Általában csak európai illetve amerikai márkákról esik szó, ha épp a streetwear témát vennénk elő, de érdemes megjegyezni, hogy Ázsiában úgyanúgy pörög ez a téma, ha épp nem jobban mint a világ túlfelén. Kis kitérőnk most Szingapúrba vezet minket, ahol a Localism nevű brand próbál magának utat törni az ázsiai hadszíntéren.

Localism - Szingapúrból szeretettel
Localism – Szingapúrból szeretettel

 A messzi Keleten

Ha Távol-Keleti márkákról folyik a társalgás, nekem mindig az elszabadult dizájnok és a merész formatervezés jut először eszembe. Ezzel szemben a Localism csapata a hozzám közelebb álló, inkább letisztultabb ruhadarabokat helyezi előtérbe kollekciójukban.

Japán motívumok egyesítve
Japán motívumok egyesítve
Pulóver minimálba
Pulóver minimálba

Termékpalettájuk elég széles skálát lefed, melyben a pólók különféle garmadájától kezdve az egyedibb pulóvereken át még olyan “apróságok” is megtalálhatóak mint az esőkabát vagy épp vastagabb ing.

Kabát az esősebb időszakra
Kabát az esősebb időszakra

A ruhák minőségére természetesen nem lehet panasz, ugyanis mindegyik darab olyan 100% pamutból készül, melynek különlegessége, hogy kevésbé hajlamos a ráncosodásra, ezáltal hosszú ideig megőrzi a formáját.

Lassan 3 éve vannak már a streetwear érában
Lassan 3 éve vannak már a streetwear érában

Természetesen érdemes szót ejteni a ruhadarabokon található grafikákról illetve különböző feliratokról is. Azt mindenki egyből észre tudja venni, hogy rengeteg Japán jegy figyelhető meg egyes darabokon, példának okáért a mancsát felemelő macska (Maneki-neko), gésa illetve szamuráj álarc is megtalálható.

Kedvenc pacsit adó macskánk
Kedvenc pacsit adó macskánk

Amelyik cuccokon nincs figyelmet követelő grafika, ott olyan szövegekbe futhatunk bele a márkanevet leszámítva, mint: “To many Years Ahead”, vagy szimplán csak Superior.

"Localism"
“Localism”

Ha szeretnéd ruhatáradat egy-két különlegesebb darabbal bővíteni, mindenképp ajánlom, hogy vessetek egy pillantást a Localism épp aktuális kollekciójára.

Titokzatos gésa
Titokzatos gésa

Forrás: Localism