Rasheed Wallace AF1 event interjú @LA

Ármin los angelesi tripje során abba a szerencsés helyzetbe került, hogy készíthetett egy rövid interjút az NBA bajnok, többszörös All Star játékossal, Rasheed Wallace-al. Hogy miért viselt szinte egész karrierje során AF1-et? Hány darabot tart otthon? Hogyan készült el az ikonikus signature logója? Minden kérdésre választ kaphattok a tovább után!

Rasheed Wallace interjú

Rasheed Wallace

Ball Don’t Lie!

Rasheed Wallace mindig is megosztó személyiség volt. Lehetett érte rajongani, de lehetett gyűlölni is. Karrierjét még a kilencvenes évek közepén kezdte és első kézből tapasztalta meg, hogyan változott, alakult, fejlődött a kosárlabda egészen a 2013-as visszavonulásáig. Pályafutása során két csapatban alkotott igazán maradandót, 1997-04 között a a Portlanddel hozta karrierje legjobb statisztikáit, és 2004-09 között a Detroit Pistonssal nyert bajnoki címet. Ami azonban mindig is jellemző volt a nagy emberre, a hatalmas igazságérzete és a heves temperamentuma. Ennek köszönhetően tartja mái napig az NBA technikai hibák all time rekordját, 317-el.

Rasheed Wallace neve egybeforrt a Nike Air Force 1 modelljével. Amíg csapattársai követték a trendeket, újabb és újabb technológiákat alkalmazó cipőkben léptek pályára, ő mindvégig kitartott: csak az AF1!

Ármin: Nem csak egész karriered ebben a modellben játszottad le, de visszavonulásod után is az AF1 arca maradtál. Hogy esett a választásod pont erre a lépőre?

Rasheed: Olyan 1983 lehetett amikor a bátyám beszerzett egyet magának. Mondanom sem kell, minden kis srác hasonlítani akar a bátyjára, így miután hónapokig nyúztam a szüleim, olyan 84 körül megkaptam az engedélyt édesanyámtól, vettem is egyet.

Ármin: Több volt csapattársad is AF1-ben kezdte, mégis fokozatosan váltottak a technológiai fejlődéssel párhuzamban. Te miért maradtál a modellnél?

Rasheed: Phillyből származom, nálunk még élnek a klasszikus, konzervatív értékek. Nem vagyok egy modern srác, szeretem a megszokott, jól bevált dolgokat. Az AF1 egész karrierem során jól szolgált, a bokafixálási megoldása szerintem azóta is kiváló.

Rasheed Wallace interjú

AF1

Ármin: Hány párod van jelenleg? Úgy tudom megtartottad a 2004-es bajnoki döntőn viselt modellt is, esetleg van valami különleges helye a többihez képest?

Rasheed: 50-100 pár között, de pontosan nem tudom megmondani. Igen, az a pár különleges helyet foglal el a házamban, van neki egy kisebb elkülönített rész.

Ármin: A hűséged meghozta a gyümölcsét, hiszen jó néhány signature AF1 is megjelent, méghozzá az ikonikus fadeaway mozdulatod ihlette logóval. Volt több variáció is, vagy egyértelmű volt a választás?

Rasheed: Igen abban biztosak voltunk, hogy ez a mozdulat kerüljön a cipőre, de volt több változat is, más szögekből. Amikor azonban találkoztam a Nike tervezőivel, számomra rögtön egyértelmű volt a választás.

Rasheed Wallace interjú

Fadeaway logo

Ármin: Detroitban belekóstoltál az edzősködésbe, tervben van a jövőben ez az irány?

Rasheed: Mindenképpen, elsősorban gyerekekkel, fiatalokkal szeretnék foglalkozni. Az tulajdonképpen mindegy is, hogy melyik városban, ugyan a szívem hazahúz Philybe, de nyitott vagyok minden lehetőségre.

Az AF1 eventről készült beszámolónkat itt találhatjátok.

ármin

Don’t count your shoes, make your shoes count.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×