Rasheed Wallace AF1 event interjú @LA

Ármin los angelesi tripje során abba a szerencsés helyzetbe került, hogy készíthetett egy rövid interjút az NBA bajnok, többszörös All Star játékossal, Rasheed Wallace-al. Hogy miért viselt szinte egész karrierje során AF1-et? Hány darabot tart otthon? Hogyan készült el az ikonikus signature logója? Minden kérdésre választ kaphattok a tovább után!

Rasheed Wallace interjú

Rasheed Wallace

Ball Don’t Lie!

Rasheed Wallace mindig is megosztó személyiség volt. Lehetett érte rajongani, de lehetett gyűlölni is. Karrierjét még a kilencvenes évek közepén kezdte és első kézből tapasztalta meg, hogyan változott, alakult, fejlődött a kosárlabda egészen a 2013-as visszavonulásáig. Pályafutása során két csapatban alkotott igazán maradandót, 1997-04 között a a Portlanddel hozta karrierje legjobb statisztikáit, és 2004-09 között a Detroit Pistonssal nyert bajnoki címet. Ami azonban mindig is jellemző volt a nagy emberre, a hatalmas igazságérzete és a heves temperamentuma. Ennek köszönhetően tartja mái napig az NBA technikai hibák all time rekordját, 317-el.

Rasheed Wallace neve egybeforrt a Nike Air Force 1 modelljével. Amíg csapattársai követték a trendeket, újabb és újabb technológiákat alkalmazó cipőkben léptek pályára, ő mindvégig kitartott: csak az AF1!

Ármin: Nem csak egész karriered ebben a modellben játszottad le, de visszavonulásod után is az AF1 arca maradtál. Hogy esett a választásod pont erre a lépőre?

Rasheed: Olyan 1983 lehetett amikor a bátyám beszerzett egyet magának. Mondanom sem kell, minden kis srác hasonlítani akar a bátyjára, így miután hónapokig nyúztam a szüleim, olyan 84 körül megkaptam az engedélyt édesanyámtól, vettem is egyet.

Ármin: Több volt csapattársad is AF1-ben kezdte, mégis fokozatosan váltottak a technológiai fejlődéssel párhuzamban. Te miért maradtál a modellnél?

Rasheed: Phillyből származom, nálunk még élnek a klasszikus, konzervatív értékek. Nem vagyok egy modern srác, szeretem a megszokott, jól bevált dolgokat. Az AF1 egész karrierem során jól szolgált, a bokafixálási megoldása szerintem azóta is kiváló.

Rasheed Wallace interjú

AF1

Ármin: Hány párod van jelenleg? Úgy tudom megtartottad a 2004-es bajnoki döntőn viselt modellt is, esetleg van valami különleges helye a többihez képest?

Rasheed: 50-100 pár között, de pontosan nem tudom megmondani. Igen, az a pár különleges helyet foglal el a házamban, van neki egy kisebb elkülönített rész.

Ármin: A hűséged meghozta a gyümölcsét, hiszen jó néhány signature AF1 is megjelent, méghozzá az ikonikus fadeaway mozdulatod ihlette logóval. Volt több variáció is, vagy egyértelmű volt a választás?

Rasheed: Igen abban biztosak voltunk, hogy ez a mozdulat kerüljön a cipőre, de volt több változat is, más szögekből. Amikor azonban találkoztam a Nike tervezőivel, számomra rögtön egyértelmű volt a választás.

Rasheed Wallace interjú

Fadeaway logo

Ármin: Detroitban belekóstoltál az edzősködésbe, tervben van a jövőben ez az irány?

Rasheed: Mindenképpen, elsősorban gyerekekkel, fiatalokkal szeretnék foglalkozni. Az tulajdonképpen mindegy is, hogy melyik városban, ugyan a szívem hazahúz Philybe, de nyitott vagyok minden lehetőségre.

Az AF1 eventről készült beszámolónkat itt találhatjátok.

ármin

Ugyan nem mondhatom magam igazi sneakerheadnek, azonban mindig is érdekeltek az egyedibb sneakerek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×