawanként „gyűjtötte a kilométereket”, hogy sneakerbox.hu bloggerré váljon.

A szerződés

Rocky egyik fő erénye az, hogy mint New York-i rapper és az ASAP MOB egyik oszlopos tagja, rengeteg nagynevű céggel és divattervezővel dolgozott együtt az évek során. Többek között az adidas-szal, Jeremy Scottal, Raf Simonssal és ő volt az első afroamerkai férfi, aki a Diornak modellkedhetett. Ez alkalommal azonban nemcsak egy collabra jött össze az UA-val, hanem egy hosszabb távú szerződést kötöttek.

A szerződés július 8-án köttetett, de a teljesen hivatalos hírek csak nemrégiben láttak napvilágot. Az új vonalat Rocky és a divattervező, Tim Coppens és csapata tervezi majd. Rengeteg minden azonban még tisztázatlan a szerződéssel kapcsolat, kíváncsiak lennénk például arra is, hogy Rockyt valóban az fogta meg az Under Armourban, hogy hajlandóak voltak elfogadni meglátásait, vagy csak az ajánlott pénz miatt választotta a céget.

ASAP Rocky x Under Armour - Deal kipipálva

Rocky otthon van a divat terén

A nehézségek

Egy nehezen kivitelezhető probléma lesz, hogy elérjék azt, hogy a márka ne csak a kertvárosi apukák és gyerekek márkája legyen, hanem akár egy hypebeast is a legcoolabb brandek közé sorolja a márkát. Az UA szeretné megtartani sportswear vonalát, de ebből engedniük is kell ahhoz, hogy valóban előrébb léphessenek. Még év vége előtt számíthatunk valamire tőlük, de jó munkához idő kell. Egy ekkora váltást egy cég történelmében nem lehet csak úgy elkapkodni, meg kell tervezniük mindent ahhoz, hogy valóban nagyot tudjanak robbanni.

Azt elérni, hogy egyszerre sportolók és hírességek is viseljék a márkát, talán a legnagyobb kihívás lesz, de láttunk már erre példát Kanye West személyében. A hírek szerint az UA már lassan 3 éve ügyködik a szerződés megkötésén. Ez a hosszas tárgyalás sem sejtet túl jó dolgokat, de reméljük, kellemesen csalódhatunk az év végén.

ASAP Rocky x Under Armour - Deal kipipálva

ASAP Rocky a Dior 2016-17-es divat hetén

A jövő…

Valószínű, hogy még a közeljövőben hallani fogunk SW fronton az Under Armourról, de lehet, Rocky is kevés lesz az áttöréshez. Egy biztos, Rocky nem az a fajta, aki csak úgy felad dolgokat, az UA-ban pedig megvan az a potenciál, hogy Nike– és adidas-magasságokba lépjen.

Whiteswan

Köteleségemnek érzem, hogy itthon is mindenki megismerje a HYPEBEAST vonalat!
×