Davo: Sneaker Top 10

Az utóbbi évben volt szerencsém az összes nagyobb márka legkényelmesebb és technológiailag a csúcskategóriába tartozó modelljeit magamévá tenni és nyúzni. Természetesen mindenkinek más a lábformája, mindenki másra esküszik, akár márkáról akár modellről beszélünk. Ez most a személyes top 10-em, ahova a kedvenc modelljeimet gyűjtöttem ár-érték arányban. Részletek a tovább után!

Azért azt szögezzük már le az elején, hogy az idei év az Adidasról és a Boost technológiáról szólt. Úgy szórták kifelé a jobbnál jobb cw-ket, hogy öröm volt nézni. De azért Nike is megpróbált lépést tartani, jöttek ki jó kis modellek, mint az AM 97, vagy a Flyknit Mariah, de ezzel sem tudták megfogni az Adidast. Kategóriákon belül rengeteg cipőhöz hozzá lehet jutni természetesen, NMD-ből is van millió féle-fajta verzió, lehet venni különlegesebb darabokat, most ebben a cikkben azokat próbáltam összeszedni, amik többé-kevésbé mindenki számára elérhetőek (vagy voltak). Az alább felsorolt csukák mindegyike különleges a maga nemében és nagyon nehéz volt sorrendet állítani, minimális különbségek döntenek.

10. helyen a Puma Ignite evoKnit

A Puma is kihozta a knites cuccait és bár nagy újdonságnak számít, véleményem szerint még se hozta meg azt a hatást, amit vártak tőle. Pedig a cipő Ignite talpának köszönhetően nagyon kényelmes, knites felsőrésze meg nagyon jól fogja a lábfejet ráadásul különleges és nem fut belőle olyan túl sok. Minden esetre engem nagyon megfogott.

Ára 42.000 Ft körül mozog.

9. helyen a Puma Disc Blaze


Személyes kedvencem a Puma kalasszik tekerős változata, a Disc Blaze. Az első fűző nélküli technológia és a trinomic rendszer különlegessé és kényelmessé teszi. Elég sok CW-t találunk belőle, és bár sokan félnek a tekerőtől és attól, hogy elszakad, de ezt a tévhitet szeretném eloszlatni. Persze vannak hibás szériák, nekem amióta megvannak, hibátlanul működnek. Ha valaki teheti már csak azért is szerezze be, mert ki tudja ha egyszer kivonják, mikor lesz újra.

Ára: 40.000-55.000 Ft között mozog, attól is függően milyen kiadás. Kényelme és különlegessége miatt mindenképpen megéri beszerezni.

8. helyen a Reebok Classic

Reebok Classic KL

Ez egy picit kilóg a sorból, mert nem mondhatnám felsőkategóriásnak sem hightechnek, még is befért a listára. Hogy miért? Ereje többnyire egyszerűségében rejlik. Nagyon letisztult, nagyon jó anyagfelhasználással készül és emellett pedig piszok kényelmes, az ára meg tényleg pénztárcabarát.

Ára: 27.000 Ft – 30.000 Ft

7. helyen az Adidas Eqt Adv

Adidas EQT ADV

Az ADV egy áramvonalasított változata az Equipment családnak. Rendkívül jó formatervezése és hálós felsőrésze nagyon jól illeszkedővé teszi. A kényelemről a Torsion System és Ortholite talpbetét gondoskodik.

Ára: 40.000 Ft – 45.000 Ft

6. helyen az NMD R1 PK

Adidas NMD R1 PK

Bizony, nálam csak hatodik a sorban az NMD. Hogy miért? Mert hiányzik belőle az a plusz talpbetét. Szó se róla, nagyon kényelmes, de lehetne jobb is. A Nomad szóból eredő NMD tényleg hű nevéhez és semmit nem akartak eltúlozni benne. A Boost gondoskodik a kényelemről a PK felsőrész pedig a zokni szerű viseletről. De na! Kéne bele az a plusz!

Ára: 50.000 Ft – 55.000 Ft

5. helyen a Nike Flyknit Racer

Nike Racer

A következő az eddig elérhetetlen és hazánkban idén berobbanó Nike Racer. Nagyon jól szellőző, ultra könnyű és nagyon kényelmes. Számomra egyetlen negatívum, hogy nagyon keskeny a talpa ezért néha olyan érzésem van, mintha egy deszkán egyensúlyoznék. Rövidtávon nagyon kényelmes, de egész napos hordás után bizony már egy picit megfájdul benne a talpam.

Ára: 50.000 Ft körül

4. helyen az Adidas Iniki Runner

Adidas Iniki Runner

Az idei év újdonsága volt az Iniki Runner. A retro elemeket és a mai kor technológiáit egyaránt tartalmazó csuka egy nagyon laza és kényelmes darab. Kialakítása és formavilága nem sokban tér el az NMD-től, viszont valamiért egy picit többet ad mint nomád haverja. Lehet ez a plusz talpbetét, vagy a felsőrész kidolgozása. Kitudja. Nálam előrébb helyezkedik, mint az NMD. Ráadásul majdnem 20 ropival olcsóbb.

Ára: 38.000 Ft

És elérkeztünk a dobogós helyezésekhez is.

A dobogó harmadik fokára fért:

Bronz érem: Adizero Prime LTD (Multicolor)

Adidas Adizero PRM

Egy nagyon különleges CW-t sikerült szerezni , a Multicolort. Bár Boost talpa vékony, semmit nem von le az értékéből, sőt néha úgy érzem többet is ad. Nagyon jól fogja a lábat, nagyon jól szellőzik és piszok kényelmes. Viszont a különlegessége és kényelme az árán is meglátszik. Jelenleg elérhető Pharell Williams-es kollab, ami nagyon egyedi szóval érdemes lehet ránézni annak aki kedvet kapott hozzá.

Ára: 40.000 Ft – 60.000 Ft

Ezüst érem: Air Max 2016

Nike Air Max 2016

Sokan nem kedvelik a teljes légtalpat és sok negatív jelzőt szokott kapni az AM csúcsmodellje, de szerintem ezek mind indokolatlanok. A Nike Air Max 2016 az egyik legkényelmesebb cipő, amit valaha hordtam. Rendkívüli párnázottsága és a Nike majdnem teljes fegyverarzenálja megtalálható benne. A 2017-es testvére is olyan kényelmes, hogy azt nehéz szavakba önteni, de nekem az a swoosh elhelyezése miatt nem igazán jön be. ízlések és pofonok ugye.

Ára: 55.000 Ft – 70.000 Ft (CW-től függően)

Arany érem: Ultra Boost 3.0

Adidas Ultra Boost 3.0

Abszolút aranyérmes és szerintem az vitán felül áll, hogy az Ultra Boost 3.0 a jelenlegi legkényelmesebb cipő ami elérhető a piacon. Ára nem sokban tér el a többi versenytársától, viszont  sikerült úgy eltalálni, hogy  kinézetre, anyagfelhasználás terén, mind kényelemben a legmagasabb szintet képviseli. Aki felveszi az mind egy cifra mondat kíséretében nyugtázza, hogy ez bizony olyan kényelmet ad, amit a nap minden percében magával szeretne vinni.  Kíváncsian várom, hogy a 4.0 felül tudja-e múlni.

Ára: 50.000 Ft – 60.000 Ft (CW-től függően)….de nagyon megéri.

Összegzés

Ez lett volna a személyes top 10-em, ezek közül a csukák közül bármelyiket is veszitek, biztosak lehettek benne, hogy nagyon jól jártok tartósságban és kényelemben is. Rengeteg nagyon jó márka van még ezen kívül amiket hordok és nagyon szeretek és jó szívvel ajánlom az Asicstől a Jordanen át a Sauconyig. Aki érzi, írja meg neki melyik a kedvenc sneakere vagy képet is dobhattok róla kommentben.

davo

A jó cipők jó helyre visznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

×